fbpixel

Search icon
Search
Τα most-awaited events στη Χαλκιδική για το πρώτο 10ήμερο το Αυγούστου
ARTS & CULTURE

Τα most-awaited events στη Χαλκιδική για το πρώτο 10ήμερο το Αυγούστου

Ό,τι νέο έρχεται στον αγαπημένο μας προορισμό


Πληθώρα θεατρικών παραστάσεων, summer music nights και ποικίλες εκδηλώσεις: η Χαλκιδική, η κορυφαία διαφυγή και το σημείο συνάντησης για Θεσσαλονικείς και μη, υπόσχεται να σας κάνει να περάσετε μοναδικά για όσο θα βρίσκεστε υπό τη φιλοξενία της τις πρώτες ημέρες του πιο καλοκαιρινού μήνα του χρόνου.

Take notes!

Ο Τάκης Ζαχαράτος σ' ένα μουσικό υπερθέαμα

takis1100-821-107710136.jpg

Ο Τάκης Ζαχαράτος κατευθύνεται στη Χαλκιδική με σκοπό να διασκεδάσει τους επισκέπτες και τους κατοίκους της! Σατιρίζει, χορεύει, τραγουδά, ενθουσιάζει με τη σκηνική του παρουσία... Χαρισματικός καλλιτέχνης, πηγαίος, ο showman με τα χίλια πρόσωπα και την ερμηνευτική του άνεση, που περνάει μ' ευκολία από τις μιμήσεις στο μιούζικαλ, και από τις κινηματογραφικές επιτυχίες στα λαϊκά, θα βρίσκεται στα Νέα Μουδανιά για ένα μουσικό υπερθέαμα που δεν πρέπει να χάσετε.

Info: Αμφιθέατρο Νέων Μουδανίων, 3 Αυγούστου στις 21:30.

«Η μεγάλη πλεκτάνη» του Jordi Galceran στο Θέατρο Κήπου

704414.jpg

Ένας διεφθαρμένος υπουργός. Μια υπάλληλος της εταιρίας φυσικού αερίου με οικογενειακά προβλήματα. Ένα cool girl με άποψη. Ένας ανάπηρος πατέρας και ένας άντρας αίνιγμα. Ακούγεται σαν ανέκδοτο, αλλά είναι πολύ περισσότερα... Είναι οι ήρωες της πολύ έξυπνης κωμωδίας του Jordi Galceran «Η μεγάλη πλεκτάνη (Fuga)», σε σκηνοθεσία Σταύρου Στάγκου και παραγωγή της Erofili Productions, που θα περιοδεύσει στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι. Παίζουν: Λεωνίδας Κακούρης, Δήμητρα Ματσούκα, Χάρης Γρηγορόπουλος, Θανάσης Πατριαρχέας, Κατερίνα Νικολοπούλου.

Info: Αμφιθέατρο Σίβηρης, 3 Αυγούστου στις 21:15.

Δέσποινα Βανδή - Γιώργος Θεοφάνους: «Ένα καλοκαίρι διαδρομή»

befunky-collage71.jpg

Οι δύο αγαπημένοι καλλιτέχνες για πρώτη φορά μαζί στη σκηνή! Η Δέσποινα Βανδή και ο Γιώργος Θεοφάνους, δύο άνθρωποι που έχουν χαράξει τη δική τους σημαντική πορεία στην ελληνική μουσική, συμπράττουν για πρώτη φορά επί σκηνής και θα ταξιδέψουν μουσικά στις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας και της Κύπρου. Θα μεταφέρουν στη σκηνή την καλλιτεχνική και προσωπική χημεία τους, η οποία μας έχει ήδη μαγέψει δισκογραφικά.

Info: Αμφιθέατρο Σίβηρης, 4 Αυγούστου.

Συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα

2-5.jpg

Ο Σωκράτης Μάλαμας μαζί με την κιθάρα και τα τραγούδια του που σηματοδοτούν την πορεία του μέχρι σήμερα σε καλοκαιρινή περιοδεία σε θέατρα και ανοιχτούς χώρους. Η μελωδική χροιά της φωνής του θα μας ταξιδέψει και θα μας χαρίσει μια απίθανη καλοκαιρινή βραδιά που θα θυμόμαστε για καιρό.

Info: Αμφιθέατρο Νέων Μουδανίων, 5 Αυγούστου στις 21:00.

Sani Festival 2022: Ξενοδοχείο Aσμάτων - 30 χρόνια νότες – ο Λόφος και η Θάλασσα

sf2022-hotelofsongs1.jpg
Μανώλης Μητσιάς, Χρήστος Θηβαίος, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Πέννυ Μπαλτατζή

Μια αναδρομή στις τρεις δεκαετίες της ιστορίας του Sani Festival: το μοναδικό του πρόγραμμα και μια πλειάδα ξεχωριστών καλλιτεχνών αναδεικνύει την καλλιτεχνική σκηνή της χώρας μας. Με τραγούδια των μεγαλύτερων Ελλήνων συνθετών και ένα ποτ-πουρί παραδοσιακών τραγουδιών ταξιδεύει νοσταλγικά τις αισθήσεις. Επί σκηνής: Μανώλης Μητσιάς, Χρήστος Θηβαίος, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Πέννυ Μπαλτατζή.

Info: Λόφος της Σάνης, 6 Αυγούστου στις 21:30.

Συναυλία του Γιάννη Πλούταρχου

229024-0giannis-ploutarxos-1.jpg

Ο Γιάννης Πλούταρχος με αφορμή τα 25 χρόνια καριέρας του, θα πραγματοποιήσει μία μεγάλη περιοδεία σ' Ελλάδα κι εξωτερικό. Ο ερμηνευτής γιορτάζει μια καλλιτεχνική διαδρομή γεμάτη επιτυχίες και μας προσκαλεί όλους σε μια ιδιαίτερη μουσική περιπλάνηση στον κόσμο της προσωπικής του μουσικής ιστορίας, και όχι μόνο. Αυτές τις ημέρες ανεβαίνει στη Χαλκιδική για μια ξεχωριστή συναυλία! Μαζί του ο Γιώργος Κακοσαίος και η Κατερίνα Κακοσαίου.

Info: Αμφιθέατρο Νέων Μουδανίων, 6 Αυγούστου στις 21:00.

«Μήδεια» του Ευριπίδη

mideia-xeilakis-alikaki-photo-marilena-anastasiadou.jpg

Ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μανώλης Δούνιας σκηνοθετούν ένα από τα πιο σπαρακτικά έργα του παγκόσμιου θεάτρου. Η «Μήδεια« του Ευριπίδη, όπως την διασκεύασαν και την φαντάστηκαν οι δύο σκηνοθέτες, ακολουθεί το πρότυπο της αρχαίας τραγωδίας που θέλει τρεις υποκριτές να υποδύονται όλα τα πρόσωπα του δράματος. Στη Μήδεια ο έρωτας ανατρέπει τη λογική, μεταμορφώνει τους ανθρώπους, πολιορκεί ακόμη και τις πιο ιερές σχέσεις όπως αυτή ανάμεσα στη μητέρα και τα παιδιά της. Η ερωτική προδοσία μετατρέπεται σε αβυσσαλέο μίσος και κατευθύνει τη μοίρα όλων. Παίζουν: Αθηνά Μαξίμου, Αναστάσης Ροϊλός, Μυρτώ Αλικάκη κ.ά.

Info: Αμφιθέατρο Νέων Μουδανίων, 7 Αυγούστου στις 21:00.

«Φιλοκτήτης» του Σοφοκλή

filoktitis-zo9s8.jpg

Τα Θεατρικά Δρώμενα «ΙΑΣΜΟΣ» παρουσιάζουν την τραγωδία του Σοφοκλή «Φιλοκτήτης». Ο Σοφοκλής στον «Φιλοκτήτη» δραματοποιεί ένα επεισόδιο από τον Τρωικό Κύκλο, σύμφωνα με το οποίο ο Οδυσσέας και ο νεαρός Νεοπτόλεμος στέλνονται από τον Αχαϊκό στρατό στη Λήμνο για να φέρουν τον διάσημο τοξότη Φιλοκτήτη στην Τροία. Ο Φιλοκτήτης είχε εγκαταλειφθεί στο νησί πριν από 10 χρόνια εξαιτίας μιας ειδεχθούς πληγής που προκλήθηκε από δάγκωμα φιδιού. Η συνέχεια επί σκηνής... Παίζουν: Τάσος Νούσιας (Φιλοκτήτης), Μαρία Πρωτόπαππα (Οδυσσέας), Γιώργος Αμούτζας (Νεοπτόλεμος).

Info: Αμφιθέατρο Σίβηρης, 7 Αυγούστου στις 21:30.

Συναυλία Άλκηστις Πρωτοψάλτη

protopsalti-s0fbi.jpeg

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, με την ξεχωριστή καλλιτεχνική ποιότητα που την διακρίνει, αυτό το καλοκαίρι θα μας απογειώσει με ένα εντελώς ανανεωμένο ουράνιο μουσικό τόξο! Η δημιουργική της ανησυχία μας υπόσχεται όπως πάντα κάτι ξεχωριστό, ένα πρόγραμμα που περιέχει σημαντικές στιγμές της Ελληνικής δισκογραφίας, τραγούδια που αγαπήσαμε από το λαμπερό ηχόχρωμα της φωνής της και όχι μόνο. Από το τόσο πλούσιο ρεπερτόριό της η ερμηνεύτρια ξεχώρισε αγαπημένα τραγούδια δίνοντάς τους αυτή την φορά άλλη διάσταση με τις ενορχηστρώσεις του σπουδαίου μουσικού Θωμά Κοντογεώργη.

Info: Αμφιθέατρο Νέων Μουδανίων, 8 Αυγούστου στις 21:30.

Have fun!