fbpixel

Search icon
Search
Vintage Shopping: 5 διακοσμητικοί «θησαυροί» που μπορούμε να αποκτήσουμε από τα antique shops
INTERIORS

Vintage Shopping: 5 διακοσμητικοί «θησαυροί» που μπορούμε να αποκτήσουμε από τα antique shops

Διαχρονικά luxurious items που αναβαθμίζουν την αισθητική του χώρου μας


Κουβαλούν την ενέργεια μιας περασμένης εποχής. Νοσταλγική ατμόσφαιρα, ντυμένη με πολυτελείς λεπτομέρειες. Χαμηλός φωτισμός και κόκκινες βαριές κουρτίνες μας μεταφέρουν απευθείας στην παλιά ρομαντική πόλη. Αυτή είναι η μαγεία της αντίκας. Ειδικά όταν "παντρεύεται" με μοντέρνα διακοσμητικά στοιχεία του προσωπικού μας χώρου, τότε μια νέα ενδιαφέρουσα ταυτότητα "γεννιέται". Η επίσκεψη σε ένα antique store μοιάζει με ένα κυνήγι θησαυρού. Αρκεί να γνωρίζουμε πολύ καλά πως να διακρίνουμε την αυθεντική πολυτέλεια των αντικειμένων του. Παίρνουμε τον χρόνο μας και παρατηρούμε την κάθε λεπτομέρεια του χώρου. Είναι σημαντικό να ξέρουμε από πριν το ακριβές concept, στο οποίο θα στηριχθεί η κύρια διαμόρφωση της κατοικίας μας. Υπάρχουν εκείνα τα διαχρονικά στοιχεία που έχουν το χάρισμα να αναβαθμίσουν αυτόματα την αισθητική του spot, στο οποίο επιθυμούμε να τα τοποθετήσουμε. 

Είναι ζωντανοί οργανισμοί που καταφέρνουν να μεταφέρουν all time classic elegance, ακόμη και στον πιο minimal και industrial χώρο. 

Kutani Chinaware: Το ατμοσφαιρικό design

815f610aa29e5ccf15c886aa1090d14f.jpg

Maximal, περίτεχνα pieces χαρίζουν μια expensive ασιάτικη υπογραφή στην διακόσμηση του dining room. Μια αρκετά τολμηρή επιλογή, η οποία ανταμείβει αισθητικά αυτόν που την επιλέγει. Τα πορσελάνινα αξεσουάρ δομούνται από ιδιαίτερα Asian patterns και αποδεικνύουν μια υψηλή ποιότητα υλικού. Αποτελούν την κατάλληλη επιλογή για έναν αρκετά minimal χώρο, που όμως έχει ιδιαίτερη αδυναμία στις colourful προσθήκες. Μια mix and match φιλοσοφία, η οποία αξίζει τον χρόνο μας. 

Duncan Phyfe έπιπλα: H barok πολυτέλεια

d249c9c866f875fb3958fe7dae934b72.jpg

Original barok διάθεση που έχει την ικανότητα να δώσει στο χώρο μας την κατάλληλη ισορροπία. Η κλασική "συνταγή" του 19ου αιώνα με την επίσημη σφραγίδα του κορυφαίου Αμερικανού επιπλοποιού, Duncan Phyfe, ανεβάζει το επίπεδο του home styling. Ειδικά για τους θερμούς λάτρεις της french coyntryside αισθητικής, αποτελεί την ιδανική option. 

Perfume bottles: Το απαραίτητο συστατικό ενός elegant boudoir 

358346fc54323c5e58a605625e15d43d.jpg

Είναι γεγονός ότι το μπουκάλι ενός διαχρονικού fragrance είναι αυτό που αυξάνει την συνολική του τιμή. Ένα γυάλινο αριστούργημα με κομψές λεπτομέρειες "χτίζει" την τέλεια διακοσμητική βάση για ένα feminine boudoir. Ας τολμήσουμε να δώσουμε στην γωνιά περιποίησης του δωματίου μας ένα exclusive element που δεν φοβάται να ανταγωνιστεί με σύγχρονα προϊόντα ομορφιάς που θα στέκονται δίπλα του. 

Gold περίτεχνη κορνίζα: Ο «βασιλιάς» της luxurious ταυτότητας

3b683429213d9ef021f35bce63257630.jpg

Ανήκει στην A - list των mainstream διακοσμητικών trends, που προβάλλονται στα social media. Ακόμη και στην περίπτωση που δεν είναι ανταποκρίνεται στα αισθητικά μας γούστα ένας πίνακας, είναι ωφέλιμο να αξιοποιήσουμε την χρυσή, εκλεπτυσμένη κορνίζα του. Ταιριάζει απόλυτα σε έναν dark τοίχο ενός νεοκλασικού διαμερίσματος, δημιουργώντας την ιδανική αρμονία. Επόμενη κίνηση είναι να αναζητήσουμε τα επόμενα διακοσμητικά στοιχεία που θα τοποθετήσουμε. Είναι σημαντικό να δώσουμε έμφαση στις μικρές, expensive λεπτομέρειες, όπως ένα στρογγυλό, μαρμάρινο βοηθητικό τραπεζάκι. 

Βάσεις φωτιστικών: 

4440eb6f077260c884ba146f25ca09f8.jpg

Στολίζουν υπέροχα τη γωνιά ενός λευκού επίπλου "τουαλέτα" ή μιας ξύλινης παραδοσιακής συρταριέρας. Σκαλιστά μοτίβα και χαμηλός φωτισμός δημιουργούν ένα μαγικό, ατμοσφαιρικό παιχνίδι. Ακόμη και στην περίπτωση ενός φωτιστικού δαπέδου που βρίσκεται στην είσοδο της κατοικίας μας, η βάση παίζει τον πρωταγωνιστικό ρόλο και κλέβει απευθείας τις εντυπώσεις. Δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στην κύρια χρωματική της παλέτα, ώστε να "δένει" άψογα με τα υπόλοιπα items. 

Keep it classy!