fbpixel

Search icon
Search
Eclectic decoration: Τα 5 κοινά λάθη που μας οδηγούν εκτός concept
DESIGN NEWS

Eclectic decoration: Τα 5 κοινά λάθη που μας οδηγούν εκτός concept

Οι κεντρικές παγίδες που πρέπει να αποφύγουμε στην εσωτερική διαμόρφωση του χώρου μας


Η απόφαση να εισάγουμε στην εσωτερική διαμόρφωση της κατοικίας μας ένα πολυτελές και εκλεπτυσμένο στιλ δεν αποτελεί πάντα μια εύκολη και γρήγορη διαδικασία. Ως πρώτο βήμα, πριν ακόμη ξεκινήσουμε την προετοιμασία του χώρου μας, είναι σημαντικό να ορίσουμε στο μυαλό μας με ακρίβεια το main concept που επιδιώκουμε. - Συμβαδίζει με κάτι το πολυτελές και περιλαμβάνει exclusive διακοσμητικές λεπτομέρειες; Τα χρώματα που σκεφτόμαστε να εφαρμόσουμε ανταποκρίνονται στη συνολική εικόνα που επιθυμούμε να "χτίσουμε"; -

Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα μπορεί να μας μας προβληματίσουν αρκετά, όμως αυτό που έχει την μεγαλύτερη σημασία είναι να μην ξεχνάμε να εστιάζουμε στο αρχικό μας πλάνο. Δυστυχώς, πολλές φορές, η ανάγκη να μας δημιουργήσουμε έναν εξεζητημένο χώρο, μπορεί να μας αποπροσανατολίσει, βγάζοντάς μας εκτός concept. Η γραμμή είναι πολύ λεπτή και η τελική μας διακόσμηση είναι πιθανό να αγγίξει την υπερβολή. Η ισορροπία είναι απαραίτητη και πρέπει να είναι ο σύμμαχός μας από την αρχή μέχρι το τέλος. 

Εμείς συγκεντρώσαμε τα 5 κοινά ατοπήματα, στα οποία είναι πιθανό να οδηγηθούμε, με αποτέλεσμα να χάσουμε το ιδανικό decoratuon του προσωπικού μας χώρου.

Έλλειψη αυτοσυγκράτησης

269ff623833e6d9e605b88dab9015f8e.jpg


Όπως τονίσαμε και παραπάνω, ο παράγοντας "υπερβολή" μπορεί να αποβεί μοιραίος. Πολλοί designers είναι αυτοί που έχουν παραδεχτεί ότι η εσωτερική διακόσμηση του σπιτιού μας μοιάζει πολύ με τον τρόπο που αποφασίζουμε για τις στιλιστικές μας επιλογές. Είναι πολύ ωραίο να μας ενθουσιάζει το κομψό και luxurious style σε έναν χώρο, όμως όπως είναι σημαντικό να απομακρύνουμε το στοιχείο αυτό που φτάνει στην υπερβολή την εικόνα μας, έτσι και στην διακόσμηση, μένουμε μακριά από τα στοιχεία που μπορεί να αποδειχθούν ένα κακό, kits αποτέλεσμα. Διατηρούμε την αυτοσυγκράτησή μας. 

Απουσία ισορροπίας στα patterns 

2a6ecc6402a4d11db1adf4ef6567face.jpg

Τα διαφορετικά μοτίβα στις ταπετσαρίες που επιλέγουμε να στελεχώσουν την τελική μας διαμόρφωση αποτελούν πολλές φορές μια αρκετά μεγάλη παγίδα. Ποικίλα μεγέθη, γραμμές και σχήματα είναι ικανά να καταλήξουν σε ένα καταστροφικό αποτέλεσμα. Οι εκτυπώσεις στις κλίμακες που θα εφαρμόσουν είναι σημαντικό να διακρίνονται από διακριτικότητα, αρμονία και balance. 

Έμφαση στους κλασικούς συνδυασμούς

e4dc75284bd6c4d12c1bfbdc0c96d98c.jpg

Η πλειοψηφία των διακοσμητών προτείνει στους πελάτες τους να ακολουθήσουν μια mix an' match φιλοσοφία. Μπορούμε να συνδυάσουμε ένα έπιπλο - κληρονομιά των παππούδων μας, όπως ένα βαρύ, ξύλινο γραφείο ή ένα έπιπλο τουαλέτα, με μοντέρνα pieces, όπως μια super elegant ακρυλική διάφανη καρέκλα. Είναι σημαντικό να δομήσουμε μια γοητευτική ιστορία και αφήγηση μέσα από την επιλογή αυτών των κομματιών. Το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό. 

Eclectic δεν σημαίνει maximal

fd9cefd3f36e69f86fa0bdebc646596a.jpg

Είναι γεγονός ότι πολλοί ταυτίζουν τον εκλεκτικισμό  με την maximal αισθητική, ακόμη μια mainsteram παγίδα που οδηγεί σε λανθασμένες εντυπώσεις. Για ακόμη μια φορά, το κεντρικό concept χάνεται και τα διακοσμητικά στοιχεία έχουν υπερβεί τον ιδανικό αριθμό. Η ποσότητα υπερτερεί της ποιότητας και η πολυτέλεια ξεφεύγει από το κύριο πλάνο. 

Απουσία ενός κεντρικού χρώματος

00bb0ffadcec82e5c1ac8b95dde2b05f.jpg

Όπως περιγράψαμε και παραπάνω, το στοιχείο που είναι σημαντικό να δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή είναι να μοιραζόμαστε μια αφήγηση μέσα από την διακόσμησή μας. Ένας από τους κύριους παράγοντες, ο οποίος παίζει καθοριστικό ρόλο σε αυτό το στάδιο είναι μια κοινή χρωματική βάση. Θα λειτουργήσει ως "χρυσός" κανόνας και σημείο αναφοράς, διευκολύνοντάς μας να θυμηθούμε που θέλουμε να φτάσουμε. Ακόμη και αν οι υπόλοιποι χώροι του σπιτιού μας έχουν διαφορετικά χρώματα, δεν ξεχνάμε τη συγκεκριμένη αναφορά, η οποία με κάποιον τρόπο είναι αναγκαίο να κυριαρχεί με διακριτικότητα.