fbpixel

Search icon
Search
Μια κατοικία σε θερμούς τόνους στην Πορτογαλία μάς χαρίζει έμπνευση για φθινοπωρινή διακόσμηση
INTERIORS

Μια κατοικία σε θερμούς τόνους στην Πορτογαλία μάς χαρίζει έμπνευση για φθινοπωρινή διακόσμηση

Υπό την επιμέλεια του studio aste architecture


Το αρχιτεκτονικό studio aste architecture έχει καταφέρει να κεντρίσει το ενδιαφέρον κάθε design lover, καθώς η σπουδαία δουλειά του αναγνωρίζεται ευρέως. Κάτι το μοντέρνο αποτυπώνεται με τον πιο ανεπιτήδευτο και κομψό τρόπο σε όλα τα αρχιτεκτονικά δημιουργήματα των designers.

Πρόσφατα, κλήθηκαν να δώσουν «ζωή» σε μια καινούρια κατοικία που βρίσκεται στην Πορτογαλία, και συγκεκριμένα στην πόλη Oliveira de Azeméis. Ένα κτίσμα απίστευτα εντυπωσιακό που βρίσκεται υπό την ιδιοκτησία μιας πολυμελούς οικογένειας, η οποία ζήτησε από το studio να διαμορφώσει τους χώρους του σπιτιού, ώστε να είναι περισσότερο λειτουργικοί και σύγχρονοι.

Take a tour!
casa-icoare-aste-arquitectura-6.jpg


Χρησιμοποιώντας μια παλέτα χρωμάτων που δεν ξέφευγε ιδιαίτερα από τους θερμούς τόνους, το team έδωσε ζωηρό χαρακτήρα στους τοίχους και τους προσάρμοσε στο όλο αστικό σκηνικό, ενώ δεν παρέλειψε τις πινελιές που θεωρήθηκαν απαραίτητες για ένα ακαταμάχητο αποτέλεσμα. Είναι πραγματικά άξιο θαυμασμού το γεγονός πως τόσο διαφορετικές μεταξύ τους αποχρώσεις έχουν βρει «κοινά σημεία». Η αλήθεια είναι πως δε χρειάστηκαν και πολλές παρεμβάσεις, μιας και η κατοικία ήταν σε εξαιρετικά καλή κατάσταση και το φυσικό του φως έδινε από μόνο του μια extra διάσταση στους χώρους.

Η αίσθηση αυθορμητισμού που υπάρχει όπου κι αν εστιάσει κανείς την προσοχή του, είναι ίσως το κλειδί της επιτυχίας του total σκηνικού. Ωστόσο, η αρχιτεκτονική ομάδα έχει μεριμνήσει για το καθετί που βρίσκεται στους χώρους του σπιτιού και, πλέον, η οικογένεια απολαμβάνει κάθε στιγμή της ημέρας μέσα σε αυτούς. Ένα απόλυτα σύγχρονο περιβάλλον με alternative αναφορές, που μόνο θαυμασμό μπορεί να σας προκαλέσει και να λειτουργήσει να την τέλεια πηγή έμπνευσης.

Η παρουσία των woodedn επιφανειών μέσα στο σπίτι είναι πρωταγωνιστική - από το πάτωμα έως τους τοίχους, in & out. Η τοποθέτηση του ξύλου στις περισσότερες από τις γωνίες έχει προσδώσει την αίσθηση του μοντερνισμού, αλλά παράλληλα και μια διαχρονική ατμόσφαιρα που έχει ταιριάξει συγκλονιστικά με το όλο theme.

casa-icoare-aste-arquitectura-5.jpg


Η κάθε γωνία μάς χαρίζει έμπνευση για την πιο κομψή διακόσμηση του δικού μας σπιτιού, μιας και όλα τα σημεία μοιάζουν τόσο ταιριαστά με τη νέα εποχή, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της κατοικίας. Όπου κι αν στρέψει κανείς την προσοχή του, ο μινιμαλισμός πρωτοστατεί, γεγονός που έχει κάνει κάθε χώρο να δείχνει τόσο ευήλιος και φωτεινός.

Έχουν επιλεχθεί λίγα έπιπλα, μόνο όσα εξυπηρετούν την ανάγκη μιας σύγχρονης, μεγάλης οικογένειας, χωρίς υπερβολές στο τελικό αποτέλεσμα που να δημιουργούν «σύγχυση» στο μάτι. Τα μεγάλα παράθυρα, στο μεταξύ, προσφέρουν απεριόριστη θέα στη φθινοπωρινή αυτή πόλη της Πορτογαλίας, γαληνεύοντας την ψυχή και χαρίζοντας μια extra πηγή τεχνητού φωτός σε όλα τα δωμάτια.

Επιπλέον, δεν μπορούμε να παραλείψουμε το υπέροχο exterior σκηνικό. Το πράσινο της φύσης αυτήν την περίοδο αρχίζει να «βάφεται» στα χρώματα του φθινοπώρου, με την ηρεμία να κυριαρχεί στην ατμόσφαιρα. Plus, μια μικρή πισίνα στον κήπο του σπιτιού μετατρέπεται στο απόλυτο place to be για τις ημέρες που ο καιρός είναι καλός.

casa-icoare-aste-arquitectura-11.jpg
Ανατρέξτε στην gallery για να ανακαλύψετε περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!

Φωτογραφίες: ArchDaily