fbpixel

Search icon
Search
STYLING TIPS

Velvet: Πώς επιλέγουμε να φορέσουμε το βελούδο φέτος

Προετοιμάστε την festive wardrobe σας κατάλληλα, επιλέγοντας το πιο διαχρονικό ύφασμα


Velvet: Πώς επιλέγουμε να φορέσουμε το βελούδο φέτος

Αν υπάρχει ένα ύφασμα που είναι συνώνυμο των εορταστικών ημερών, αυτό είναι σίγουρα το βελούδο. Αυτό το βασιλικό ύφασμα έχει μακρά ιστορία και έχει πλέον καθιερωθεί στο street style. Μπορεί πλέον να έχει χάσει αυτό το exclusivity που είχε, όμως το βελούδο παραμένει μία από τις αγαπημένες μας προσθήκες σε party looks. Με την παραμονή της Πρωτοχρονιάς να πλησιάζει, είναι ασφαλές να πούμε ότι βρισκόμαστε σε κατάσταση πλήρους αναζήτησης ρούχων. Υπάρχουν τόσα πολλά για να διαλέξετε: σκεφτείτε βελούδινα σακάκια, παντελόνια, φούστες, φορέματα και αξεσουάρ - όλα σε πληθώρα χρωμάτων. 

Τι υπάρχει λοιπόν στη βελούδινη λίστα επιθυμιών μας αυτή τη σεζόν; 

Set

536509a106a75a8949e5d84f9662e406.jpg
Image source: &OtherStories

Ένας genius και πάντα πετυχημένος τρόπος να εντάξετε το βελούδο στην γκαρνταρόμπα σας είναι επιλέγοντας ένα matching set, είτε σε tailored εκδοχή κοστουμιού, είτε σε μορφή jumpsuit. Πιο συγκεκριμένα μας αρέσει πολύ σε αυτό το forrest green και συνδυάζεται άψογα με barely there πέδιλα στις επίσημες εξόδους σας. 

Mix & match

backgrid-EEdhJ.webp
Image source: Backgrid

Η Blake Lively έκανε μια άκρως εντυπωσιακή εμφάνιση φέτος, φορώντας velvet trousers, το matching σακάκι και από πάνω layered ένα ακόμα βελούδινο σακάκι σε κόκκινο χρώμα. Απογείωσε το styling με pump heels, που βρίσκονται παντού φέτος - από το catwalk στο street style και το έκανε να φαίνεται wearable μέχρι και τις πρωινές ώρες τις μέρας. 

Heels

best-high-street-velvet-buys-283592-1573130303337-image900x0c.jpg
Image source: @monikh

Δεν είμαστε άγνωστοι των velvet heels, τα οποία κυκλοφορούν και βρίσκονται στο επίκεντρο εδώ και χρόνια. Πιο συγκεκριμένα, τα έχουμε δει σε μπαλαρίνες και furlane shoes όπως τα χαρακτηριστικά της Vibi Venezia. Κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου βέβαια, τα βελούδινα heels είναι αδιαπραγμάτευτα κομψά. Προτιμήστε τα σε platform, chunky έκδοση σε ουδέτερα χρώματα που θα ταιριάζουν με κάθε σας εμφάνιση. 

Skirt

bdb82a0addf7f8c18b5c4c4f613b222c.jpg
Image source: Style Caster

Σίγουρα, το βελούδο ταιριάζει και στα going out tops που επιλέγετε, όμως φέτος που οι midi φούστες κατέκλυσαν το street style, περιμένουμε να δούμε τις δερμάτινες και βελούδινες εκδοχές να φοριούνται ξανά και ξανά σε day-to-night συνδυασμούς. Παντρέψτε τη με τα πάντα από knee boots, loafers ή sneakers και ένα ζεστό, chunky knit. 

Dress

screenshot-2023-11-20-at-24656-pm.png
Image source: Reformation

Ένα βελούδινο φόρεμα θα προσφέρει αυτό το formal evening wear look που θέλετε, ενώ ταυτόχρονα θα σας διατηρήσει ζεστές μέχρι και τις πιο ψυχρές μέρες του χειμώνα. Επιλέξτε ένα στο χρώμα της σεζόν, που είναι το κόκκινο για έξτρα festive points και ταιριάξτε το με heeled boots ή ψηλοτάκουνα πέδιλα. Σε περίπτωση που χρειάζεστε έξτρα προστασία από το κρύο, μπορείτε εύκολα να το συνδυάσετε με καλσόν. 

Accessories

shutterstock-1212005554.jpg

Η velvet προσθήκη στο στιλ σας μπορεί να γίνει και μέσω των αξεσουάρ που επιλέγετε - μην το ξεχνάτε αυτό. Επιλέξτε το σε evening bags, οπως παραδείγματος χάρη ένα clutch, ή γίνεται πιο δημιουργικές, προσθέτοντας το σε κοσμήματα ή hair accessories (σε στέκα ή ένα χαριτωμένο φιόγκο). 

Είστε έτοιμες για την εορταστική περίοδο που πλησιάζει;

Feature image source: Tom Ford for Gucci, Reformation

1

Single-button suit blazer

Massimo Dutti BUY HERE

2

Glamazons sandals

Mosty.com BUY HERE

3

MAJE mini cut-out dress

Attica.gr BUY HERE

4

Velvet bustier

Max Mara BUY HERE

5

ETRO blazer

Intervista BUY HERE

6

Velvet trousers

Marella BUY HERE