fbpixel

Search icon
Search
Trifarotene: Tι πρέπει να γνωρίζετε για την εναλλακτική της τρετινοΐνης στην ακμή
FACE & BODY

Trifarotene: Tι πρέπει να γνωρίζετε για την εναλλακτική της τρετινοΐνης στην ακμή

Και όμως υπάρχει λύση!


Εάν έχετε επίμονη ακμή, γνωρίζετε πόσο περίπλοκο μπορεί να γίνει το να βρείτε ένα σχήμα που να αντιμετωπίζει στη ρίζα το πρόβλημά σας και να σας αφήνει με ένα πιο ήρεμο και καθαρό δέρμα. Αν και πολλές θεραπείες είναι πλέον διαθέσιμες, και αυτό σημαίνει πως έχετε πολλές επιλογές, μπορεί να είναι δύσκολο να εντοπίσετε την κατάλληλη γι' αυτά που πραγματικά σας απασχολούν. Αν λοιπόν, δεν έχετε ανοχή στην τρετινοΐνη, τότε το Trifarotene θα σας λύσει τα χέρια. Είναι αποτελεσματικό για την ακμή στο πρόσωπο, τους ώμους, το στήθος και την πλάτη σας και εμείς συγκεντρώσαμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για αυτό.

Είστε έτοιμες να αλλάξετε το παιχνίδι;

Τι είναι το Trifarotene

acnescarring-7ba6574b35ac4816b88330d0de87f8d6.jpg

Το Trifarotene είναι μια συνταγογραφούμενη θεραπεία ακμής με τη μορφή κρέμας. Αυτό το δραστικό συστατικό είναι ένα ρετινοειδές που στοχεύει στους υποδοχείς ρετινοειδών οξέων (RARs), οι οποίοι με τη σειρά τους διεγείρουν τη μεταγραφή των γονιδίων-στόχων που εμπλέκονται στην ομαλοποίηση του κυτταρικού πολλαπλασιασμού και της φλεγμονής. Χορηγείται τοπικά και σύμφωνα με έρευνες μπορεί να είναι χρήσιμο και στις ουλές ακμής, στα προβλήματα μελάγχρωσης και στη φωτογήρανση. Αυτή η θεραπεία είναι συνήθως κατάλληλη για χρήση στην καθημερινή σας ρουτίνα και, όπως συμβαίνει με κάθε ρετινοειδές, είναι σημαντικό να κάνετε μια δοκιμή πριν το εφαρμόσετε. Με αυτό τον τρόπο θα ελέγξετε την αντίδραση του δέρματος.

Οφέλη του Trifarotene για την ακμή

Ως ρετινοειδές, το Trifarotene στοχεύει στην παραγωγή και στον κύκλο εργασιών των κυττάρων του δέρματος, μέσα στο χόριο. Όπως είναι προφανές αυτό μπορεί να σας βοηθήσει με πολλές ανησυχίες, από την ακμή έως τα σημάδια γήρανσης. Μερικά από τα κύρια οφέλη του είναι τα ακόλουθα:

1. Ομαλοποιεί τον κύκλο εργασιών των κυττάρων του δέρματος: Ως εγκεκριμένο φάρμακο για την ακμή, το Trifarotene μπορεί να βοηθήσει στην ομαλοποίηση του κύκλου εργασιών των κυττάρων του δέρματος για να αποτρέψει το σχηματισμό φραγμένων πόρων, που οδηγούν στη διαμόρφωση της ακμής.

2. Είναι αντιφλεγμονώδες: Οι αντιφλεγμονώδεις δράσεις του Trifarotene μπορούν να αντιμετωπίσουν και να μειώσουν το φλεγμονή που σχετίζεται με τα λευκά στίγματα και τα μαύρα στίγματα, βοηθώντας σας να επιτύχετε μια πιο ήρεμη επιδερμίδα.

3. Μειώνει την ακμή στο σώμα: Το Trifarotene είναι εξαιρετικό για όσους έχουν φλεγμονώδη ακμή, τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα. Αυξάνει τον κυτταρικό κύκλο, μειώνει τη φλεγμονή, μειώνει την παραγωγή σμήγματος και κρατά τα υπολείμματα και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος έξω από τους πόρους. 

4. Μειώνει τα σημάδια γήρανσης: Ο υποδοχέας γάμμα ρετινοϊκού οξέος στον οποίο στοχεύει το Trifarotene  είναι υπεύθυνος για τη ρύθμιση των γονιδίων που αυξάνουν την παραγωγή κολλαγόνου και μειώνουν τη διάσπαση του κολλαγόνου. Έτσι, προκαλεί αρνητική ρύθμιση στις μεταλλοπρωτεϊνάσες μήτρας (MMPs), μειώνει τα πρωτεολυτικά ένζυμα που διασπούν την ελαστίνη και το κολλαγόνο, και τελικά βελτιώνει την υφή του δέρματος.

skincare-routine-acne.jpg

Πώς θα το χρησιμοποιήσετε

Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε το Trifarotene όπως κάθε άλλο ρετινοειδές στη ρουτίνα σας. Το εφαρμόζετε τη νύχτα και το πρωί φοράτε πάντα SPF πριν από την έκθεση στον ήλιο. Μπορείτε να ξεκινάτε με έναν καλό καθαρισμό, να τοποθετείτε έναν ορό υαλουρονικού οξέος και στη συνέχεια να το εφαρμόσετε από πάνω. Μια έξυπνη λύση, αν παρατηρήσετε ερεθισμό είναι να το αναμείξετε με την ενυδατική σας. Τέλος, αν κάτι τέτοιο παρατηρηθεί τότε οι ειδικοί συνιστούν να μειώσετε τη χρήση σε δύο έως τρεις νύχτες την εβδομάδα, καθώς αυξάνετε την ανοχή σας στο συστατικό. Φυσικά, καθώς το Trifarotene είναι ένα συνταγογραφούμενο ρετινοειδές, για δέρμα με τάση ακμής, η συμβουλή του δερματολόγου σας είναι απαραίτητη.