fbpixel

Search icon
Search
6 top θεραπείες για την ακμή που μπορείτε να δοκιμάσετε αυτήν την περίοδο
FACE & BODY

6 top θεραπείες για την ακμή που μπορείτε να δοκιμάσετε αυτήν την περίοδο

Κάντε την απαραίτητη ανανέωση


Υπάρχει κάτι που κάνει την ακμή αυτήν την περίοδο ιδιαίτερα ενοχλητική. Ο συνδυασμός του itchy δέρματος με την εξωτερική θερμοκρασία και την ξηρότητα μπορούν να εντείνουν αυτή τη συνθήκη που αντιμετωπίζει το δέρμα σας. Έτσι, όσο ο καιρός είναι ξηρός, τόσο περισσότερο οι θεραπείες που εφαρμόζετε και τα συστατικά για την καταπολέμηση της ακμής κάνουν το πρόβλημα πιο επίμονο. Έτσι, θα πρέπει να ξεκινήσετε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί ενώ παράλληλα θα προστατεύετε το φραγμό του δέρματος σας. Για αυτό το λόγο συγκεντρώσαμε για εσάς όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις θεραπείες της ακμής.

1. Καθαριστικά AHA/BHA

Τα καθαριστικά με υπεροξείδιο του βενζοϋλίου, συχνά συνιστώνται για τη θεραπεία της ακμής, αλλά όχι την περίοδο του χειμώνα. Τείνουν να προκαλούν ερυθρότητα και ξεφλούδισμα του δέρματος. Αντ 'αυτών, επιλέξτε καθαριστικά που συνδυάζουν άλφα-υδροξυοξέα (AHAs) με βήτα-υδροξυοξέα (BHAs), όπως το γλυκολικό οξύ (ένα AHA) και το σαλικυλικό οξύ (ένα BHA) σε ένα καθαριστικό. Το σαλικυλικό οξύ διασπά πραγματικά το σμήγμα στους πόρους και μετά το γλυκολικό οξύ βοηθά την αφαίρεση του ανώτερου στρώματος του δέρματος. Το θετικό είναι πως είναι και τα δύο αρκετά καλά ανεκτά. Μάλιστα, εάν χρησιμοποιείτε ρετινοειδή στη ρουτίνα σας, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε αυτό το όξινο καθαριστικό το πρωί και το ρετινοειδές σας το βράδυ.

skincare-routine-thumb.jpg

2. Ρετινοειδή

Τα ρετινοειδή είναι παράγωγα βιταμίνης Α που βοηθούν στη θεραπεία της ακμής αυξάνοντας τον κύκλο ζωής των κυττάρων, γεγονός που βοηθά στην πρόληψη των φραγμένων πόρων. Είναι ιδανικά για την καταπολέμηση της ακμής όλο το χρόνο, αλλά αν παρατηρείτε ερεθισμούς όταν τα χρησιμοποιείτε κατά τους χειμερινούς μήνες, υπάρχουν τρόποι να προσαρμόσετε τη ρουτίνα σας. Ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα ρετινοειδές με χαμηλότερη ισχύ ή λίγο λιγότερες φορές κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Ξεκινήστε να το βάζετε ανά δύο βράδια. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι το δέρμα σας είναι εντελώς στεγνό πριν εφαρμόσετε ρετινόλη. Αυτό το tip είναι must αφού το υγρό δέρμα απορροφά καλύτερα και έτσι το προϊόν μπορεί να γίνει πιο ερρεθιστικό για την επιδερμίδα σας.

skincare-video.jpg

3. Νιασιναμίδη

Η φλεγμονή παίζει τεράστιο ρόλο στην ακμή, επομένως θα ήταν σημαντικό να αυξήσετε τα αντιφλεγμονώδη συστατικά, όπως η νιασιναμίδη. Αυτό το συστατικό γίνεται ανεκτό ακόμη και από τα άτομα που έχουν πολύ ευαίσθητο δέρμα. Παρόλα αυτά είναι σημαντικό να δίνετε προσοχή στην περιγραφή και να βεβαιωθείτε ότι είναι μεταξύ 3 και 5 τοις εκατό, ώστε να λειτουργεί υπέρ σας, αλλά να μην είναι ερεθιστικό. Η νιασιναμίδη είναι χρήσιμη στον έλεγχο της φλεγμονής και στην ομαλοποίηση του σμηγματογόνου αδένα, μειώνοντας την παραγωγή ελαίων. Επιπλέον, η νιασιναμίδη είναι εξαιρετικά καταπραϋντική και μπορεί να βοηθήσει το δέρμα σας να ανεχθεί καλύτερα τα ρετινοειδή.

4. Κεραμίδια

Επειδή το δέρμα τείνει να είναι πιο ξηρό και πιο ευαίσθητο το χειμώνα, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε μαλακτικά όπως κεραμίδια για να διατηρήσετε το δέρμα σας δυνατό και ενυδατωμένο. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να ανεχτείτε καλύτερα τις θεραπείες ακμής. Αν και μπορεί να φαίνεται περίεργο, η ενυδατική κρέμα είναι ένα κρίσιμο μέρος μιας ρουτίνας καταπολέμησης της ακμής καθώς αν το δέρμα σας δεν ενυδατώνεται αρκετά, αρχίζει να υπερπαράγει μόνο του έλαια, γεγονός που οδηγεί σε breakouts. Xρησιμοποιήσετε μια λοσιόν με κεραμίδια για να ολοκληρώσετε τη ρουτίνα σας.

skincare2.jpeg

2 καλύτερες θεραπείες για την ακμή

1. Φως LED: Η θεραπεία με φως LED μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμη για τη μείωση της φλεγμονής χωρίς να ερεθίζει το δέρμα σας. Δεν είναι σαν το λέιζερ που σας κάνει να ξεφλουδίζετε, είναι απλώς μια αντιφλεγμονώδης συμπληρωματική θεραπεία που μπορείτε να την κάνετε και από την άνεση του σπιτιού σας.

2. Εξαγωγές: Αν κάποιος έχει πραγματικά ξηρό δέρμα και τα περισσότερα συστατικά δεν γίνονται ανεκτά τότε μια περιποίηση προσώπου όπου θα γίνει εξαγωγή στίγματος είναι χρήσιμη. Απλώς βεβαιωθείτε ότι επισκέπτεστε έναν επαγγελματία γιατί το να το κάνετε μόνοι σας μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο ερεθισμό, ουλές και πολλές άλλες καταστάσεις.