fbpixel

Search icon
Search
FACE & BODY

Microneedling: H θεραπεία που υπόσχεται απαλοιφή των σημαδιών ακμής

Είστε έτοιμη να τη δοκιμάσετε;


Microneedling: H θεραπεία που υπόσχεται απαλοιφή των σημαδιών ακμής

Σε περίπτωση που ανήκετε στις γυναίκες που έχουν αντιμετωπίσει break-outs τότε θα ξέρετε πως μια θεραπεία για την ακμή αποτελεί μόνο το μισό κομμάτι που μπορείτε να προσέξετε. Τα σπυράκια μπορεί να έρχονται και να φεύγουν, αλλά οι ουλές που αφήνουν τείνουν να παραμείνουν για πολύ περισσότερο και συχνά είναι πολύ πιο δύσκολο να αντιμετωπιστούν. Ενώ ορισμένα σημάδια ξεθωριάζουν με την πάροδο του χρόνου, με ή χωρίς βοήθεια από toners ή ορούς απολέπισης, υπάρχουν μαύρα στίγματα και σημάδια ακμής που απαιτούν περισσότερη προσπάθεια. Και αν έχετε δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα για να εξαφανίσετε αυτά τα σημάδια και εξακολουθείτε να μην βλέπετε αποτελέσματα, ίσως ήρθε η στιγμή να δοκιμάσετε το microneedling για τα σημάδια ακμής.

express-beauty-treatments-1.jpg

Τι ακριβώς είναι το microneedling;

Το Microneedling (ονομάζεται επίσης θεραπεία επαγωγής κολλαγόνου) είναι μια μη επεμβατική αισθητική διαδικασία όπου ένας δερματολόγος ή ένας αισθητικός χειρουργός χρησιμοποιεί πολύ λεπτές αποστειρωμένες βελόνες για να τρυπήσει το δέρμα. Έτσι, στη συνέχεια διεγείρεται η παραγωγή κολλαγόνου του δέρματος προκειμένου να θεραπευτεί αυτό που γίνεται αντιληπτό ως βλάβη στον φραγμό. Το κολλαγόνο  ICYDK είναι μια φυσική πρωτεΐνη που αποτελεί περίπου το 80 τοις εκατό του δέρματός μας. Με το πέρασμα του χρόνου το σώμα παράγει όλο και λιγότερη από αυτή την πρωτεΐνη με αποτέλεσμα το δέρμα να θαμπώνει, να λεπταίνει και να εμφανίζονται ρυτίδες. Προκαλώντας το σώμα να παράγει περισσότερο κολλαγόνο, το microneedling βοηθά στην αντιμετώπιση πολλών προβλημάτων του δέρματος.

Ποια είναι τα οφέλη του microneedling;

Οι άνθρωποι στρέφονται στο microneedling για να αντιμετωπίσουν πολλά και διαφορετικά δερματικά προβλήματα. Πέρα από την αντιμετώπιση των ουλών ακμής, τα οφέλη περιλαμβάνουν τη μείωση της εμφάνισης των λεπτών γραμμών, την αντιμετώπιση της υπερμελάγχρωσης, την ενίσχυση της ελαστικότητας του δέρματος και το ξεθώριασμα των ραγάδων. Και ναι, μπορεί να εφαρμοστεί και σε άλλα προβληματικά σημεία του δέρματος εκτός από το πρόσωπο. Όμως, ενώ το microneedling γενικά θεωρείται ασφαλές για τους περισσότερους ανθρώπους, δεν είναι μια διαδικασία που συνιστάται για όσους αντιμετωπίζουν ενεργή ακμή και λαμβάνουν φάρμακα κατά της ακμής. Επίσης δεν ενδείκνυται για γυναίκες με ορισμένες δερματικές παθήσεις όπως η ψωρίαση ή το έκζεμα.

express-beauty-treatments-2.jpg

Πονάει;

Επειδή το microneedling περιλαμβάνει την εισαγωγή βελόνων στο δέρμα, αναμένεται μέτριος πόνος και ενόχληση κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Αλλά σε γενικές γραμμές, δεν είναι πολύ επώδυνο καθώς οι βελόνες τρυπούν μόνο μέσα στο χόριο. Για όσους έχουν χαμηλή ανοχή στον πόνο, ορισμένοι δερματολόγοι εφαρμόζουν ένα τοπικό αναισθητικό για να μουδιάσουν την περιοχή πριν από το τρύπημα.

Τι να περιμένετε στη συνέχεια

Φυσικά, το δέρμα θα χρειαστεί λίγο χρόνο για να αυτοθεραπευθεί, αλλά τα αποτελέσματα αναμένεται να είναι εμφανή μετά από μερικές εβδομάδες. Ανάλογα με τη σοβαρότητα των ουλών ακμής σας, ο γιατρός μπορεί να σας προτείνει ένα διαφορετικό αριθμό συνεδριών σε διάστημα μηνών για να αντιμετωπίσει πραγματικά το πρόβλημα. Μετά τη συνεδρία θα πρέπει να περιμένετε κάποιο μικρό ερεθισμό και ερυθρότητα. Σε αυτό το σημείο, θα χρειαστεί να αποφύγετε το μακιγιάζ και την έκθεση του δέρματός σας σε άμεσο ηλιακό φως ή ρύπους. Κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλέσει μια λοίμωξη που θα μπορούσε να επιδεινώσει την κατάσταση. Μπορεί επίσης να θέλετε να παραλείψετε τη χρήση προϊόντων απολέπισης καθώς το δέρμα ανακάμπτει.

The top acne-products
 Top choice

Top choice

Niacinamide 10% + Zinc 1%, The Ordinary, Sephora

BUY ME
 Greek solution

Greek solution

Μάσκα για Ακμή, Tzimas Cosmetics

BUY ME
 Must have

Must have

Effaclar Ultra Concentrated Serum για Λιπαρό Δέρμα με Τάση Ακμής, La Roche Posay, Hondos Center

BUY ME