fbpixel

Search icon
Search
Travel mode on: Μαγευτικοί προορισμοί στην Ελλάδα για την πιο τέλεια χειμερινή απόδραση ever
TRAVEL

Travel mode on: Μαγευτικοί προορισμοί στην Ελλάδα για την πιο τέλεια χειμερινή απόδραση ever

Δημιουργήστε τη δική σας bucket-list


Το θερμόμετρο έχει πέσει αρκετά χαμηλά το τελευταίο διάστημα και το σκηνικό στο μεγαλύτερο κομμάτι της Ελλάδας είναι πλέον άκρως χειμερινό. Η περίοδος, αυτή, λοιπόν αποτελεί ιδανική ευκαιρία για μία απόδραση σε κάποιον ορεινό προορισμό. Τα χιόνια ντύνουν με τον πιο όμορφο τρόπο τις κορυφές των βουνών κι αν έχετε ανάγκη τον καθαρό αέρα και στιγμές χαλάρωσης για να ξεφύγετε από τη φασαρία και τους ρυθμούς της πόλης, οι winter προορισμοί που σας παρουσιάζουμε παρακάτω, θα σας προσφέρουν όλα όσα αποζητάτε και πολλά περισσότερα...

Μήπως ήρθε η στιγμή για μία εξόρμηση;

Ζαγοροχώρια

shutterstock-1011541267.jpg

Ένα εξίσου εντυπωσιακό και όμορφο μέρος. Ένας εξίσου μαγευτικός προορισμός, που για τους travel-lovers αποτελεί ιδανικό spot για μία super χαλαρωτική χειμερινή απόδραση. Τα Ζαγοροχώρια ανήκουν στο νομό Ιωαννίνων κι αποτελούνται από 46 μικρά χωριά, που το κάθε ένα από αυτά έχει καταφέρει να διατηρήσει τον παραδοσιακό του χαρακτήρα. Τα πετρόκτιστα σπίτια, τα γεφύρια, οι ιστορικές εκκλησίες και τα γραφικά σοκάκια αποτελούν σήμα κατατεθέν τους, με το Μονοδένδρι, τη Βίτσα, το μικρό και το μεγάλο Πάπιγκο και το Ελατοχώρι να είναι τα πιο γνωστά. Οι locals υποστηρίζουν πως στην to do list όσων καταφθάνουν εκεί, πρέπει να βρίσκεται οπωσδήποτε μία βόλτα στα τοξωτά γεφύρια που κατασκευάστηκαν το 18ο και τον 19ο αιώνα, αλλά και στο ξακουστό φαράγγι του Βίκου και στις πηγές του Βοϊδομάτη. Το μονοπάτι που ξεκινάει από το χωριό Βίκος, φτάνοντας στο εκκλησάκι της Παναγίας προσφέρει μία σειρά από ειδυλλιακές εικόνες και τοπία και πραγματκά, πρόκειται για μία διαδρομή που προκαλεί πολύ ευχάριστα συναισθήματα και χαρίζει απλόχερα ένα αίσθημα ευεξίας και χαλάρωσης, με το πράσινο χρώμα να κυριαρχεί παντού.

Άγιος Αθανάσιος

shutterstock-71639767.jpg

Φυσικά, από τη συγκεκριμένη λίστα δε θα μπορούσε να απουσιάζει ο Άγιος Αθανάσιος. Είναι ο απόλυτος προορισμός που τα συνδυάζει όλα με τον πιο μαγικό, με τον πιο iconic τρόπο! Τα επιβλητικά βουνά και οι παραδοσιακοί οικισμοί με τη μοναδική αρχιτεκτονική, τα πέτρινα καλντερίμια και τα εντυπωσιακά φυσικά τοπία, συνθέτουν ένα σκηνικό σπάνιας ομορφιάς και δεν είναι τυχαίο ότι όποιος βρίσκεται σε αυτό το μέρος, δε θέλει να το αποχωριστεί. Ο Παλαιός Άγιος Αθανάσιος είναι ο ιδανικός προορισμός για τους χειμερινούς μήνες και βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Καϊμάκτσαλαν, στην κορυφή Πιπερίτσα, σε υψόμετρο 1200 μέτρων, σχεδόν δίπλα στη λίμνη Βεγορίτιδα. Πλέον, έχει εξελιχθεί στο απόλυτο τουριστικό θέρετρο, που προσφέρεται για ατελείωτες βόλτες, ωστόσο, με κάποιον μαγικό τρόπο έχει καταφέρει να διατηρήσει αναλλοίωτο τον αυθεντικό του χαρακτήρα και δεν έχει χάσει καθόλου από τη λάμψη του. Αφήστε τα επιβλητικά αρχοντικά και τα πετρόχτιστα κτίρια να σας μεταφέρουν σε μία άλλη εποχή και μην παραλείψετε να κάνετε μία στάση στα παραδοσιακά super-cute ταβερνάκια που θα συναντήσετε, προκειμένου να δοκιμάσετε τις πιο χαρακτηριστικές τοπικές συνταγές, που θα λατρέψετε!

Μετέωρα

shutterstock-418403500.jpg

Αν δεν το έχετε ήδη κάνει, τότε πραγματικά αξίζει να προγραμματίσετε άμεσα μία εξόρμηση σε ένα από τα πιο όμορφα και ιδιαίτερα σημεία της Ελλάδας, που ειδικά αυτή την περίοδο αποκτά μία τελείως διαφορετική ομορφιά και σας καλεί να το εξερευνήσετε από κοντά. Τι θα λέγατε για ένα short-trip στα μαγευτικά Μετέωρα; Από τη μία τα ειδυλλιακά τοπία που κόβουν την ανάσα κι από την άλλη, η παράδοση, η αυθεντικότητα αυτού του τόπου, η ξεχωριστή του αύρα. Τα μοναστήρια που λειτουργούν μέχρι και σήμερα, όπως η Μονή του Αγίου Στεφάνου, με το ξυλόγλυπτο τέμπλο του Καθολικού, που κατασκευάστηκε το 1814, καθώς και το μουσείο με τις μεταβυζαντινές εικόνες και τα έργα αργυροχοΐας, είναι μερικά μόνο από όσα έχει να προσφέρει αυτό το μέρος στους visitors, ενώ must-visit θεωρείται και ο παραδοσιακός οικισμός Καστράκι, με τα γραφικά ταβερνάκια και τα στενά σοκάκια του. Από μόνη της, η εικόνα που θα αντικρίσετε από κάθε σημείο των Μετεώρων, θα είναι αρκετή για να λατρέψετε αυτόν τον τόπο...

Τρίκαλα Κορινθίας

shutterstock-1846683487.jpg

Σε περίπτωση που έχετε στη διάθεσή σας περισσότερες ημέρες για μία super χαλαρωτική απόδραση, ιδανικό μέρος αποτελούν τα Τρίκαλα Κορινθίας. Το παραδοσιακό, αυτό, χωριό που ανήκει στον δήμο Ξυλοκάστρου, χωρίζεται σε τρεις οικισμούς. Τα Κάτω Τρίκαλα που βρίσκονται σε υψόμετρο 900 μέτρων, φημίζονται για τη γραφική πλατεία με τις παραδοσιακές ταβέρνες και τα coffee-shops, ενώ τα Μεσαία Τρίκαλα είναι η λιγότερο γραφική συνοικία της περιοχής κι είναι γνωστή για τον μοντέρνο χαρακτήρα της. Last but not least, τα Άνω Τρίκαλα φτάνουν σε υψόμετρο τα 1100 μέτρα κι έχουν καταφέρει να διατηρήσουν τον παραδοσιακό τους χαρακτήρα, προσφέροντας μία πανέμορφη θέα, με τα πετρόχτιστα αρχοντικά να κυριαρχούν στα σοκάρια του χωριού. Ειδικά στη διάρκεια των χειμερινών μηνών, το χωριό αποκτά έναν διαφορετικό χαρακτήρα και μετατρέπεται στο απόλυτο cozy περιβάλλον, που προσφέρεται για χαλάρωση και ξεκούραση, σε ένα ειδυλλιακό τοπίο και δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι αποτελεί αγαπημένο προορισμό και για τους wellness-lovers, που αποζητούν την απόλυτη ηρεμία, κάνοντας ένα break από όλους και από όλα.

Πήλιο

shutterstock-2262291055.jpg

Όσοι έχουν βρεθεί σε αυτό αυτή την περίοδο, συμφωνούν πως πρόκειται για τον απόλυτο χειμερινό προορισμό για μία σύντομη, χειμερινή απόδραση μακριά από όλους κι από όλα. Το Πήλιο, είναι ένα βουνό που ανήκει στο νομό Μαγνησίας και βρίσκεται δίπλα ακριβώς στον Βόλο, σε ύψος 1624 μέτρων. Το βουνό των κενταύρων και των μυθικών πλασμάτων, ειδικά τους χειμερινούς μήνες αποκτά μία ιδιαίτερη, μία πολύ διαφορετική ομορφιά και καλεί τους guests να το προτιμήσουν, προσφέροντάς τους μαγευτικές εικόνες. Μία βόλτα στα χωριά του Πηλίου, θα αποδειχθεί αρκετή για να γνωρίσετε από κοντά την αυθεντική ομορφιά αυτού του τόπου, καθώς είναι όλα τους πανέμορφα και το κάθε ένα από αυτά, έχει να προσφέρει κάτι διαφορετικό. Περιπλανηθείτε στα λιθόστρωτα καλντερίμια της Πορταριάς, με την παλιά αρχιτεκτονική και την πεντακάθαρη, δροσερή ατμόσφαιρα και αφήστε τη μαγική ατμόσφαιρα της Μακρυνίτσας, με την υπέροχη θέα, να σας μεταφέρει σε μία άλλη εποχή, όπου όλα έμοιαζαν πιο απλά και πιο όμορφα. Must-visit θεωρείται και η Ζαγορά, που βρίσκεται στο νότιο Πήλιο και προσφέρεται για περπάτημα και ατελείωτες βόλτες, με την τοπική γαστρονομία να αποτελεί σήμα-κατατεθέν όλης της περιοχής.

Επιλέξτε τον ιδανικό προορισμό για εσάς κι απολαύστε την απόδρασή σας...