fbpixel

Search icon
Search
Winter bliss: Οι πιο sunny προορισμοί για να ξεφύγετε από το κρύο του χειμώνα
ESCAPE

Winter bliss: Οι πιο sunny προορισμοί για να ξεφύγετε από το κρύο του χειμώνα

Σε περίπτωση που ψάχνετε για ένα μοναδικό getaway ή θέλετε να εμπλουτίσετε το travel wish list σας!


Μπορεί τα Χριστούγεννα και ο κρύος καιρός να καλεί για χειμερινές αποδράσεις, πλαί στο τζάκι, όμως πολλοί από εμάς κυνηγάνε το καλοκαίρι - all year round. Σε περίπτωση, λοιπόν, που ψάχνετε τον ιδανικό sunny προορισμό, ή θέλετε να επεκτείνετε το travel wish list σας, ήρθε η ώρα να εξετάσουμε τους καλύτερους χειμερινούς ηλιόλουστους προορισμούς για όλους. 

Ανακαλύψτε τους!

Σρι Λάνκα

merlin-148552275-74c0d250-949c-46e0-b8a1-e6d499e992cf-superjumbo.jpg

Στη Σρι Λάνκα τώρα, σας παρέχεται περισσότερη ελευθερία να κινηθείτε στα μονοπάτια τσαγιού του νησιού, στις παραθαλάσσιες πόλεις και στα ψαροχώρια στα βόρεια. Ανάλογα με τις προτεραιότητές σας - κάποιοι θα θέλουν να μένουν πάντα κοντά στην παραλία, ενώ άλλοι θα θέλουν να ενσωματώσουν πιο adventurous ημέρες - μπορείτε να περάσετε μερικές ημέρες στα κεντρικά υψίπεδα κάνοντας πεζοπορία στο πρόσφατα ολοκληρωμένο μονοπάτι Pekoe Trail, βλέποντας τις φυτείες τσαγιού γύρω από το Kandi, κερδίζοντας αυτές τις πιο αργές ημέρες στην παραλία στο Tangalle, το Weligama, το Unawatuna ή το Negombo.

Mαρόκο

chefchaouen-morocco-heidi-kaden-nncabldgvia-unsplash-1200x800.jpg

Mπορείτε να μείνετε στην πρωτεύουσα Μαρακές και να περάσετε ηλιόλουστα απογεύματα εξερευνώντας τη Μεντίνα, τους πρόποδες των βουνών του Άτλαντα ή χαλαρώνοντας δίπλα σε μια όμορφη πισίνα του ξενοδοχείου, από τις οποίες υπάρχουν αρκετές σε όμορφους μυστικούς κήπους. Οι πιο τολμηροί θα πρέπει να κατευθυνθούν νότια στο Ουαρζαζάτ, στην άκρη της ερήμου Σαχάρα. 

Κόστα Ρίκα

15-things-must-costa-rica.jpg

Η φήμη της για το σερφ, τον ήλιο και την άμμο είναι δικαιολογημένη, και με πολλά πρόσφατα ανοίγματα και ακόμη περισσότερα in the works, φαίνεται ότι το 2024 είναι η χρονιά της Κόστα Ρίκα. Είναι ένας προορισμός που απαιτεί τουλάχιστον 10 ημέρες για να τον γνωρίσετε πραγματικά, με τις υποδομές του να είναι σε μεγάλο βαθμό στα χέρια της φύσης, γεγονός που καθιστά τη μετακίνηση πιο αργή. Οι δραστήριοι παραθεριστές θα θελήσουν να συμπεριλάβουν μερικές ημέρες στην ενδοχώρα γύρω από το ηφαίστειο Αρενάλ ή πιο κοντά στην πρωτεύουσα Σαν Χοσέ για να εξερευνήσουν τα εθνικά πάρκα. Η Limon, στην ανατολική ακτή της, είναι ιδανική για ράφτινγκ και θαλάσσια σπορ. 

Kένυα

herd-zebras-kenya-maasai-mara-national-reserve.webp

Ενώ είναι αλήθεια ότι η Κένυα είναι ένα από τα καλύτερα σημεία της Αφρικής για safari, ιδίως η Masai Mara με τη συγκέντρωση εξαιρετικών, καθιερωμένων κατασκηνώσεων, αξίζει να κατευθυνθείτε προς τις ακτές της για θάλασσα και ήλιο, αλλά με την πολιτιστική πυκνότητα που διαφορετικά είναι δύσκολο να βρείτε στους παραθαλάσσιους προορισμούς του Ινδικού Ωκεανού.

Νότια Αφρική

5d72c1a40b344f0008904c76-camps-bay.webp

Είτε ψάχνετε για παραλία, σαφάρι, οικογενειακό ταξίδι ή οδική εκδρομή στις όμορφες αμπελουργικές περιοχές της κοντά στο Cape Town, η Νότια Αφρική είναι εδώ και καιρό το αγαπημένο προορισμό αυτών που αναζητούν τον ήλιο και όχι άδικα. 

Ομάν

shutterstock-624873095-2088x1406.jpg

Χωρίς αμφιβολία, το Ντουμπάι θα ήταν η προφανής επιλογή για να συμπεριληφθεί, τόσο πολύ, που θεωρήσαμε ότι δεν ήταν απαραίτητο να το επισημάνουμε. Το γειτονικό του Ομάν, από την άλλη πλευρά, προσφέρει την εμπειρία της παραλίας, μια εμπειρία διαμονής πέντε αστέρων κοντά στην πρωτεύουσα Μουσκάτ, αλλά και τα μέσα για να φτάσετε βαθύτερα σε χωριά της ερήμου, όπως η Nizwa, ή την εκπληκτική ομορφιά των βουνών Jebel Akhdar. Αξίζει να προσθέσετε μερικές νύχτες στο πρόγραμμά σας για να το εξερευνήσετε.

Happy travelling & mind wandering!