fbpixel

Search icon
Search
8 διαφορετικοί τρόποι να χρησιμοποιήσετε το facial oil σας
FACE & BODY

8 διαφορετικοί τρόποι να χρησιμοποιήσετε το facial oil σας

Οι expert-approved συμβουλές για να εκμεταλλευτείτε όλα τα benefits ενός βασικού στοιχείου στο beauty routine σας


Αν και μερικές φορές παραγκωνισμένα, τα έλαια προσώπου στην πραγματικότητα αποτελούν ένα βασικό κομμάτι της beauty ρουτίνας μας, ειδικά όταν η θερμοκρασία πέφτει. Τα οφέλη τους ποικίλλουν - από την ενυδάτωση έως τη θρέψη και την προστασία του δέρματος. Πολλά μπορούν ακόμη και να βελτιώσουν την υφή του δέρματος, να εξισορροπήσουν την παραγωγή λιπαρών ουσιών και να προσφέρουν υγιή, λαμπερή λάμψη. Αφού, λοιπόν, κρύβουν τόσο πολλά benefits, γιατί να μην τα αξιοποιήσουμε στο έπακρο;

Ανακαλύψτε πως να χρησιμοποιείτε καλύτερα τα facial oils με 8 διαφορετικούς τρόπους

1. Προετοιμασία

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι πρέπει να χρησιμοποιούν έλαια μόνο τη νύχτα, αλλά μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε μια μικρή ποσότητα πριν από το μακιγιάζ για να δημιουργήσετε μια λεία, λαμπερή βάση. Αν τα χρησιμοποιείτε για τα οφέλη της περιποίησης της επιδερμίδας, αξίζει να γνωρίζετε ποιος τύπος λαδιού ανταποκρίνεται στο skin type σας. 

Συνήθως, το έλαιο jojoba ταιριάζει στο μεγαλύτερο εύρος τύπων δέρματος, καθώς μοιάζει πολύ με το φυσικό σμήγμα του δέρματος. Το έλαιο αγριοτριανταφυλλιάς είναι εξαιρετικό για την αντιγήρανση και την αντιμετώπιση των ουλών, ενώ το έλαιο argan είναι ενυδατικό και πλούσιο σε βιταμίνη Ε, οπότε λειτουργεί πιο αποτελεσματικά στις ξηρές επιδερμίδες. Τα άτομα με εξαιρετικά λιπαρό δέρμα θα πρέπει να είναι προσεκτικά όταν χρησιμοποιούν έλαια προσώπου, καθώς το επιπλέον έλαιο θα μπορούσε ενδεχομένως να επιδεινώσει ορισμένα προβλήματα. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι με λιπαρό δέρμα μπορούν ακόμα να επωφεληθούν από τα ελαφριά έλαια, όπως το έλαιο καρύδας. Το teatree oil είναι επίσης ιδανικό για δέρμα με τάση ακμής λόγω των αντιβακτηριδιακών ιδιοτήτων του.

2. Massage

Τα έλαια προσώπου σας επιτρέπουν να κινηθείτε αβίαστα γύρω από το περίγραμμα του προσώπου σας με εργαλεία όπως το gua sha. Αυτό βοηθά το λάδι να απορροφηθεί σωστά. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το λάδι σας για να λεμφική αποσυμφόρηση. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να το επιτύχετε:

d3ac2f24142cfaa6fefdd8269eea69d8.jpg
  1. Ξεκινήστε εφαρμόζοντας το λάδι και στη συνέχεια γλιστρώντας τα χέρια σας προς τα κάτω σε κάθε πλευρά του λαιμού σας (και προς τα κάτω προς την κλείδα) 6-8 φορές.
  2. Στη συνέχεια, λυγίστε το δείκτη και το μεσαίο δάχτυλό σας κάνοντας σχήμα ψαλιδιού, τσιμπήστε το πηγούνι και γλιστρήστε κατά μήκος του σαγονιού προς το λοβό του αυτιού, επαναλαμβάνοντας αυτή την κίνηση 6 φορές.
  3. Συνεχίστε χρησιμοποιώντας την παλάμη των χεριών σας τοποθετώντας την πάνω από το ζυγωματικό, σαρώνοντας προς τα πάνω και προς τα έξω προς τη γραμμή των μαλλιών σας.
  4. Ολοκληρώστε ισιώνοντας τα χέρια σας και εξομαλύνετε το καθένα από αυτά πάνω από το μέτωπο οκτώ έως δέκα φορές, και στη συνέχεια κατεβάστε τα στα πλάγια του προσώπου και του λαιμού σας.

3. Καθαρισμός

Εάν χρησιμοποιείτε κάποιο λάδι, θα πρέπει πάντα να εφαρμόζεται μετά τον καθαρισμό. Αυτό ισχύει και για κάθε ενυδατικό ή οτιδήποτε περιέχει ενεργά συστατικά - όπως οι οροί - καθώς προετοιμάζουν το δέρμα σας για οτιδήποτε άλλο ακολουθεί. Το αν θα εφαρμόσετε το λάδι προσώπου σας πριν από την ενυδατική σας κρέμα ή μετά είναι προσωπική επιλογή. Ιδανικά, συστήνουμε να χρησιμοποιείτε τα έλαια μετά τα προϊόντα σας με βάση το νερό για να κλειδώσετε οτιδήποτε εφαρμόζεται στη συνέχεια. Ωστόσο, μερικές φορές είναι εξαιρετικά ωφέλιμο να χρησιμοποιείτε δύο έως τρεις σταγόνες λάδι προσώπου αμέσως μετά τον ορό σας (πριν από την ενυδατική κρέμα ή αναμεμειγμένο με αυτήν), αν η επιδερμίδα σας αισθάνεται λίγο άτονη.

4. Θρέψη

Ένα εγκεκριμένο από τους ειδικούς hack είναι να αναμειγνύετε δύο σταγόνες λάδι στη μάσκα προσώπου σας - ή στην ενυδατική σας κρέμα - για μια επιπλέον δόση ενυδάτωσης. Μάλιστα, μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες στο foundation σας για ένα πιο δροσερό φινίρισμα. Τις νύχτες που εφαρμόζετε λάδι προσώπου πριν κοιμηθείτε, αφιερώστε πραγματικά χρόνο για να το δουλέψετε στο δέρμα σας, χρησιμοποιώντας πάντα κινήσεις μασάζ με βαθιά πίεση. Με αυτόν τον τρόπο ανακουφίζετε την ένταση από το πρόσωπό σας, καθώς και ενισχύετε τη ροή του αίματος και συμβάλλετε στη λεμφική αποστράγγιση.

5. Αναζωογόνηση

Μια κλασική επιλογή είναι να χρησιμοποιείτε ένα λάδι προσώπου το βράδυ - συνήθως είναι η στιγμή της ημέρας που έχετε λίγο περισσότερο χρόνο να αφιερώσετε και στο μασάζ προσώπου. Αυτό βοηθάει στην ηρεμία και την επαναφορά του δερματικού σας ιστού, ώστε καθώς κοιμάστε, η αναζωογόνηση των κυττάρων σας να είναι σε καλύτερη θέση να επαναρυθμιστεί. Ακόμη, η χρήση ενός ελαίου πριν πέσετε για ύπνο θα σας βοηθήσει να αντικαταστήσετε την υγρασία που έχετε χάσει, πράγμα που σημαίνει ότι θα ξυπνήσετε με δέρμα υγιές και ενυδατωμένο.

snapinstaapp-399600837-645155314486077-3622916624488972567-n-1080.jpg

6. Double-up

Ενώ τα έλαια προσώπου κάνουν πράγματι αυτό που γράφουν στο κουτί, δεν υπάρχει λόγος να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε άλλες περιοχές - όπως τα πετσάκια. Απλά τρίψτε μια σταγόνα λάδι γύρω από τα νύχια σας για να τα διατηρήσετε απαλά και υγιή. Μπορείτε επίσης να εκμεταλλευτείτε τα φυσικά έλαια ως θεραπεία μαλλιών ή ορό μαλλιών για να προσθέσετε λάμψη και να διαχειριστείτε ένα τυχόν φριζάρισμα.

7. Επανόρθωση

Ένας ισχυρός δερματικός φραγμός είναι το θεμέλιο μιας υγιούς επιδερμίδας. Ο φραγμός κλειδώνει την υγρασία, βοηθά στην αποτελεσματικότερη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών και εμποδίζει τους εξωτερικούς επιθετικούς παράγοντες, όπως η ρύπανση και τα βακτήρια, να εισέλθουν στο δέρμα. Τα έλαια προσδίδουν στο πρόσωπο άμεση απαλότητα και το αφήνουν να αισθάνεται δροσερό, σφριγηλό και λαμπερό - όχι λιπαρό. Αποτελούν επίσης μια τέλεια λύση για την ανανέωση της επιδερμίδας σας καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, γι' αυτό προσπαθήστε να έχετε ένα στο γραφείο σας και απλά ταμπονάρετέ το απαλά όταν η επιδερμίδα σας χρειάζεται μια ώθηση.

8. Προστασία

Τα έλαια προσώπου έχουν μια ανώτερη ικανότητα να αναστέλλουν τις οξειδωτικές βλάβες, γι' αυτό μπορεί να αξίζει να χρησιμοποιείτε ένα το πρωί πριν από το μακιγιάζ. Οι βλάβες από τις ελεύθερες ρίζες στον 21ο αιώνα είναι δυστυχώς γεγονός - δεν μπορούμε να τις αποφύγουμε - αλλά μπορούμε να βοηθήσουμε στην καταπολέμηση των σημαδιών με την εφαρμογή ελαίων προσώπου, τα οποία είναι φυσικά πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Αυτά τα αντιοξειδωτικά υπερφορτίζουν τα κύτταρα του δέρματος, μειώνοντας την απώλεια της ελαστικότητας και της σφριγηλότητας του δέρματος.

Κεντρική φωτογραφία: Pinterest