fbpixel

Search icon
Search
Skincare season: 14 tips για καθαρό και λαμπερό δέρμα
FACE & BODY

Skincare season: 14 tips για καθαρό και λαμπερό δέρμα

Προσαρμόστε τη ρουτίνα σας για ένα υπέροχο αποτέλεσμα


Το καλό, υγιές δέρμα δεν αφορά μόνο την εμφάνιση, είναι μια αντανάκλαση της συνολικής ευεξίας που βιώνετε. Παίζει καθοριστικό ρόλο στην αυτοπεποίθηση, στην αυτοεκτίμηση και στο πως τελικά παρουσιάζετε τον εαυτό σας στον κόσμο. Εάν, λοιπόν, επιθυμείτε να επιτύχετε καθαρό και λαμπερό δέρμα όπως ποτέ άλλοτε, είναι εφικτό να "αποχαιρετήσετε" τις ατέλειες και να "καλωσορίσετε" το αψεγάδιαστο αποτέλεσμα. Καθαρίστε την επιδερμίδα σας καλά, προσέξτε τα συστατικά που τοποθετείτε και τελικά δημιουργήστε μια αποτελεσματική ρουτίνα περιποίησης που θα σας χαρίσει αυτά ακριβώς που επιθυμείτε.

Ανακαλύψτε βήμα βήμα τα μυστικά για καθαρό, λαμπερό δέρμα!
juliesfi-face-skin-beauty.jpg
@juliesfi

1) Ακολουθήστε μια σταθερή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας

Καθαρίστε, τονώστε και ενυδατώστε το δέρμα σας δύο φορές την ημέρα χρησιμοποιώντας προϊόντα κατάλληλα για τον τύπο του.

2) Προστατέψτε το δέρμα σας από τον ήλιο

Εφαρμόστε καθημερινά αντηλιακό με SPF ευρέος φάσματος τουλάχιστον 30 και αναζητήστε τη σκιά κάθε φορά που ο ήλιος βρίσκεται ψηλά στον ουρανό.

3) Αποφύγετε να αγγίζετε το πρόσωπό σας

Το άγγιγμα του προσώπου σας μεταφέρει βακτήρια και έλαια, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε εξάρσεις και ακμή.  

4) Καθαρίστε το καλά  

Χρησιμοποιήστε ένα απαλό καθαριστικό για να αφαιρέσετε τη βρωμιά, τη λιπαρότητα και τους ρύπους χωρίς να αφαιρέσετε τα φυσικά έλαια του προσώπου σας.

cristinasurdu-beauty-face-skin.jpg
@cristinasurdu

5) Κάντε τακτικά απολέπιση

Η απολέπιση 1-2 φορές την εβδομάδα θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και να αποφράξετε τους πόρους.

6) Ενυδατώστε κατάλληλα

Χρησιμοποιήστε μια ενυδατική κρέμα που ταιριάζει στον τύπο του δέρματος σας για να το διατηρήσετε ισορροπημένο και ενυδατωμένο.

7) Πάντα να βγάζετε το μακιγιάζ πριν τον ύπνο

Ο ύπνος με μακιγιάζ μπορεί να φράξει τους πόρους και να οδηγήσει σε ξεσπάσματα.

8) Τρώτε μια ισορροπημένη διατροφή

Καταναλώστε φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, άπαχες πρωτεΐνες και υγιή λίπη για να παρέχετε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά στο δέρμα σας.

9) Μείνετε ενυδατωμένοι

Πίνετε άφθονο νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας για να διατηρήσετε το δέρμα ενυδατωμένο και να διατηρήσετε την ελαστικότητά του.

vicmontanari-face-lips-beauty-skin.jpg
@vicmontanari

10) Κοιμηθείτε αρκετά

Επιδιώξτε 7-8 ώρες ύπνου καλής ποιότητας κάθε βράδυ για να επιτρέψετε στο δέρμα σας να επανορθωθεί και να αναζωογονηθεί.

11) Διαχειριστείτε τα επίπεδα στρες

Ασκηθείτε σε τεχνικές διαχείρισης του στρες, όπως η άσκηση, ο διαλογισμός ή η βαθιές αναπνοές για να μειώσετε το στρες, το οποίο μπορεί να συμβάλει σε δερματικά προβλήματα.

12) Αποφύγετε το κάπνισμα και την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ

Το κάπνισμα και το αλκοόλ μπορούν να βλάψουν το δέρμα, οδηγώντας σε πρόωρη γήρανση και δερματικά προβλήματα.

13) Αποφύγετε τις σκληρές χημικές ουσίες

Επιλέξτε προϊόντα περιποίησης που είναι απαλά και απαλλαγμένα από σκληρές χημικές ουσίες, αρώματα και ερεθιστικούς παράγοντες που μπορούν να διαταράξουν την ισορροπία του δέρματος και να προκαλέσουν ερεθισμούς ή εξάρσεις.

14) Ασκηθείτε τακτικά

Ασχοληθείτε με τακτική σωματική δραστηριότητα για να βελτιώσετε την κυκλοφορία του αίματος, η οποία μπορεί να προωθήσει μια υγιή επιδερμίδα παρέχοντας οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά στα κύτταρα του δέρματος.

Κεντρική φωτογραφία: @laraa.gro