Για
τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, η υψηλή
γαστρονομία συναντά την κοινωνική
προσφορά στο Cooking for Charity. Με την επιμέλεια
του executive chef Δημήτρη Παμπόρη, τρεις
καταξιωμένοι chef επισκέπτονται για τρία ξεχωριστά culinary
weekends το
πολυβραβευμένο εστιατόριο Treehouse
του Ekies All Senses Resort.
Παρουσιάζοντας
μοναδικά μενού για περιορισμένο αριθμό
ατόμων, ο κάθε ένας αναδεικνύει
το δικό του, ιδιαίτερο μαγειρικό χαρακτήρα, σε μια εκδήλωση που προωθεί την υψηλή
γαστρονομία
και
παράλληλα ενισχύει τον
αστικό, μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Μπορούμε», που καταπολεμά τη σπατάλη
του περισσευούμενου φαγητού και δρα
υπέρ της αξιοποίησής του σε όλη την
Ελλάδα.
Το 2017, η επιτυχημένη δράση
συνεχίστηκε με τον Θοδωρή Παπανικολάου
του Sense Fine DIning Restaurant, τον βραβευμένο με
ένα αστέρι Michelin για το εστιατόριό του "Le Favre d’Anne", Pascal Favre d’Anne, και τον Arnaud Bignon
από το βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin
The Greenhouse. Και πέρσι, το Treehouse επισκέφτηκαν
ο Άλεξ Τσιοτίνης, ιδιοκτήτης και chef του εστιατορίου CTC που παντρεύει την
ελληνική κουζίνα με την urban γαστρονομία,
ο Γιάννης Κιόρογλου, chef του εστιατορίου
La Guérite στο Île Sainte-Marguerite και ambassador της
μεσογειακής κουζίνας σε όλα τα εστιατόρια
με τα οποία συνεργάζεται στην Ευρώπη
και την Καραϊβική, και ο πολυβραβευμένος Έκτορας Μποτρίνι, του οποίου οι
ολιστικές γαστρονομικές δημιουργίες
ρίχνουν φως στις γεύσεις της Ελλάδας.
Φέτος,
στην προσπάθειά του να ενώσει τις αρχές
της αειφορίας με την εταιρική κοινωνική
ευθύνη, το Cooking for Charity θα πραγματοποιηθεί
με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.
Πιστοί
στις αρχές του zero waste,
η προετοιμασία του
φαγητού δεν
αφήνει κανένα τρόφιμο αναξιοποίητο
— ενώ
ό,τι περισσέψει, θα
οδηγηθεί σε κατάλληλη αδειοδοτημένη
μονάδα βιοαερίου αντί
να απορριφθεί. Παράλληλα, γυάλινες
φιάλες, υλικά συσκευασίας και άλλα υλικά
που σχετίζονται με το event θα
δοθούν
για ανακύκλωση.
Το
πρώτο weekend (29 και 30 Ιουνίου) πραγματοποιήθηκε ήδη και βρήκε στο
Treehouse
τον Γκίκα Ξενάκη από το βραβευμένο
εστιατόριο Aleria, ο οποίος αποτύπωσε την
ελληνική γαστρονομική παράδοση και τον
πλούτο της ελληνικής γης με το ξεχωριστό,
δημιουργικό του στιλ.
Τη σκυτάλη αναλαμβάνει ο Γιάννης Παρίκος (27 και 28 Ιουλίου), chef του βραβευμένου με ένα αστέρι Michelin εστιατορίου Bαρούλκο, ο οποίος κρατά τη βάση της γαλλικής γκουρμέ κουζίνας, προσθέτοντας αριστοτεχνικά στα πιάτα την ισορροπία και τα αρώματα της Μεσογείου.
Τέλος, το Cooking for Charity κλείνει με τον Άνταμ Κοντοβά (31 Αυγούστου και 1 Σεπτεμβρίου) που ξεχωρίζει για τη multi-culti δημιουργικότητά του αλλά και για τα βραβεία που απέσπασε στο Mylos Bar Restaurant στη Σαντορίνη.
Ραντεβού λοιπόν και αυτό το καλοκαίρι στο μαγικό, σαν βγαλμένο από παιδικό παραμύθι Treehouse του Ekies, με όχημα την κοινωνική ευθύνη και το σεβασμό προς το περιβάλλον… και τελικό προορισμό μαγικές στιγμές γαστρονομίας!