fbpixel

Search icon
Search
To πρόγραμμα Cooking for Charity συνεχίζεται και φέτος στο Ekies All Senses Resort
TASTE

To πρόγραμμα Cooking for Charity συνεχίζεται και φέτος στο Ekies All Senses Resort

O καθιερωμένος πλέον θεσμός στο μαγικό Treehouse του resort στην Χαλκιδική


Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, η υψηλή γαστρονομία συναντά την κοινωνική προσφορά στο Cooking for Charity. Με την επιμέλεια του executive chef Δημήτρη Παμπόρη, τρεις καταξιωμένοι chef επισκέπτονται για τρία ξεχωριστά culinary weekends το πολυβραβευμένο εστιατόριο Treehouse του Ekies All Senses Resort.

Παρουσιάζοντας μοναδικά μενού για περιορισμένο αριθμό ατόμων, ο κάθε ένας αναδεικνύει το δικό του, ιδιαίτερο μαγειρικό χαρακτήρα, σε μια εκδήλωση που προωθεί την υψηλή γαστρονομία και παράλληλα ενισχύει τον αστικό, μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Μπορούμε», που καταπολεμά τη σπατάλη του περισσευούμενου φαγητού και δρα υπέρ της αξιοποίησής του σε όλη την Ελλάδα.

hjr3srg.jpeg
Γκίκας Ξενάκης
Η παράδοση του Cooking for Charity ξεκίνησε το 2016, όταν οι βραβευμένοι Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος από το Kastri Bistro, Αθηναγόρας Κωστάκος από το Bill & Coo και Δημήτρης Δημητριάδης από το Artisanal μας μύησαν στις αγαπημένες τους κουζίνες και παράλληλα ενίσχυσαν το έργο της Αγίας Βερονίκης–Σπίτι Στοργής, καθώς μέρος των εσόδων από τις εκδηλώσεις δόθηκε στο ίδρυμα, που βρίσκεται στον Άγιο Παύλο της Νικήτης Χαλκιδικής.

Το 2017, η επιτυχημένη δράση συνεχίστηκε με τον Θοδωρή Παπανικολάου του Sense Fine DIning Restaurant, τον βραβευμένο με ένα αστέρι Michelin για το εστιατόριό του "Le Favre d’Anne", Pascal Favre d’Anne, και τον Arnaud Bignon από το βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin The Greenhouse. Και πέρσι, το Treehouse επισκέφτηκαν ο Άλεξ Τσιοτίνης, ιδιοκτήτης και chef του εστιατορίου CTC που παντρεύει την ελληνική κουζίνα με την urban γαστρονομία, ο Γιάννης Κιόρογλου, chef του εστιατορίου La Guérite στο Île Sainte-Marguerite και ambassador της μεσογειακής κουζίνας σε όλα τα εστιατόρια με τα οποία συνεργάζεται στην Ευρώπη και την Καραϊβική, και ο πολυβραβευμένος Έκτορας Μποτρίνι, του οποίου οι ολιστικές γαστρονομικές δημιουργίες ρίχνουν φως στις γεύσεις της Ελλάδας.
maphhk8.jpg
Γιάννης Παρίκος

Φέτος, στην προσπάθειά του να ενώσει τις αρχές της αειφορίας με την εταιρική κοινωνική ευθύνη, το Cooking for Charity θα πραγματοποιηθεί με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Πιστοί στις αρχές του zero waste, η προετοιμασία του φαγητού δεν αφήνει κανένα τρόφιμο αναξιοποίητο — ενώ ό,τι περισσέψει, θα οδηγηθεί σε κατάλληλη αδειοδοτημένη μονάδα βιοαερίου αντί να απορριφθεί. Παράλληλα, γυάλινες φιάλες, υλικά συσκευασίας και άλλα υλικά που σχετίζονται με το event θα δοθούν για ανακύκλωση.

Το πρώτο weekend (29 και 30 Ιουνίου) πραγματοποιήθηκε ήδη και βρήκε στο Treehouse τον Γκίκα Ξενάκη από το βραβευμένο εστιατόριο Aleria, ο οποίος αποτύπωσε την ελληνική γαστρονομική παράδοση και τον πλούτο της ελληνικής γης με το ξεχωριστό, δημιουργικό του στιλ.

zdcnplba.jpeg
Άνταμ Κοντοβάς
 
Τη σκυτάλη αναλαμβάνει ο Γιάννης Παρίκος (27 και 28 Ιουλίου), chef του βραβευμένου με ένα αστέρι Michelin εστιατορίου Bαρούλκο, ο οποίος κρατά τη βάση της γαλλικής γκουρμέ κουζίνας, προσθέτοντας αριστοτεχνικά στα πιάτα την ισορροπία και τα αρώματα της Μεσογείου.
 
Τέλος, το Cooking for Charity κλείνει με τον Άνταμ Κοντοβά (31 Αυγούστου και 1 Σεπτεμβρίου) που ξεχωρίζει για τη multi-culti δημιουργικότητά του αλλά και για τα βραβεία που απέσπασε στο Mylos Bar Restaurant στη Σαντορίνη.
 
Ραντεβού λοιπόν και αυτό το καλοκαίρι στο μαγικό, σαν βγαλμένο από παιδικό παραμύθι Treehouse του Ekies, με όχημα την κοινωνική ευθύνη και το σεβασμό προς το περιβάλλον… και τελικό προορισμό μαγικές στιγμές γαστρονομίας!

2zpxtdfq.jpg
Treehouse