fbpixel

Search icon
Search
Το "Old Money blow-dry" είναι η επιλογή σας για glamorous μαλλιά αυτή τη σεζόν
HAIR & NAILS

Το "Old Money blow-dry" είναι η επιλογή σας για glamorous μαλλιά αυτή τη σεζόν

Ένα look που διαθέτει αριστοκρατική αισθητική


Ήταν θέμα χρόνου να ξεπεράσει η ήσυχη πολυτέλεια τα σακάκια και τις μπαλαρίνες της Sofia Richie και να γίνει κυρίαρχη τάση στον χώρο των μαλλιών. Το "Old Money blow-dry" είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Χαρακτηρίζεται από μαλακά bouncy bobs, όμορφα κύματα και κομψές αλογοουρές, και είναι μια αναβαθμισμένη εκδοχή των βασικών στυλ - και ταιριάζει απόλυτα στην περίοδο των εορταστικών πάρτι. Σύμφωνα με τους hair experts του Hollywood, το Old Money blow-dry είναι ο ορισμός των glamorous μαλλιών. Υπάρχει πολλή λάμψη και λίγη κίνηση, αλλά ουσιαστικά πρόκειται για πολύ βουρτσισμένα, γεμάτα, γυαλιστερά μαλλιά.

Από το Succession μέχρι το Gossip Girl, τα δημοφιλή τηλεοπτικά προγράμματα τροφοδοτούν εδώ και καιρό την εμμονή μας με την αισθητική. Τώρα το Old Money επανέρχεται στο προσκήνιο χάρη στην 6η σεζόν του The Crown. Η νέα ταινία Saltburn της Margot Robbie θα τροφοδοτήσει επίσης την τάση. Για να το θέσουμε σε προοπτική, το #OldMoney έχει συγκεντρώσει πάνω από 11,2 δισεκατομμύρια προβολές στο TikTok, με το #OldMoneyAesthetic να συγκεντρώνει 142,3 εκατομμύρια προβολές.

snapinstaapp-343970684-1896463230728171-3271467473614096270-n-1080.jpg

Αλλά είναι τα μαλλιά μας που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος με διαχρονικά Old Money στυλ. Τα κλασικά αξεσουάρ μαλλιών, όπως οι φιόγκοι και οι κορδέλες για το κεφάλι, είναι ένας τρόπος για να γείρετε στην αισθητική. Η Karlie Kloss παρέδωσε ένα αριστούργημα στο πώς να κάνει τον μαύρο φιόγκο μαλλιών να δείχνει μοντέρνος -και όχι σεμνότυφος- στο φετινό Met Gala, ενώ η Jennifer Lawrence έχει πυροδοτήσει μια ολόκληρη micro trend γύρω από τις κορδέλες κεφαλής, ειδικά τη μαύρη δερμάτινη εκδοχή που είναι η αγαπημένη της τελευταία.

Όσον αφορά τα μακριά μαλλιά, οι experts αναφέρουν την Brooke Shields της δεκαετίας του '90 ως ένα καλό πρότυπο για το χτένισμα Old Money. Οι κεντρικές ή πλαϊνές χωρίστρες λειτουργούν, αλλά δεν θέλετε απαραίτητα πολύ όγκο στις ρίζες. Οπλισμένη με μια στρογγυλή βούρτσα και τα καλύτερα σεσουάρ, το θέμα είναι περισσότερο να έχετε μια ελαφρώς στρογγυλεμένη άκρη στο κάτω μέρος και λίγη κίνηση στα μέσα και στις άκρες.

snapinstaapp-367739881-18379456618058727-277146677736497932-n-1080.jpg

Επίσης, το Old Money Bob, το οποίο αναδεικνύεται σε βασική τάση για τη φετινή σεζόν. Όσον αφορά το κόψιμο, κρατήστε τα πράγματα απλά - λιγότερες στρώσεις στα πλάγια και στο πίσω μέρος και περισσότερες στρώσεις που πλαισιώνουν το πρόσωπο μπροστά. Αλλά υπάρχει μια προειδοποίηση. Μείνετε σε πιο φυσικές υφές ή σε ένα χτένισμα με φιλάρισμα. 

Αυτά είναι τα 4 προϊόντα που θα σας βοηθήσουν σε αυτό το blow-out
stighmiotipo-othonis-24.png

Προϊόν κλειδί για μαλλιά που καθρεπτίζουν, αυτό το spray είναι κατάλληλο για κάθε τύπο μαλλιών και θα σας προσφέρει λαμπερά και απαλά μαλλιά. Ωστόσο, να έχετε στον νου σας ότι πρέπει να το εφαρμόσετε σε νωπά μαλλιά χωρίς κανένα άλλο προιόν και να τα στεγνώσετε καλά, καθώς ενεργοποιείται με τη θερμότητα. 

BUY HERE: Color Wow Dream Coat - Supernatural Spray 

stighmiotipo-othonis-25.png

Ό,τι και αν κάνετε, ένα προστατευτικό θερμότητας είναι πάντοτε απαραίτητο όταν η συζήτηση περιλαμβάνει ένα blow-out. Αφεθείτε στις ιδιότητες του μελιού - στο οποίο στηρίζεται η φιλοσοφία ολόκληρης της εταιρείας, αλλά και στις προστατευτικές ιδιότητες του συγκεκριμένου spray.

BUY HERE: Gisou Propolis Infused Heat Protecting Spray - Hair spray

10-7.webp

Τόσο για το συγκεκριμένο χτένισμα όσο και γενικά, θέλουμε τα μαλλιά μας να είναι και να φαίνονται 100% ενυδατωμένα. Αυτό ακριβώς θα καταφέρετε, λοιπόν, χρησιμοποιώντας αυτό το έλαιο στις άκρες των μαλλιών σας είτε για να τα προετοιμάσετε είτε για να "κλειδώσετε" το αποτέλεσμα στο τέλος. 

BUY HERE: Kerastase Elixir Ultime Original - έλαιο μαλλιών

3473311694201-p-1.jpg

Μόλις ολοκληρώσετε το blow-out σας καλό είναι να σφραγίσετε το Old Money look σας με ένα spray το οποίο σας εγγυάται κράτημα και ελαστικότητα!

BUY HERE: Hair Rituel by Sisley-The Invisible Hold Hairspray

Κεντρική φωτογραφία: @sofiarichiegrainge