fbpixel

Search icon
Search
Η διαμάχη για την πρεμιέρα των ταινιών της χρονιάς Barbie & Oppenheimer ξεδιπλώθηκε σε μια συνέντευξη
PEOPLE & MOMENTS

Η διαμάχη για την πρεμιέρα των ταινιών της χρονιάς Barbie & Oppenheimer ξεδιπλώθηκε σε μια συνέντευξη

Η Margot Robbie και ο Cillian Murphy συζητούν τις επιτυχίες τους με το Variety


Η Margot Robbie και ο Cilian Murphy - εκείνη η πρωταγωνίστρια του "Barbie", εκείνος του "Oppenheimer" - μοιράστηκαν μια εμπειρία, μοναδική στην ιστορία του κινηματογράφου. Στις 21 Ιουλίου του 2023, οι δύο ταινίες τους βγήκαν και αντί να κανιβαλίσουν η μία την άλλη σε μια εποχή που τα έσοδα των ταμείων ήταν υποτονικά, στην πραγματικότητα ενίσχυσε η μία την άλλη, δημιουργώντας το παγκόσμιο φαινόμενο που είναι γνωστό ως "Barbenheimer".

Τα μοναδικά κοινά των δύο αυτών ταινιών/ παγκόσμιων φαινομένων

Στην πραγματικότητα οι δύο ταινίες δεν θα μπορούσαν να είναι πιο διαφορετικές. Το "Barbie" της Greta Gerwig, σε παραγωγή της εταιρείας LuckyChap Entertainment της Margot Robbie, είναι η ιστορία της πιο δημοφιλούς κούκλας στον κόσμο, η οποία, αφού κάνει ένα ταξίδι για να συνέλθει από μια υπαρξιακή κρίση, γίνεται γυναίκα- το "Oppenheimer" του Christopher Nolan είναι μια βιογραφική ταινία για τον J. Robert Oppenheimer, τον φυσικό που επέβλεψε την εφεύρεση της ατομικής βόμβας. Αυτό που έχουν κοινό, όμως, είναι ότι οι σκηνοθέτες τους έκαναν εντελώς πρωτότυπες ταινίες, ταινίες που καθοδηγούνταν από την εφευρετικότητά τους, και ήταν το καινοτόμο πνεύμα του "Oppenheimer" και της "Barbie" που με τη σειρά του ενέπνευσε το κοινό να είναι δημιουργικό και συμμετοχικό στη λατρεία του και για τις δύο ταινίες. 

Τα memes, τα κοστούμια που φορούσαν οι άνθρωποι για να πάνε ξανά και ξανά στους κινηματογράφους για να ζήσουν την εμπειρία του Barbenheimer -αφού το COVID είχε σχεδόν καταστρέψει την αυτοπρόσωπη παρακολούθηση του κινηματογράφου- η "Barbie" και το "Oppenheimer" απέδειξαν ότι η χαρά είναι ακόμα εφικτή (καθώς και τα κέρδη, με το box office για την "Barbie" να ξεπερνά τα 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως και το "Oppenheimer" να ξεπερνά πρόσφατα τα 950 εκατομμύρια δολάρια).

variety.jpg
Alexi Lubomirski for Variety

Οι main characters "λύνουν τις διαφορές τους"

"Συγχαρητήρια για την αρκετά επιτυχημένη ταινία σας. Είσαι και παραγωγός της ταινίας. Πώς ξέρατε ότι μια ταινία "Barbie" θα συνδεόταν με το κοινό με τον τρόπο που το έκανε;", ρώτησε ο Murphy. 

"Ναι, το 90% του εαυτού μου ήταν σίγουρο ότι αυτό θα ήταν μια μεγάλη υπόθεση και μια τεράστια επιτυχία, και το 10% του εαυτού μου σκεφτόταν, "Ω, αυτό θα μπορούσε να πάει τόσο άσχημα στραβά". Ήταν όλα σχετικά με την Greta Gerwig. Και σκεφτόμουν: "Αν δεν ήταν η Greta, τότε, ναι, θα μπορούσε να είναι η απόλυτη καταστροφή", απάντησε η Robbie.

Και συνέχισε λέγοντας..."Οι άνθρωποι απορούν με το ότι ανέλαβε η Gerwig μια ταινία Barbie, και μετά βγήκαν οι φωτογραφίες με τον Ryan Gosling και εμένα να κάνουμε πατίνια στην Venice Beach και πήγαν ακόμα πιο μακριά από ό,τι περίμενα. Σκεφτόμουν κάτι μεγάλο γι' αυτό, και παρόλα αυτά βγήκε μεγαλύτερο απ' ό,τι περίμενα."

Σχετικά με την αμφιλεγόμενη ημερομηνία...

Σύμφωνα με τον Oppenheimer main character, "Ο σκηνοθέτης, Κρίστοφερ Νόλαν ήταν πάντα αποφασισμένος να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι ως μια μεγάλη ταινία. Αυτό ήταν πάντα το σχέδιό του. Και έχει αυτή τη δεισιδαιμονία γύρω από αυτή την ημερομηνία, την 21η".

Η συζήτηση συνεχίστηκε ως έχει: 

ROBBIE: Είναι μια καλή ημερομηνία. Διαλέξαμε κι εμείς εκείνη την ημέρα!

MURPHY: Ναι, το ξέρω.

ROBBIE: Ένας από τους παραγωγούς σας, ο Chuck Roven, μου τηλεφώνησε, επειδή συνεργαστήκαμε σε κάποια άλλα πρότζεκτ. Και είπε, "Νομίζω ότι πρέπει να μετακινήσετε την ημερομηνία σας". Κι εγώ του είπα, "Δεν αλλάζουμε την ημερομηνία μας. Αν φοβάστε να μας αντιμετωπίσετε, τότε μετακινήστε το ραντεβού σας". Και αυτός είπε, "Δεν αλλάζουμε το ραντεβού μας. Απλά νομίζω ότι θα ήταν καλύτερα για σας να μετακινηθείτε." Κι εγώ είπα, "Δεν μετακινούμαστε!" Νομίζω ότι αυτό είναι ένα πολύ καλό ζευγάρι, στην πραγματικότητα. Είναι ένα τέλειο διπλό χτύπημα, το "Oppenheimer" και η "Barbie".

MURPHY: Αυτό ήταν ένα καλό ένστικτο.

ROBBIE: Προφανώς ο κόσμος συμφώνησε. Δόξα τω Θεώ. Το γεγονός ότι ο κόσμος πήγαινε και έλεγε, "Ω, δείτε πρώτα το 'Oppenheimer' και μετά την 'Barbie'". Έλεγα, "Βλέπεις; Στον κόσμο αρέσουν τα πάντα." Οι άνθρωποι είναι περίεργοι.

MURPHY: Και δεν τους αρέσει να τους λένε τι να κάνουν. Αποφασίζουν και δημιουργούν μόνοι τους το ενδιαφέρον.


Feature image source: Alex Lubomirski for Variety