fbpixel

Search icon
Search
Το νέο εστιατόριο του Jean Imbert στο Plaza Athénée είναι η επιτομή της γαλλικής φινέτσας
TASTE

Το νέο εστιατόριο του Jean Imbert στο Plaza Athénée είναι η επιτομή της γαλλικής φινέτσας

Περιηγηθείτε στους προσεγμένους χώρους του


Ποιος δεν λατρεύει την αυθεντική γαλλική κουζίνα, η οποία μάλιστα όταν ενώνεται με το ιδιαίτερο ταμπεραμέντο των παριζιάνων, αναδεικνύει ένα μοναδικό αποτέλεσμα. Αυτό φαίνεται πως έχει δημιουργηθεί και στο νέο γαστρονομικό «παράδεισο» που δημιούργησε ο σεφ, Jean Imbert που άνοιξε πρόσφατα τις πύλες του στο iconic Plaza Athénée, στην Πόλη του Φωτός. 

1-RPrrj.webp

Το εμβληματικό ξενοδοχείο φημίζεται για την πολυτελή αισθητική του, αλλά και την παράδοση να επιλέγει τους καλύτερους και πιο καταξιωμένους συνεργάτες, ειδικά σε ό,τι αφορά την οργάνωση των εστιατορίων του. Το μενού του καινούριου restaurant στην καρδιά του french hotel τιμά τα αγνά τοπικά προϊόντα και τις συνταγές που έκαναν διάσημη τη γαλλική κουζίνα.

Προς το τέλος της λεωφόρου Montaigne, στολισμένο διακριτικά, το Plaza Athénée εμφανίζεται στο βάθος σαν ένα «φρούριο», στο οποίο ο χρόνος σταματά. Πρόκειται για έναν χώρο που αποτελεί σημείο συνάντησης στο κέντρο του Παρισιού. Εκεί, όπου μια σειρά σπουδαίων καλλιτεχνών, σχεδιαστών μόδας και διανοουμένων διασταυρώνονταν πάντα... Οι γαστρονομικές προτάσεις του Athénée ήταν,για περισσότερο από έναν αιώνα, μια ωδή στη γαλλική γαστρονομία. Και δεν είναι άλλος φυσικά από τον Jean Imbert όπου πέτυχε κάτι τέτοιο, συνεχίζοντας επάξια το έργο του Alain Ducasse στο διάσημο ξενοδοχείο. 

2.webp
Jean Imbert

New In

Καθώς βρίσκεται ήδη πίσω από την brasserie, το Relais Plaza -που έχουν εκθειάσει οι περισσότεροι κριτικοί- ο σεφ εγκαινίασε αυτόν τον νέο γαστρονομικό «παράδεισο» στις 5 Ιανουαρίου, με μια διακόσμηση που εντυπωσιάζει με λεπτομέρειες από χρυσό και φανταστικές ανθοδέσμες από τεράστιες ορτανσίες. Με ένα μεγάλο μαρμάρινο τραπέζι και μικρές φιλόξενες παριζιάνικες γωνιές, που φωτίζονται μονάχα από το φως των κεριών, οι επισκέπτες ανακαλύπτουν ένα ντελικάτο μενού γεμάτο αναφορές στις βασιλικές συνταγές του François Vatel ή του Auguste Escoffier, των οποίων η σχολαστικότητα και η αγάπη για το είδος συνόρευαν θα έλεγε κανείς με τη μαγειρική ποίηση.

paris-plaza-athenee-jean-imbert-au-plaza-athenee-dining-room-1-1600x900.webp

Η πόρτα σηματοδοτεί το σημείο εισόδου σας σ' έναν άλλον κόσμο μέσα στο 5άστερο ξενοδοχείο, όπου τα πάντα επικεντρώνονται γύρω από ένα μεγαλειώδες βασιλικό τραπέζι φτιαγμένο από αντίκες με μάρμαρο Breccia. Διακοσμώντας το δωμάτιο με 20.000 φύλλα χρυσού και μια επιχρυσωμένη οροφή, ο σχεδιαστής Remi Tessier δημιούργησε ένα λαμπερό «κόσμημα»-εστιατόριο, με μια ζεστή, ευχάριστη και φιλική ατμόσφαιρα.

Τhe menu

11.jpeg

Εκτός από τα crosnes (τη γνωστή αγκινάρα Ιαπωνίας) και τα τραγανά λαχανικά του, όποιος παρευρεθεί στο new entry της γαλλική πρωτεύουσας αξίζει να δοκιμάσει το αυτοκρατορικό χαβιάρι Casparian, τον αστακό Bellevue -που έρχεται ολόκληρος, όμορφος και περήφανος, κουβαλώντας τα «ζελέ μενταγιόν» στην πλάτη του, συνοδευόμενος από gourmet λαβίδες και μια πολύχρωμη σαλάτα. Το ψωμί με κρούστα σερβίρεται με βούτυρο φαγόπυρου Bordier, ενώ το entremets -τα παραδοσιακά μικρά πιάτα που σερβίρονται μεταξύ των πιάτων στη γαλλική κουζίνα- είναι ζωμός φουά γκρα και μικρά λαχανικά πασπαλισμένα με μαύρη τρούφα. Στα πιάτα που ακολουθούν βρίσκονται οι γεμιστές τάρτες του Saint-Jacques, το μοσχαρίσιο richelieu ή ολόκληρο το turbot entier “soufflé”, που σερβίρεται μπροστά σας στην τραπεζαρία.

paris-plaza-athenee-jean-imbert-au-plaza-athenee-plat-vol-au-vent-872x1164.webp

Τέλος, τα επιδόρπια από τον Angelo Musa και την Elisabeth Hot αρκούν για να σας σαγηνεύουν για τα καλά. Σχεδιασμένο έτσι ώστε να μπορείτε να διαλέξετε από πολλά μικρά πιάτα στη σωστή ποσότητα, μπορείτε να απολαύσετε ένα σπιτικό παγωτό νουγκά, μια μαρκησία σοκολάτας ή ακόμα και ένα Ambassador.

To μόνο σίγουρο είναι ότι θα αποχωρήσετε κάτι παραπάνω από ευχαριστημένοι, παίρνοντας μια άκρως γαλλική γεύση από τη νέα άφιξη του Παρισιού. Το αίσθημα πληρότητας θα σας συντροφεύει σε όλο το δρόμο της επιστροφής, ιδιαίτερα τη στιγμή που θα δείτε μπροστά σας τον Πύργο του Άιφελ να αστράφτει! 

Info: www.dorchestercollection.com