fbpixel

Search icon
Search
Το μυστικό που προσφέρει λαμπερό δέρμα και μαλλιά όσο κοιμάστε
FACE & BODY

Το μυστικό που προσφέρει λαμπερό δέρμα και μαλλιά όσο κοιμάστε

Μια μεταξωτή μαξιλαροθήκη είναι αυτό που έλειπε από το skin & haircare routine σας


Δεδομένου ότι αφιερώνουμε δεκαετίες της ζωής μας στον ύπνο, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι τα μαξιλάρια που επιλέγουμε μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την ποιότητα του. Η εύρεση, λοιπόν, των κατάλληλων σε συνδυασμό με την ιδανική μαξιλαροθήκη είναι ζωτικής σημασίας.

Οι ειδικοί της ομορφιάς συζητάνε συνέχεια για τα οφέλη του μεταξιού. Οι μεταξωτές μαξιλαροθήκες φαίνονται σίγουρα η κατάλληλη επιλογή αν θέλετε μια πολυτελή, λαμπερή αισθητική κρεβατοκάμαρας, αλλά με τόσους πολλούς μεγάλους ισχυρισμούς για τα οφέλη που έχουν στο δέρμα, αξίζουν πραγματικά το hype;

c9d493640cea6f54780b87dab5f282c8.jpeg
Image source: @therandrcollective

Silk vs satin pillowcases

Το μετάξι και το σατέν μοιάζουν πολύ στην υφή και προσφέρουν πολλά από τα ίδια οφέλη. Είναι και τα δύο μαλακά, λεία και γυαλιστερά. Ωστόσο, το μετάξι είναι ένα ισχυρότερο ύφασμα που τείνει να είναι και πιο ακριβό από το σατέν. Πολλά μεταξωτά μπορούν να πλυθούν στο χέρι, ενώ τα περισσότερα σατέν χρειάζονται στεγνό καθάρισμα. Τα μεταξωτά μπορούν επίσης να ρυθμίζουν καλύτερα τη θερμοκρασία και μπορεί να σας διατηρούν δροσερές.

Why use it?

Οι μαξιλαροθήκες από μετάξι ή σατέν έχουν γίνει πρόσφατα δημοφιλείς λόγω διαφόρων πλεονεκτημάτων ομορφιάς. Έρευνες δείχνουν ότι επειδή τα μεταξωτά και σατέν υφάσματα είναι τόσο λεία, προκαλούν λιγότερους ερεθισμούς και φλεγμονές στο δέρμα από ό,τι το βαμβάκι. Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχει λιγότερη τριβή στο δέρμα διότι το cotton τελείωμα είναι πιο τραχύ και τείνει να τραβάει το δέρμα.

36e9d1ecfa322e09f79bfe45d1533104.jpeg
Image source: Glossier

Νο wrinkles

Οι ρυτίδες ύπνου προκύπτουν από τη συνεχή πίεση και παραμόρφωση του δέρματος κατά τη διάρκεια του ύπνου όταν κοιμάστε μπρούμυτα ή στο πλάι. Ξεχωρίζονται εύκολα από τις φυσιολογικές ρυτίδες επειδή οι sleep wrinkles είναι συνήθως κάθετες, ενώ σε αντίθεση με αυτές της έκφρασης είναι οριζόντιες. Η χρήση μιας μεταξωτής pillowcase μπορεί να ανακουφίσει αυτή την παραμόρφωση του δέρματος και τον επακόλουθο σχηματισμό ρυτίδων, εξαλείφοντας την τριβή στο δέρμα. Ωστόσο, ο ύπνος ανάσκελα είναι ο καλύτερος τρόπος για την ολοκληρωτική πρόληψη.

Hydration is key

Σε αντίθεση με το βαμβάκι, το μετάξι δεν προκαλεί αφυδάτωση του δέρματος σχηματίζοντας ένα προστατευτικό φράγμα για να αποτρέψει την απώλεια νερού. Αυτό σημαίνει πως δεν απορροφά και τα αντίστοιχα βακτήρια, αποτελώντας την ιδανική επιλογή για ακνεϊκά δέρματα. Το μετάξι, επίσης, δε θα απορροφήσει τυχόν κρέμες προσώπου ή θεραπείες που εφαρμόζετε στο δέρμα σας τη νύχτα. Αυτό σημαίνει ότι παραμένουν περισσότερα από τα ενεργά συστατικά για βέλτιστα αποτελέσματα.

Body temperature

Υποστηρίζεται ότι το μετάξι μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση της θερμοκρασίας. Οι silk μαξιλαροθήκες, λοιπόν, μπορούν να σας κρατήσουν δροσερούς βοηθώντας το σώμα σας να ρυθμίσει τη θερμοκρασία του κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Effortless skincare

Οι μαξιλαροθήκες από μετάξι περιέχουν 18 αμινοξέα τα οποία απορροφώνται από το δέρμα ενώ κοιμάστε για να προωθήσουν την αναγέννηση και την επιδιόρθωση των κυττάρων, βελτιώνοντας τα επίπεδα ελαστικότητας της επιδερμίδας σας.

shutterstock-1940989297.jpg

Hair health

-Λόγω της λείας φύσης του μεταξιού ασκείται λιγότερη τριβή στα μαλλιά κάνοντας τα πιο ανθεκτικά και λιγότερο πιθανό να σπάσουν, να φριζάρουν ή να μπερδευτούν. Θα βοηθήσει ακόμα στη διατήρηση ενός χτενίσματος για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. 

-Δεδομένου ότι το μετάξι δεν απορροφά νερό -όπως το βαμβάκι- τα μαλλιά σας δε θα υποστούν αφυδάτωση, που τα κάνει πιο εύθραυστα και θα προστατευτούν από την ψαλίδα και το σπάσιμο. Επίσης, αν εφαρμόζετε νυχτερινές leave-in θεραπείες μαλλιών δε θα απορροφηθούν από το μετάξι. 

Cheers to quality sleeping with benefits!

Feature image source: @slipsilkpillowcase