fbpixel

Search icon
Search
Το Hôtel de Crillon του Παρισιού γιορτάζει την τέχνη του skateboarding με μια νέα έκθεση
DESIGN NEWS

Το Hôtel de Crillon του Παρισιού γιορτάζει την τέχνη του skateboarding με μια νέα έκθεση

Γιορτάζοντας την επιστροφή του skateboarding στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024 με μια ειδική συνεργασία


Αναμένοντας την εμφάνιση του skateboarding στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι, μετά το ντεμπούτο του στο Τόκιο το 2020, το Hôtel de Crillon του ομίλου φιλοξενίας Rosewood συνεργάστηκε με την The Skateroom, μια πλατφόρμα τέχνης, skate και κοινωνικής αλλαγής, για μια αναμνηστική έκθεση προς τιμή του σπορ.  Μια κοινωνική πλατφόρμα που συνδυάζει την τέχνη και το skateboarding για έργα με κοινωνικό αντίκτυπο. Η συνεργασία αυτή ενσαρκώνει τη συνεχή δέσμευση του ξενοδοχείου για δημιουργικότητα και αλληλεγγύη. Ενώ ταυτόχρονα αγκαλιάζει τη σύγχρονη ενέργεια του skateboarding και τη μεταμορφωτική δύναμη της τέχνης. Αυτή η έκθεση υπόσχεται να αποκαλύψει μια καθηλωτική, καλλιτεχνική εμπειρία στο εμβληματικό Hôtel de Crillon.

8vhpz7jetihjtjfdcomrhy-768-80jpg.webp
Image source: Jules de Balincourt, Rosewood Hotels and Resorts

"Οι Ολυμπιακοί Αγώνες σημαίνουν ενότητα, η συνάντηση μίας πόλης και του κόσμου", λέει η Joanna Gunn, chief brand officer των Rosewood Hotels and Resorts. "Ποιος καλύτερος τρόπος για να το τιμήσουμε αυτό από το skateboarding;". Η διοργάνωση, που θα διαρκέσει από τις 18 Ιουνίου έως τις 14 Σεπτεμβρίου 2024, επιδιώκει να γιορτάσει τον σύγχρονο δυναμισμό του skateboarding και την ικανότητά του να χτίζει και να ενδυναμώνει κοινότητες.

vzconv6a6phrmwn4rjrkfy-768-80jpg.webp
Image source: Patrick Martinez, Rosewood Hotels and Resorts

Σε επιμέλεια της η Aline Asmar d'Amman, αρχιτέκτονας και ιδρύτρια του Culture in Architecture, προσπάθησε ώστε η έκθεση να αντιπροσωπεύει το δημιουργικό όραμα της Sarah Andelman, συνιδρύτριας του κλειστού πλέον concept store Colette, και περιλαμβάνει skateboards διακοσμημένα με έργα καλλιτεχνών όπως οι Cindy Sherman, Juergen Teller, Jenny Holzer, Ai Weiwei, Jeff Koons και Andy Warhol. Με αυτόν τον τρόπο το Hôtel de Crillon θέτει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος το skateboarding, το οποίο προστέθηκε πρόσφατα στο επίσημο πρόγραμμα των θερινών αθλητικών εκδηλώσεων. Η πρωτοβουλία αυτή σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στην ιστορία αυτού του παγκόσμιου γεγονότος και αποτελεί κίνητρο για τη συνεργασία μεταξύ του ξενοδοχείου και του The Skateroom.

ht3wacmn8nxybathn4xkfy-768-80jpg.webp
Image source: Jules de Balincourt, Rosewood Hotels and Resorts

Οι επισκέπτες της έκθεσης έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν μια ποικιλία από custom skateboard decks που εκτίθενται στο λόμπι και σε όλο το παλάτι του 18ου αιώνα, που χτίστηκε κατόπιν αιτήματος του Λουδοβίκου XV το 1758, συμπεριλαμβανομένου ενός ξεχωριστού έργου του Jules de Balincourt, ένα ζωντανό τοπίο με έντονα χρώματα και ζωηρά σύνορα.

Ορισμένα έργα τέχνης, ωστόσο, είναι αποκλειστικά διαθέσιμα για τους επισκέπτες που διαμένουν σε συγκεκριμένες σουίτες, όπως η σουίτα Duc de Crillon, όπου ένα τρίπτυχο με σανίδες skateboard περιλαμβάνει ένα πορτρέτο της Michele Lamy, τραβηγμένο από τον Juergen Teller.

rxhvuzgvpn3jbowadkmfhy-768-80jpg.webp
Juergen Teller’s portrait "Michèle Lamy", Rosewood Hotels and Resorts

Στο πλαίσιο της συνεργασίας Hôtel de Crillon x The Skateroom, ένα έργο περιορισμένης έκδοσης δημιουργήθηκε από τη Γαλλίδα καλλιτέχνη Inès Longevial, γνωστή για τους οικείους, πολύχρωμους και ιμπρεσιονιστικούς πίνακές της, και θα διατίθεται προς πώληση. Τα έργα, με τιμές 185 ευρώ (ατομικό) και 500 ευρώ (τρίπτυχο), ενσαρκώνουν τη συγχώνευση της τέχνης και του skateboarding. Σύμφωνα με την παράδοση της The Skateroom, το δέκα τοις εκατό των πωλήσεων θα στηρίξει τους κοινωνικούς εταίρους της εταιρείας, με στόχο την ενδυνάμωση της νεολαίας που βρίσκεται σε κίνδυνο, τη δημιουργία νέων skateparks και την ανάπτυξη εκπαιδευτικών εγκαταστάσεων και προγραμμάτων πόρων.

njazekdlqrrymcgb6xruay-768-80jpg.webp
Image source: Inès Longevial’s triptych, Rosewood Hotels and Resorts

Το Hôtel de Crillon προσκαλεί τους λάτρεις της τέχνης, τους λάτρεις του skateboard και το ευρύ κοινό να ανακαλύψουν αυτή τη μοναδική έκθεση που συνδυάζει την τέχνη και τον αθλητισμό σε ένα περιβάλλον υψηλού κύρους. Αυτή η συνάντηση της παράδοσης και του μοντερνισμού υπόσχεται να αποτελέσει μια αξέχαστη εμπειρία, γιορτάζοντας την καλλιτεχνική και κοινωνική δέσμευση υπό νέο πρίσμα. "Ανυπομονώ να μετατραπεί η Place de la Concorde σε επίσημο skatepark των Ολυμπιακών Αγώνων αυτό το καλοκαίρι, ακριβώς δίπλα στο ξενοδοχείο και την έκθεση", δήλωσε η Andelman.

Τοποθεσία: 10 Place de la Concorde - 75008 Παρίσι