fbpixel

Search icon
Search
Paris Secrets: Οι μυστικοί κήποι στο Παρίσι που αξίζει να ανακαλύψετε
ESCAPE

Paris Secrets: Οι μυστικοί κήποι στο Παρίσι που αξίζει να ανακαλύψετε

Η Πόλη του Φωτός κρύβει μερικές μαγευτικές must-visit καταπράσινες αποδράσεις


Το Παρίσι έχει ένα μικρό φυλλώδες μυστικό, το οποίο βρίσκεται κρυμμένο σε μεγάλες λεωφόρους, πίσω από μουσεία και εκκλησίες, ακόμη και μέσα σε ξενοδοχεία, υπάρχουν μυστικοί κήποι που έχουν σχεδιαστεί για να επιστρέψουν στη φύση. Απομονωμένες πλατείες, δασικά πάρκα, καταπράσινες αυλές που μοιάζουν περισσότερο εξοχή παρά γαλλική πρωτεύουσα. Αν ξέρετε πού να ψάξετε, η Πόλη του Φωτός είναι γεμάτη από καταπράσινες καταπακτές διαφυγής από τη ζωή της πόλης.

Το Παρίσι σήμερα διαθέτει περισσότερους από 400 κήπους και πάρκα, δάση και πλατείες και έχει σχέδια να γίνει η πιο πράσινη πόλη της Ευρώπης μέχρι το 2030. «Αυτοί οι κήποι είναι σαν μια γαλήνια φούσκα. Οι πελάτες μου λατρεύουν να ανακαλύπτουν αυτή την ιδιαίτερη, μυστική πλευρά του Παρισιού», λέει η Anne Murano, η οποία διευθύνει προσαρμοσμένες εκδρομές τέχνης και μόδας στο Παρίσι.

Αυτά είναι μερικά από τα πιο όμορφα και καλά κρυμμένα καταφύγια στην πόλη.

Hôtel Particulier Montmartre, 18th arrondissement

jardins-2.webp
Image source: Hôtel Particulier Montmartre


Στη Montmartre, έξω από τη λεωφόρο Junot κοντά στο Sacré Cœur, το πρώην σπίτι της οικογένειας Hermès έχει μετατραπεί σε ένα ξενοδοχείο πέντε σουιτών με τη γοητεία του παλιού κόσμου. Ένα από τα σημαντικότερα σημεία του Hôtel Particulier είναι ο τεράστιος περιμετρικός κήπος που σχεδιάστηκε από το μέλος του AD100 Hall of Fame, Louis Benech, τον αρχιτέκτονα του Jardin des Tuileries. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το εστιατόριο Grand Salon μεταφέρεται έξω, κάτω από τη σκιά της μανόλιας και του κισσού που χαϊδεύει πλατάνια. Οι πελάτες απολαμβάνουν κλασικά σπιτικά πιάτα, χρησιμοποιώντας μόνο γαλλικά προϊόντα, και μια σκηνή που παραπέμπει στον 19ο αιώνα. 

La Vallée Suisse, 8th arrondissement

suisse-2.jpg
Image source: La Vallée Suisse

Υπάρχοντας αθόρυβα, μακριά από τα Ηλύσια Πεδία, στη λεωφόρο Franklin Delano Roosevelt, σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα μέρη του Παρισιού, βρίσκεται ένα ειδυλλιακό περιβάλλον 1,7 στρεμμάτων με στριφτά αμπέλια και πέτρινες καμάρες που ξεχωρίζουν από λεμονιές, αειθαλή δέντρα, πασχαλιές και μια λιμνούλα με καταρράκτη που τροφοδοτείται από τον Σηκουάνα. Κατασκευασμένος από τον μηχανικό της εποχής του Haussmann, Jean-Charles Adolphe Alphand, ο κήπος αποτελεί μία χρονοκάψουλα του 19ου αιώνα και διαθέτει τέλεια παγκάκια για να απολαύσετε το τοπίο ή να ονειροπολήσετε.

Garden at Hôtel-Dieu, 4th arrondissement

gettyimages-638553490.webp
Image source: Garden at Hôtel-Dieu

Στην Île de la Cité, το αρχαίο Hôtel-Dieu, που ιδρύθηκε το 1651, διαθέτει έναν επίσημο κήπο με συμμετρικά γλυπτά γεμάτα με ροζ γεράνια και ινδικά τριαντάφυλλα, κρυμμένο μέσα σε μια αψιδωτή ρωμανική αυλή. Ο παράγοντας του εντυπωσιασμού είναι διπλός. Ο ίδιος ο κήπος και το γεγονός ότι αυτό το γαλήνιο, χαμένο στον χρόνο σημείο βρίσκεται δίπλα στον γεμάτο τουρισμό Καθεδρικό Ναό της Παναγίας των Παρισίων. 

La Réserve Paris, 8th arrondissement

lrp-culinary-pagode20cos-bygregoiregardette-as2i5899.webp
Image source: La Réserve Paris

Τα hôtels particuliers του Haussmann, ή τα αριστοκρατικά αρχοντικά, είναι αυτά που δίνουν στο Παρίσι την εκλεπτυσμένη πινελιά του. Στη λεωφόρο Gabriel, λίγα βήματα από το Μέγαρο Élysée, την κατοικία του Προέδρου, ένα τέτοιο αρχοντικό που μετατράπηκε σε ξενοδοχείο - το La Réserve Paris - προσφέρει στους ταξιδιώτες μια γεύση από την όμορφη ζωή μέσω μιας επίσκεψης στην καταπράσινη εσωτερική αυλή. Με μία επίσκεψη θα περιβάλλεστε από φοίνικες, ιαπωνικό σφενδάμι και δάφνη Πορτογαλίας. Ενώ το φρέσκο γιασεμί, ένα ξεκάθαρα μη αστικό άρωμα είναι διάσπαρτο σε όλο τον κήπο.

Le Chalet des Îles, 16th arrondissement

24051120des20a920de20dscf029220hd.webp
Image source: Le Chalet des Îles

Πρόκειται για ένα σαλέ στη μέση ενός καταπράσινου περιβάλλοντος, γεμάτου άγρια ζώα, το οποίο είναι προσβάσιμο μόνο με σκάφος. Το 1857, η αυτοκράτειρα Eugénie de Montijo μετέφερε το σαλέ από την Ελβετία και το τοποθέτησε σε ένα νησί στο Lac Inférieur για να το απολαύσουν οι Παριζιάνοι. Αυτό το σαλέ καταστράφηκε από πυρκαγιά το 1920, ξαναχτίστηκε και επαναλειτούργησε ως το φιλικό προς το περιβάλλον, ξύλινο καταφύγιο Le Chalet des Îles, με επικεφαλής τον αρχιτέκτονα Nicolas Laisné. Ο σεφ Pierre Chomet επιβλέπει ένα εσωτερικό εστιατόριο bistronomic και μία υπαίθρια εμπειρία γευσιγνωσίας πέντε πιάτων, όπου οι επισκέπτες γευματίζουν με φόντο βελανιδιές, πλατάνια και κερασιές. Υπάρχει επίσης ένα εντυπωσιακό bar με μεγάλη βεράντα και θέα στο νερό.