fbpixel

Search icon
Search
Το μουσείο του Λούβρου προσφέρει μαθήματα γιόγκα και γυμναστικής ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων
ARTS & CULTURE

Το μουσείο του Λούβρου προσφέρει μαθήματα γιόγκα και γυμναστικής ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων

Πρόκειται το μεγαλύτερο μουσείο στον κόσμο, προσελκύοντας περίπου 30.000 επισκέπτες καθημερινά και σχεδόν 10 εκατομμύρια ετησίως


Λίγες εβδομάδες έμειναν μέχρι τους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και το διάσημο Μουσείο του Λούβρου αποφάσισε να φιλοξενήσει πρωινές συνεδρίες γιόγκα και προπονήσεις χορού ανάμεσα στα αρχαία αριστουργήματά του. Για να ενθαρρύνει όσους δε θα επισκέπτονταν κανονικά το Μουσείο του Λούβρου και προκειμένου να «φέρει το ολυμπιακό πνεύμα στις αίθουσές του», το μεγαλύτερο μουσείο του κόσμου προσφέρει στο κοινό μια σειρά από ολοκαίνουργιες αθλητικές συνεδρίες, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Λούβρου Laurence des Cars στη RTBF. «Το Λούβρο βρίσκεται φυσικά στο κέντρο του Παρισιού και ως εκ τούτου στο κέντρο των Ολυμπιακών Αγώνων», επιβεβαίωσε ο Laurence des Cars.

Ως εκ τούτου, το Λούβρο προσκάλεσε τον χορευτή και διευθυντή του Centre National Chorégraphique de Créteil, Mehdi Kerkouche, να σχεδιάσει μια σειρά πρωτότυπων και ασυνήθιστων δραστηριοτήτων σε μουσεία. Όπως δημοσίευσε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης: «Τι θα λέγατε να μετατρέψετε το μεγαλύτερο μουσείο του κόσμου στη μεγαλύτερη αίθουσα χορού και αθλητισμού στον κόσμο;».

1-k3QjK.jpg


Κάθε μέρα στις 08:00 πριν ανοίξει το μουσείο, ο χορογράφος υπόσχεται μια «εξαιρετική 10λεπτη πρωινή προπόνηση» με την ομάδα του Emka Dance Project. Στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται συνεδρίες γιόγκα με τη Laure Dary, dancehall με τους Queensy BLAZIN', cardio με τον Léo Bordessoule και ντίσκο με τον Salim Bagayoko. Στόχος του Kerkouche είναι να προκαλέσει ενθουσιασμό πριν από την έναρξη των Αγώνων στις 26 Ιουλίου. Οι συνεδρίες ξεκίνησαν την Τετάρτη 24 Απριλίου και θα προσφέρονται μέχρι τις 31 Μαΐου – αλλά έχουν ήδη εξαντληθεί λόγω της ζήτησης του κοινού.

Συνολικά, θα πραγματοποιηθούν 16 τέτοιες συνεδρίες έως 30 συμμετέχοντες οργανωμένες από τον Γάλλο χορογράφο από τις 8 έως τις 9 π.μ., πριν ανοίξει το μουσείο για το ευρύ κοινό.

Από το 1924 έως το 2024

Αυτό το καλοκαίρι θα σηματοδοτήσει την τρίτη φορά που η γαλλική πρωτεύουσα φιλοξενεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η πρώτη φορά ήταν το 1900, και στη συνέχεια το 1924, όταν το Λούβρο φιλοξένησε τη σύνοδο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στα διαμερίσματα του Ναπολέοντα Γ'. 100 χρόνια αργότερα, το μουσείο θα φωτιστεί και πάλι από την Ολυμπιακή φλόγα καθώς περνά από τις αίθουσές του στις 14 Ιουλίου. Οι εξωτερικοί χώροι του θα φιλοξενήσουν επίσης τις ποδηλατικές εκδηλώσεις στις 3 και 4 Αυγούστου και τον μαραθώνιο στις 10 και 11 Αυγούστου, μαζί με άλλα τέσσερα μεγάλα μουσεία (Centre Pompidou, Musée d'Orsay, Musée de l'Orangerie και Musée du Quai Branly-Jac).

2-VI0vo.jpg


Το παγκοσμίου φήμης μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό καθ' όλη τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Το Musée d'Orsay θα φιλοξενήσει επίσης δραστηριότητες χιπ-χοπ και άλλες αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις, ενώ το Centre Pompidou θα φιλοξενήσει εκδηλώσεις skateboarding και breakdancing. Η τελετή έναρξης πρόκειται να πραγματοποιηθεί στον ποταμό Σηκουάνα που διασχίζει το Λούβρο. «Για πρώτη φορά στην ιστορία των Αγώνων, η διοργανώτρια πόλη στοχεύει στη δημιουργία ενός λαού όπου ο ολυμπιακός ενθουσιασμός μπορεί να μοιραστεί τόσο στους χώρους της εκδήλωσης όσο και έξω από τα στάδια, στην καρδιά της πόλης, σε κάθε περιοχή», ανέφερε το γραφείο του δημάρχου.