fbpixel

Search icon
Search
Το εμβληματικό StudioTwentySeven εντάσσεται στην gallery Tribeca της Νέας Υόρκης
DESIGN NEWS

Το εμβληματικό StudioTwentySeven εντάσσεται στην gallery Tribeca της Νέας Υόρκης

Επεκτείνεται με ένα flagship store σε μια από τις πιο γνωστές οδούς της πόλης


Η gallery συλλεκτικού σχεδιασμού StudioTwentySeven ιδρύθηκε στο Miami από τους Nacho Polo και Robert Onsuka. Με μια προσεκτικά επιμελημένη επιλογή από limited edition έπιπλα και μοναδικά objects που αποτελούν υπόδειγμα μινιμαλισμού και αναβιώνουν την παράδοση της χειροτεχνίας, η πλατφόρμα απέκτησε σύντομα ένα ισχυρό κοινό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Παρόλο που το δίδυμο διατηρούσε για πολλά χρόνια ένα χώρο στο Miami και ανέπτυσσε σταθερά την επιχείρησή του σε όλο τον κόσμο, ήταν το πρόσφατο άνοιγμα μιας εκτεταμένης ναυαρχίδας στην gallery Tribeca που τους επέτρεψε να δουν το όραμά τους να καρποφορεί.

O χώρος των 700 τ.μ. βρίσκεται στο ισόγειο του ιστορικού κτιρίου Textile Building της Νέας Υόρκης σε στιλ Beaux-Arts, που κάποτε φιλοξενούσε το 66 Restaurant του σεφ Jean Georges και τώρα στεγάζει την gallery Tribeca. 

yqgo2aayanxwvrlv4j3qpc-768-80jpeg.webp
William Jess Laird


Το δίδυμο αποφάσισε να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τα πρωτότυπα παράθυρα του χώρου, ύψους 16 μέτρων με χυτοσίδηρο, την περίτεχνα σκαλισμένη πέτρινη πρόσοψη, την ανακαινισμένη υπερμεγέθη πόρτα και -ίσως το πιο σημαντικό- τη γειτνίασή του με την πρώτη δημόσια εγκατάσταση τέχνης του Anish Kapoor στην πόλη, το Mini-Bean. Τοποθετημένο κάτω από τον εξίσου εμβληματικό πύργο Jenga που σχεδίασαν οι Herzog & deMeuron, αυτό το κολοσσιαίο έργο τέχνης αποτελεί το τέλειο σκηνικό για την εξίσου μνημειώδη αυτή gallery.

Ένας από τους κύριους στόχους του Polo και του Onsuka κατά τη μεταμόρφωση αυτού του χώρου -μια σχολαστική διετής διαδικασία- ήταν να τον διαμορφώσουν σαν ένα οικιακό περιβάλλον, μια καθηλωτική επέκταση του ίδιου του σπιτιού τους. Αυτό επιτυγχάνεται, εν μέρει, μέσω μιας εναλλασσόμενης επιλογής έργων σύγχρονης τέχνης από την ιδιωτική τους συλλογή: μια φωτεινή κόκκινη κρεμαστή αρκούδα της Paola Pivi ή ο πίνακας White 48" Disc του Sam Gilliam, για παράδειγμα.

befunky-collage-77.jpg
William Jess Laird


Στο εσωτερικό της ναυαρχίδας, καμπυλόγραμμοι τοίχοι και μια ροτόντα δημιουργούν το ιδανικό σκηνικό για κυματιστούς καναπέδες, όπως ο "Ecume" της Charlotte Biltgen, και άλλα εντυπωσιακά έργα, όπως το 'Raku Yaki Bar Cabinet" της Emmanuelle Simon. Ένα ειδικά σχεδιασμένο ιβουάρ χρώμα, που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για το StudioTwentySeven, περνάει απρόσκοπτα από τα επιμελώς φινιρισμένα ταβάνια μέχρι τις κουρτίνες των παραθύρων.

Σε μια προσπάθεια να κάνουν το εσωτερικό να μοιάζει όσο το δυνατόν πιο ενιαίο, οι Polo και Onuska έδωσαν μεγάλη προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια. «Σχεδιάσαμε προσαρμοσμένες πινελιές, όπως υπερμεγέθη pulls, μεγάλες πόρτες από καστανιά σκαλισμένες στο χέρι και μια βιβλιοθήκη», λέει ο Onuska. «Συνεργαζόμασταν στενά με αρχιξυλουργούς του Λιβάνου για να εξασφαλίσουμε την καλύτερη ποιότητα και την άμεση μετάφραση των αρχικών μας ιδεών γι' αυτά τα στοιχεία». Η εταιρεία αρχιτεκτονικού φωτισμού L'Observatorie έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη σχεδίαση ενός προσαρμοσμένου συστήματος γι' αυτό το τέλεια φωτισμένο περιβάλλον.

aiaplvww2z9j3wcvi9gfgc-768-80jpeg.webp
Karl Simone


Aυτή η πρόσφατη προσθήκη στη σκηνή του συλλεκτικού σχεδιασμού της Νέας Υόρκης έχει δώσει νέο νόημα στην ολοένα και πιο δημοφιλή τάση να αποκτούμε limited κομμάτια για το σπίτι μας. Γι' αυτό και οι συλλέκτες μπορούν να αποκτήσουν μια αίσθηση του πώς τα items που αποκτούν θα μπορούσαν να ταιριάξουν στα δικά τους σπίτια.

Ανοιχτή κατόπιν ραντεβού, η gallery φιλοξενεί μια σειρά ατομικών εκθέσεων, συμπεριλαμβανομένης μιας έκθεσης αφιερωμένης στο έργο του Γάλλου σχεδιαστή Francesco Balzano, που έχει προγραμματιστεί για αργότερα μέσα στη χρονιά.

w6hyr4xhnwdls35a3n8rvc-768-80jpeg.webp
William Jess Laird


Info:
 241 Church St, New York, NY 10013.

Με πληροφορίες από Wallpaper