fbpixel

Search icon
Search
EDITORS' CHOICE

Το ελιξίριο από τριαντάφυλλα που κάνει θαύματα στο δέρμα και υπάρχει παντού

Η μυστική «δύναμη» του ροδόνερου


Το ελιξίριο από τριαντάφυλλα που κάνει θαύματα στο δέρμα και υπάρχει παντού

Το ροδόνερο είναι το συστατικό που αναζητούσατε. Εντάσσοντας το στην καθημερινή σας ρουτίνα θα πετύχετε να εκμεταλλευτείτε όλα τα οφέλη του και θα δείτε το δέρμα και τα μαλλιά  σας να αλλάζουν. Είναι φυσικό, είναι βιολογικό, είναι οικονομικό και μπορείτε να το παρασκευάσετε ακόμη και μόνες σας. Όσο για τη σύσταση του που είναι πλούσια σε περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά όπως φλαβονοειδή, τανίνες αλλά και σε βιταμίνες το κάνουν διάσημο εδώ και αιώνες. 

Άλλοι το χρησιμοποιούν στη μαγειρικοί και άλλοι στη ζαχαροπλαστική. Έφτασε η στιγμή να το τολμήσετε ως συστατικό στη φροντίδα του δέρματος σας. 

face-covid.jpg

Πως θα το εντάξετε στη φροντίδα του δέρματος

Ξεκινήστε με απολέπιση και στη συνέχεια ρίξτε στις παλάμες σας λίγες σταγόνες ροδόνερο και με ταμποναριστούμε τρόπο εφαρμόστε το στο πρόσωπο και στο λαιμό σας. Ακόμη, αν ξυρίζεστε μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να καταπραΰνετε τυχόν ερεθισμούς και για να κάνετε απαλότερη την επιδερμίδα. Ένας εναλλακτικός τρόπος είναι να το βάλετε σε σπρέι και να το έχετε στην τσάντα σας για να φρεσκάρετε το πρόσωπο σας όσο συχνά θέλετε. Φυσικά, το αποτέλεσμα που χαρίζουν στους μαύρους κύκλους θα γίνει εμφανές όταν θα εμποτίσετε δύο δίσκους με ροδόνερο και θα τους τοποθετήσετε στα κουρασμένα μάτια σας.  Τέλος, μετά το λούσιμο, και αφού σκουπίσετε τα μαλλιά σας, ψεκάστε τα με μια πλούσια ποσότητα ροδόνερου. Θα τους χαρίσει απαλό άρωμα, λάμψη και θα αποτρέψει το σπάσιμο. 

Τα οφέλη στο δέρμα

Χαρίζει τόνωση και αναζωογόνηση: Επαναφέροντας το pH της επιδερμίδας μετά τον καθαρισμό του προσώπου ή τη βαθιά απολέπιση γίνεται σύμμαχος σας σε ένα υγιές δέρμα. Για αυτό το λόγο θεωρείται ένα από τα καλύτερα toners. 

Αντιμετωπίζει ερεθισμούς: Είναι αντιφλεγμονώδες, είναι αντιβακτηριδιακό και καταπραΰνει τα οιδήματα και την ξηροδερμία. Το ροδόνερο -μετά τη συμβουλή του δερματολόγου σας- μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και στην ακμή αλλά και στο έκζεμα. 

face-mist-cover.jpg

Αποτρέπει το οξειδωτικό stress: Καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες και αποτρέπει την καταστροφή κυττάρων του δέρματος από τον ήλιο. Είναι σημαντικό ότι ενδυναμώνει την κυτταρική μεμβράνη και συμβάλει ουσιαστικά στην ανανέωση της. 

Ενυδατώνει σε βάθος: Λόγω της υδάτινης σύστασης του, το ροδόνερο μπορεί να απορροφηθεί με ευκολία και να δώσει το απαραίτητο boost στο φραγμό της επιδερμίδας. Ακόμη, αποτελεί ένα ιδανικό face mist προκειμένουν να φρεσκάρετε την επιδερμίδα ή να παρατείνετε το μακιγιάζ σας.

Συμβάλει στη νεότητα: Η πρόληψη των ρυτίδων αποτελεί πάντα μια επιθυμία και το ροδόνερο με τη μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και E τείνει να ενισχύει την ελαστικότητα του δέρματος. Το πιο σφριγηλό και λαμπερό αποτέλεσμα θα δώσει τρομερά οφέλη στην κουρασμένη επιδερμίδα. 

Μειώνει τα μαύρα στίγματα: Με τις τονωτικές ιδιότητες του γίνεται ο τέλειος σύμμαχος σε ένα μεικτό ή λιπαρό δέρμα. Εξυγιαίνει του πόρους και με το όξινο pH του τους διατηρεί καθαρούς.

Τα οφέλη στα μαλλιά

face-wash-2-1561136582.jpg

Χαρίζει λάμψη: Τα μαλλιά ταλαιπωρούνται από την ηλιακή ακτινοβολία και τη σημαντική μόλυνση του ατμοσφαιρικού αέρα. Έτσι, οξειδώνονται και η τρίχες καταλήγουν να είναι θαμπές. Το ροδόνερο, με τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες του, αποτρέπει αυτό το φαινόμενο επαναφέροντας την πολυπόθητη γυαλάδα.

Μειώνει το φριζάρισμα: Εννδατώνοντας, προσφέρει όλα τα πολύτιμα συστατικά του και έτσι το φριζάρισμα γίνεται παρελθόν. Η τρίχα αποκτά όλα τα απαραίτητα συστατικά της και η υφή της γίνεται πιο ανάλαφρη χωρίς να βαραίνει. 

Εξισορροπεί στη βάση: Χάρη στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που αναφέραμε, είναι εξίσου ευεργετικό και για το δέρμα στο κεφάλι σας. Συμβάλει ενεργά στην ανακούφιση από τον κνησμό και την ξηροδερμία. 

Κάντε το δικό σας

Υλικά: 

  • 10 κόκκινα τριαντάφυλλα
  • 260γρ. απεσταλμένο νερό
  • μια κάψουλα με πολυβιταμίνες
oily-face.jpg

Εκτέλεση: Βγάλτε τα πέταλα από τα λουλούδια και καθαρίστε τα καλά ώστε να απομακρυνθούν όλοι οι ρύποι. Τοποθετήστε τα σε ένα κατσαρολάκι και προσθέστε το νερό. Μόλις αυτό αρχίσει να βράζει χαμηλώσετε τη φωτιά και συνεχίστε το βράσιμο για 20 λεπτά. Τέλος βγάλτε το από το μάτι και αφήστε το να κρυώσει πριν το σουρώνετε. 

1

Anti-wrinkle cream

Neovadiol Rose Platinium, Vichy BUY ME

2

Clean beauty

Micellaire Clean & Glow, Garnier, Attica BUY ME

3

Rose heaven

Facial Spray, Mario Badescu, Attica

4

Hand perfection

Dior Prestige La Crème Mains de Rose, Dior, Sephora BUY ME

5

Top pick

Rose Sorbet Cryo-Mask, Lancome, Sephora BUY ME

6

Positive vibes

Silk Blossom Diffuser, Jo Malone, Attica BUY ME