fbpixel

Search icon
Search
Το Cruise 2025 Show της Gucci ήταν ένα αφιέρωμα στις σύγχρονες αντιθέσεις
TRENDS & CATWALKS

Το Cruise 2025 Show της Gucci ήταν ένα αφιέρωμα στις σύγχρονες αντιθέσεις

Η Gucci παρουσίασε τη συλλογή Cruise που σχεδίασε ο νέος creative director, Sabato De Sarno


Ο οίκος Gucci έκανε το ντεμπούτο της συλλογής Cruise 2025 στην πανέμορφη τοποθεσία του Λονδίνου, με τον δημιουργικό διευθυντή της Gucci Sabato De Sarno να πρωτοστατεί και να τιμά την προέλευση των ριζών και του άψογου στιλ του οίκου Gucci. «Οφείλω πολλά σε αυτή την πόλη, με υποδέχτηκε και με άκουσε. Το ίδιο ισχύει και για την Gucci, ο ιδρυτής της οποίας εμπνεύστηκε από την εμπειρία του εκεί. Η επιστροφή του οίκου καθοδηγείται από την επιθυμία να βυθιστεί στην ξεχωριστή του ουσία, τη δημιουργική του κινητήρια δύναμη με την απεριόριστη ικανότητά του να συνδυάζει αντιθέσεις, να τις κάνει να συνομιλούν και να βρίσκει τρόπους συνύπαρξης. Σήμερα είμαστε εδώ για να γιορτάσουμε αυτό το πνεύμα", μοιράστηκε ο De Sarno.

00005-gucci-resort-2025-credit-brand.webp
00009-gucci-resort-2025-credit-brand.webp

Η θητεία του Sabato στην Gucci ήταν κάτι λιγότερο από μεταμορφωτική, εισάγοντας τα χαρακτηριστικά στοιχεία της μάρκας, όπως το εμβληματικό έμβλημα Horsebit, εμπνευσμένο από τον κόσμο της ιππασίας, όταν πρωτοπαρουσιάστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1940. Ο Sarno χρησιμοποιεί αυτά τα μοτίβα και προσθέτει μια φρέσκια δόση μοντερνισμού. Σε αντίθεση με το ιδιόρρυθμο στιλ του προηγούμενου δημιουργικού διευθυντή της Gucci, Alessandro Michele, ο De Sarno φέρνει μια νέα εποχή που ορίζεται από τον αισθησιασμό και το sophistication. Τα αποκαλυπτήρια της συλλογής Cruise 2025 πραγματοποιήθηκαν με φόντο το εντυπωσιακό σκηνικό της Tate Modern στο Λονδίνο.

00004-gucci-resort-2025-credit-brand.webp
00020-gucci-resort-2025-credit-brand.webp

Η συλλογή Cruise 2025 του οίκου Gucci πραγματοποιήθηκε στην Tate Modern, ένα από τα κύρια σύμβολα του σχεδιασμού και της δημιουργικότητας στο Λονδίνο, και παρουσίασε μια χορογραφία απροσδόκητων αντιπαραθέσεων και συναισθηματικής νεωτερικότητας εμπνευσμένη από συμβολικές αντιθέσεις. «Αυστηρότητα και υπερβολή, δύναμη στη λεπτότητα, αγγλικότητα με ιταλική προφορά. Απόηχοι εμπνεύσεων, ιδέες από τις εμπειρίες μας για μια πόλη και τον πολιτισμό της που εκφράζονται μέσα από τα ρούχα που φοράμε", αναφέρεται σε μια ανακοίνωση του brand. Μερικά από τα πρώτα αγαπημένα κομμάτια της επίδειξης ήταν τα τζιν με μαργαρίτες, οι μπλούζες με φιόγκους και τα κρόσσια από πούλιες με χάντρες που έλαμπαν μέσα στον επιβλητικό χώρο. Βρίσκοντας το τέλειο σημείο όπου το βράδυ συναντιέται με την καθημερινότητα, η τελευταία συλλογή του οίκου Gucci έχει να κάνει με την αγκαλιά της δυαδικότητας μέχρι να βρεθεί η τέλεια αρμονία. «Τα κεντήματα, η ραπτική, η επεξεργασία των δερμάτων, το χέρι. Εδώ, η χειροτεχνία και η μόδα μπορούν να ενωθούν, διασχίζοντας τον πολιτισμό - βοηθούν στη δημιουργία μιας νέας μορφής παγκόσμιας γλώσσας».

00013-gucci-resort-2025-credit-brand.webp
00011-gucci-resort-2025-credit-brand.webp
00054-gucci-resort-2025-credit-brand.webp

Ενώ άλλες επιδείξεις Cruise μπορεί να εμπνέονται περισσότερο κυριολεκτικά από το επιλεγμένο σκηνικό τους, η De Sarno αξιοποιεί ένα συναίσθημα και μια μητροπολιτική ευαισθησία. Τα μοντέλα κατέβηκαν τη σπειροειδή σκάλα στο κτίριο Blavatnik της Tate Modern με εμφανίσεις που ενσάρκωναν αυτή την αντιπαράθεση για την οποία μίλησε - στην υφή, στο σχήμα, στο χρώμα: Γυαλιστερές μπλούζες κάτω από καφέ σακάκια, συνδυασμένες με κοντό σορτς (που γίνεται σήμα κατατεθέν της Gucci του De Sarno)- εφαρμοστά μίνι φορέματα με υπερμεγέθεις τσάντες ώμου, όλα στην ίδια απόχρωση- μεγάλα overshirts με διάφανες φλοράλ pencil φούστες- δαντελωτές μπραλέτες που ξεπροβάλλουν κάτω από μπλούζες. 

Παρακολουθήστε το βίντεο του show παρακάτω: