fbpixel

Search icon
Search
In the making: Μια σειρά προς τιμήν του οίκου Gucci πρόκειται να παρουσιαστεί σύντομα
FASHION NEWS

In the making: Μια σειρά προς τιμήν του οίκου Gucci πρόκειται να παρουσιαστεί σύντομα

...και ό,τι άλλο ξεχωρίσαμε μέσα στην εβδομάδα!


O κόσμος της μόδας δε σταματάει ποτέ να γυρνάει και να εξελίσσετε, με νέα πρόσωπα, events, προϊόντα και καινούργιες συνεργασίες να γεμίζουν το calendar μας. Ανακαλύψτε τα πιο αξιοσημείωτα fashion moments της εβδομάδας

Το νέο ντοκιμαντέρ της Gucci που καταφτάνει

gucci-family.webp
Gucci family, Courtesy Gaumount

Η ιστορία της Gucci θα μεταφερθεί και πάλι στις οθόνες μας. Η άνοδος του διάσημου ιταλικού οίκου πολυτελείας, ο οποίος ανήκει πλέον στην Kering, και το έπος της οικογένειας Gucci θα αποτελέσουν το αντικείμενο μιας σειράς που θα παραχθεί από την ιταλική θυγατρική του γαλλικού μεγάλου οίκου Gaumont και τη ρωμαϊκή ανεξάρτητη εταιρεία παραγωγής Alcor Film, την οποία ίδρυσε και προεδρεύει ο Giorgio Gucci, ο δισέγγονος του ιδρυτή Guccio Gucci.

Το έπος της οικογένειας Gucci που εισήλθε στην παγκόσμια ποπ κουλτούρα με την ταινία του Ridley Scott "House of Gucci" θα πάρει άλλη μια μορφή - αυτή τη φορά στην τηλεόραση και με την πραγματική οικογένεια Gucci να συμμετέχει στην ομάδα παραγωγής.

Η Gaumont, ο γαλλικός κινηματογραφικός και τηλεοπτικός όμιλος που βρίσκεται πίσω από το "Narcos", το "Lupin" και την επερχόμενη σειρά για τον κόσμο της μόδας "Becoming Karl Lagerfeld", υπέγραψε συμφωνία με τον παραγωγό Giorgio Gucci, ο οποίος εκπροσωπεί την οικογένεια. Η σειρά θα παρακολουθήσει τις απαρχές της εταιρείας με τον ιδρυτή Guccio Gucci και θα εμβαθύνει στις συγκρούσεις που ακολούθησαν μέσα στη δυναστεία της οικογένειας μόδας και οδήγησαν στην πώληση της αυτοκρατορίας τους.

Calzedonia Mini Me Kids Collection

modc2062-5363-mobc0161-4023.jpg

Η Calzedonia εγκαινιάζει τη σεζόν Άνοιξη-Καλοκαίρι 2024 με τη φιλοξενία νέων στιλ για μικρούς και μεγάλους. Μετά από την επιτυχία της προηγούμενης σεζόν, η νέα συλλογή για ακόμη μια φορά περιλαμβάνει παντελόνια cargo σε διάφορες επιλογές υφών και χρωμάτων, διαθέσιμα σε Mini Me εκδοχή για ένα άνετο look μαμάς-κόρης - μια εύκολη λύση, ιδανική για κάθε μέρα.

H Mini Me συλλογή επεκτείνεται με μια σειρά από κολάν και κάλτσες στα iconic σχέδια της Calzedonia και σε prints σχεδιασμένα για διαφορετικές περιστάσεις και ανάγκες, για γυναίκες, άντρες και παιδιά. Επιπλέον, η Disney συλλογή, τραβάει τα βλέμματα με χαρακτήρες και χρώματα από όλο τον κόσμο των κινουμένων σχεδίων.

Με τις ποικίλες προτάσεις της, η Calzedonia για ακόμη μια φορά επιβεβαιώνει το στιλ και την ευελιξία για εσένα και την mini εκδοχή σου, για την σεζόν Άνοιξη-Καλοκαίρι 2024.

Thom Browne x Saks installation

tb-saks-000-660df2cb92660.jpg

Ο Thom Browne, επεκτείνει το αποτύπωμά του με μια εγκατάσταση στο κατάστημα Saks Fifth Avenue στο Beverly Hills, το οποίο άνοιξε ξανά φέτος στο πρώην κτίριο του Barneys.

Η γυναικεία ένδυση του Browne θα είναι η προτεραιότητα εδώ, και ο σχεδιαστής επιδιώκει να μεταφέρει τη δραματική, πλούσια αίγλη των επιδείξεων του στην πασαρέλα και τις ασυνήθιστες σιλουέτες στους πελάτες του Λος Άντζελες. Μια συγκεκριμένη capsule του Saks θα αποκαλυφθεί αυτό το Σαββατοκύριακο, αποτελούμενη από δοκιμασμένες σιλουέτες του Thom Browne, όπως πλισέ κοστούμια με φούστα και γόβες brogue, καθώς και τρία διαφορετικά είδη tweed που διαμορφώθηκαν ακριβώς για την περίσταση.

Peachy Den Upcycled Capsule

peachy-den-3.webp

Δώδεκα γυναικεία, δαντελένια ρούχα φτιαγμένα από παλιά βαμβακερά πετσετάκια και αποδομημένα κουμπιά θα πωλούνται αποκλειστικά στο νέο pop-up του Peachy Den που ανοίγει στις 11 Απριλίου στην περιοχή Shoreditch του Λονδίνου

"Για να γιορτάσουμε και να αναγνωρίσουμε τη γυναικεία χειροτεχνία και δεξιοτεχνία, επιδιώξαμε να δώσουμε νέα πνοή στα χειροποίητα vintage κομμάτια", δήλωσε η ιδρύτρια και δημιουργική διευθύντρια του brand, Isabella Weatherby, αναφέροντας ως βασικό σημείο αναφοράς το έργο της καλλιτέχνιδας Rose English.

Η Peachy Den ξεκίνησε το 2019 και έχει αποκτήσει φανατικούς οπαδούς για τα σέξι και κομψά σύνολα φούστας και τοπ, που φοριούνται μαζί ή ως ξεχωριστά. Στους θαυμαστές του Peachy Den περιλαμβάνονται η Bella Hadid, η Nicola Peltz Beckham και η Kaia Gerber.

Figure Libre. by Stéphane Ashpool exhibition

le19m-event-website-edito-portrait-1060x1340-3-reggb5.webp

Από τις 27 Μαρτίου έως τις 16 Ιουνίου 2024, η Galerie du 19M συγκεντρώνει το δημιουργικό σύμπαν του σχεδιαστή Stéphane Ashpool και την τεχνογνωσία του Métiers d'art.

Με αφετηρία τη μόδα, η έκθεση Figure Libre. Stéphane Ashpool παρουσιάζει πολυδιάστατα έργα (μόδα, φωτογραφία, βίντεο, μουσική, κ.λπ.) που επεκτείνονται από διάφορες πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που σχεδιάστηκαν με τη συμμετοχή προσκεκλημένων καλλιτεχνών και ερμηνευτών.

Αυτή η σεζόν γιορτάζει τη δύναμη της συλλογικότητας και την ανάγκη για ανταλλαγή γνώσεων, μια από τις βασικές αξίες του le19M. Είναι μια ευκαιρία να ανακαλύψουμε πώς τα αθλητικά ρούχα μπορούν να αποτελέσουν μια μορφή τέχνης, μια προσέγγιση που δεν είναι μόνο τεχνική, ανταποκρινόμενη στην ανάγκη του σώματος να κινείται ελεύθερα σε αναζήτηση επιδόσεων - αλλά και μια οπτική γιορτή που τιμά το σώμα μέσω της επιλογής υφασμάτων και διακοσμητικών στοιχείων που εξυμνούν την αθλητική ανδρεία.

Σχεδιασμένη ως αρθρωτή παιδική χαρά σε συνεργασία με τον σκηνογράφο Georgi Stanishev, η έκθεση αυτή ξεκινά με ρούχα και αξεσουάρ από τα πρώτα έργα και τις συνεργασίες του Stéphane Ashpool, κυρίως με την ετικέτα Pigalle. Συνοδευόμενα από φωτογραφίες και αρχειακά έγγραφα, τα αντικείμενα αυτά απεικονίζουν τον συνεχή δημιουργικό διάλογο μεταξύ του σχεδιαστή και των Maisons d'art για σχεδόν 10 χρόνια.

Η δεύτερη ακολουθία παρουσιάζει νέα κομμάτια που δημιουργήθηκαν ειδικά για την έκθεση στη la Galerie du 19M. Γλυπτικά κομμάτια που παίζουν με την κλίμακα, τα υλικά και τη λειτουργικότητα κατακλύζουν την έκθεση. Δείγματα, φωτογραφίες και βίντεο αποκαλύπτουν το making-of αυτής της μοναδικής συλλογής.

Για το τέλος, μια κινηματογραφική αίθουσα που προβάλλει πρωτόγνωρα βίντεο προσκαλεί τους θεατές να ρίξουν μια πιο προσεκτική ματιά στη δημιουργική διαδικασία του Stéphane Ashpool, ο οποίος χρησιμοποιεί υφές, χρώματα και υλικά για να δημιουργήσει τα έργα του στην καρδιά των εργαστηρίων Maisons d'art.

Feature image source: Gaumont