fbpixel

Search icon
Search
ESCAPE

Time to pack: Τα travel trends που πρέπει να ακολουθήσουμε τη φετινή άνοιξη

Ό,τι νέο έρχεται και πρόκειται να ανατρέψει τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουμε


Time to pack: Τα travel trends που πρέπει να ακολουθήσουμε τη φετινή άνοιξη


Είναι γεγονός το ότι έχει αλλάξει εντελώς ο τρόπος με τον οποίο ταξιδεύουμε, καθώς η πανδημία έφερε αλλαγές, τις οποίες ακολουθούμε. Με την άφιξη της άνοιξης να βρίσκεται στα σκαριά και με τις πιο φωτεινές ημέρες να «ξεδιπλώνονται» μπροστά μας, παρακάτω συγκεντρώσαμε όλα τα travel trends για τη νέα εποχή, που μας συστήνουν ένα new kind of escape -πιο κοντά στην καινούρια πραγματικότητα και με την υπόσχεση πως δεν πρόκειται να μας λείψει τίποτα απολύτως!

The Future of Hotels

230197787-357583805973617-2983997291628695177-n.jpg
Image source: @vdaralasvegas


Αυτή είναι η χρονιά που οι travelers επιστρέφουν στα ξενοδοχεία, εκεί όπου δεν αποκλείεται να έρθουν σε επαφή με νέα δεδομένα, τα οποία αποδεικνύουν πως η εξέλιξη της τεχνολογίας είναι μια πραγματική έκπληξη. Πιο συγκεκριμένα, έρευνες υποστηρίζουν πως η αύξηση των κρατήσεων για τη φετινή άνοιξη αγγίζει τον αριθμό που είχε καταγραφεί το 2019, τότε που η πανδημία δεν υπήρχε ούτε σαν σκέψη. Μάλιστα, οι hotel experts επιστρατεύουν νέους τρόπους φιλοξενίας στα καταλύματά τους -τόσο εντός όσο κι εκτός Ελλάδας-, καθώς η smart διαμονή πρόκειται να γίνει μέρος της συνολικής εμπειρίας των επισκεπτών. Πλέον, το check-in από το smartphone γίνεται σε χρόνο dt, οι κάρτες έχουν πάρει τη θέση των κλειδιών, οι guests μπορούν να παραγγείλουν στο δωμάτιο χωρίς να χρειάζεται να τηλεφωνήσουν, να ξεκλειδώνουν την πόρτα εάν κάποιος χτυπά, ή να αλλάξουν την κατάσταση δωματίου σε «μην ενοχλείτε», πατώντας μερικά κουμπιά στα ειδικά tablets. Σε ξενοδοχεία του Las Vegas, για παράδειγμα, όπως το Vdara Hotel & Spa, τα robots μεταφέρουν snacks στα δωμάτια, καθώς και άλλα είδη, όπως πετσέτες στην πισίνα. Επίσης, βοηθούν στην εξοικονόμηση δυνάμεων στο ανθρώπινο προσωπικό, μιας και η νέα κατάσταση το επιβάλει.


All-inclusive Privacy

shutterstock-651749983-1.jpg
Costa Rica


Παρατηρείται έντονα πως πολλοί αποζητούν με κάθε τρόπο την ιδιωτικότητα και την απόλυτη ηρεμία. Το γεγονός αυτό συνδέεται με την άμεση επαφή με τη φύση και το οξυγόνο, σε τόπους που φαντάζουν βγαλμένοι από παραμύθι. Στους πιο top φιγουράρουν η Μάλαγα και τα Κανάρια Νησιά της Ισπανίας, η Costa Rica, το Μαρόκο και η Αριζόνα. Ένα once-in-a-lifetime ταξίδι στους παραπάνω προορισμούς που σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστο. Πλέον, αυτό το οποίο ο καθένας μας έχει ανάγκη είναι τα πλήρη facilities σε ένα συγκεκριμένο location, αποφεύγοντας με αυτόν τρόπο τις περιττές μετακινήσεις και την επαφή με τον κόσμο. Μια all-in-one-experience που καλύπτει κάθε είδους απαίτηση.


Forest Bathing: Personal development retreats

shutterstock-180140354.jpg
Νέα Ζηλανδία


Μετά από αυτήν τη διετία, οι περισσότεροι έχουμε στραφεί στην αυτοβελτίωση, καθώς έχουμε μάθει να περνάμε περισσότερο χρόνο με τον εαυτό μας. Αυτή αυτή η νέα εποχή να είναι η ιδανική ευκαιρία για να απολαύσουμε μόνοι μας κάποιον προορισμό των ονείρων μας, χωρίς έγνοιες και αφήνοντας στην άκρη το στρες της καθημερινότητας. Σε αυτήν τη φάση, η ευεξία σας παίζει καθοριστικό ρόλο, ενώ μια καλή ιδέα θα ήταν να δοκιμάσετε το forest bathing -τη wellness θεραπεία που πραγματοποιείται μέσω της φύσης, βοηθώντας σας να χαλαρώσετε από την έντονη καθημερινότητα, αλλά και να αποσυνδεθείτε από την τεχνολογία. Ένας προορισμός γεμάτος πράσινα στοιχεία μπορεί να μετατραπεί στο τέλειο location για breath in & out ή ακόμα και για yoga


Extreme expeditions

shutterstock-320253326.jpg


Ξεπερνώντας τον εαυτό σας, πείτε «ναι» σε νέες προκλήσεις που πρέπει να βρίσκονται στη to-do-list σας αυτήν την άνοιξη. Για παράδειγμα, ένα safari με τετράτροχο ποδήλατο, μια κατάδυση στα πιο βαθιά νερά του κόσμου, το Flowriding ως ένα εναλλακτικό boardboard, ή ακόμα και το Slacklining κατά μήκος ενός αιωρούμενου μήκους επίπεδου πλέγματος που τεντώνεται μεταξύ δύο αγκύρων, μπορεί να μετατραπούν σε ό,τι πιο weird θα έχετε δοκιμάσει στη ζωή σας, με αποτέλεσμα να το θυμάστε για πάντα.


Family Travel: Going on the Edu-vacation

shutterstock-237637171.jpg
Louvre Museum, Paris


Τα ταξίδια αποκτούν πιο εκπαιδευτικό και οικογενειακό χαρακτήρα. Τι σημαίνει αυτό όμως; Αυτή η εποχή φαντάζει ως η ιδανική ευκαιρία για να πραγματοποιήσετε ταξίδια μαζί με τα παιδιά σας, τα οποία είναι ικανά να σας χαρίσουν τις πιο δυνατές εμπειρίας, που θα κρατήσετε από κοινού για μια ζωή. Τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, η πλούσια πολιτισμική κληρονομιά του κάθε τόπου θα σας κάνει να έρθετε σε επαφή με την τέχνη, αλλά και να εξερευνήσετε με μια πιο inside ματιά την ιστορία των περιοχών. Μουσεία, gallery, παραστάσεις, και δημόσια αξιοθέατα σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε.


Streamer Locations

2emily20in20paris-nov21-netflix.jpeg
Emily in Paris


Για πολλούς, οι απόψεις διίστανται σχετικά με την ασφάλεια και τα μέτρα προστασίας που τηρούνται σε παγκόσμια κλίμακα. Αυτό σημαίνει πως οι digital πλατφόρμες έχουν δημιουργήσει concepts, τα οποία μπορούν να κάνουν τον θεατή να γίνει «κομμάτι» ενός νέου προορισμού ακόμα και από την άνεση του καναπέ του. Το The Tourist, για παράδειγμα, η mini σειρά του BBC απέδειξε πώς μπορεί κανείς μέσω μιας οθόνης να ανακαλύψει νέα locations, ασπάζοντας το lifestyle των πρωταγωνιστών. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στο Emily in Paris, το οποίο θέτει στο επίκεντρο τη γοητεία της Πόλης του Φωτός. Έτσι, λοιπόν, καταλήγουμε πως ακόμα κι αν δεν μπορείτε να ταξιδέψετε, η streaming πλατφόρμες είναι ό,τι πιο κοντινό σε μια travel εμπειρία, την οποία μπορείτε εύκολα να βιώσετε.

1

Suitcase

Cabin, Rimowa, Luisa World BUY HERE

2

Backpack

Karl Lagerfeld, Intervista BUY HERE

3

Hair Stuff Case

Bag-All, Apollonia Politia BUY HERE

4

Perfume

Dolce & Gabbana Light Blue, Sephora BUY HERE

5

Vanity Case

Small Diortravel, Dior BUY HERE

6

Sleeping Mask

Slipsilk, Sephora BUY HERE