fbpixel

Search icon
Search
Ένα 30λεπτο πρόγραμμα yoga που θα σας αλλάξει τη ζωή
WELLNESS

Ένα 30λεπτο πρόγραμμα yoga που θα σας αλλάξει τη ζωή

Αφιερώστε χρόνο στην «επούλωση» της σωματικής και ψυχολογικής σας υγεία μέσω των ασκήσεων που προτείνονται


Η yoga αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς τρόπους γυμναστικής και σίγουρα όχι αδίκως, καθώς υπόσχεται μια βαθύτερη εξέλιξη ολόκληρου του οργανισμού μας, συνδυάζοντας το μυαλό με το σώμα μας. Τα απίστευτα οφέλη της -σωματικά και κυρίως ψυχικά- αντικρούουν την ένταση της καθημερινότητας, καθώς θεωρείται anti-stress πρακτική από την αρχαιότητα. Η περίοδος που βιώνουμε πιθανόν για πολλούς να κατακλύζεται από πίεση και να μην θεωρείται η ιδανική, με αποτέλεσμα να μειώνεται η καλή διάθεση και να κυριαρχούν τα αρνητικά συναισθήματα. Είναι σημαντικό να προσπαθούμε να διατηρούμε τα επίπεδα της ενέργειας μας σε θετικά πλαίσια, να αντιμετωπίζουμε την κάθε μέρα ως ξεχωριστή και να την απολαμβάνουμε στο μέγιστο.

shutterstock-599240711.jpg

Η καλή ημέρα από το πρωί λένε φαίνεται όμως, πόσες φορές ξυπνήσατε με δυσκολία; Νιώθοντας πως πηγαίνετε να πραγματοποιήσετε άλλη μια ημέρα ρουτίνας; Σκεπτόμενοι πως δεν σας διακατέχει η απαραίτητη όρεξη και ώθηση για να εκτελέσετε τις υποχρεώσεις σας; Ειδικότερα, την προκείμενη εποχή του καλοκαιριού, έπειτα και από όλα τα γεγονότα που ζήσαμε, φροντίστε να αφήνετε οτιδήποτε σας απασχολεί και να ξεκινάτε τη μέρα δημιουργικά. Βέβαια, αυτό δεν δύναται να υλοποιηθεί μόνο με τα λόγια, γι αυτό και εμείς ανακαλύψαμε και σας προτείνουμε ένα μισάωρο πρόγραμμα γιόγκα, το οποίο αποτελεί την κατάλληλη πρωινή ενασχόληση, προσφέροντας στο τέλος απέραντη δύναμη, γαλήνη και χαλάρωση.

Συνεχίστε να διαβάζετε και βρείτε τις ακόλουθες ασκήσεις !

30 minute yoga

Το κανάλι στο YouTube «Boho Beautiful Yoga» έχει κατακτήσει μια πρωταρχική θέση στην καρδιά όσων επιλέξουν να ασχοληθούν με το συγκεκριμένο είδος, λόγω της εξαίρετης επικοινωνίας που υπάρχει μεταξύ της γυμνάστριας και του κοινού. Με χιλιάδες θεατές, προβάλλει στον κόσμο ασκήσεις που βασίζονται στην εξάσκηση των αναπνοών και ένα από τα προγράμματά της που διακρίνονται είναι η πρωινή yoga flow. Όπως δηλώνει και η ίδια στην αρχή « Αυτή η πρωινή πρακτική επικεντρώνεται στο να μας δώσει την ευκαιρία να επικοινωνήσουμε με την ανάσα μας μέσω της κίνησης του σώματός μας, το οποίο με αυτό τον τρόπο θα αποβάλλει την ένταση, βοηθώντας να φέρει την ηρεμία στο μυαλό».

Όποιος επιθυμεί να ξεκινάει από το πρωί δυναμικά, σας συμβουλεύουμε να το υιοθετήσετε και θα δείτε άμεσα αποτελέσματα ήδη από την πρώτη φορά. Απευθύνεται και σε αρχάριους και σε προχωρημένους και δεν χρειάζονται πολλά. Αρκεί ένα στρώμα γυμναστικής ή εάν δεν διαθέτετε μια πετσέτα και την θέλησή σας.

shutterstock-1223884660.jpg

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα;

Όπως αναφέρθηκε, δίνοντας βάση στις αναπνοές, τα πρώτα λεπτά θα επικεντρωθείτε στους εαυτούς σας και με κλειστά μάτια θα ξεκινήσετε να ανασαίνετε. Μόλις, «ζεσταθεί» το σύστημα θα πραγματοποιείτε παράλληλα και ασκήσεις stretching πρώτα για τα χέρια και έπειτα θα ακολουθήσει και το υπόλοιπο κορμί για να ενεργοποιηθεί, ώστε να καταφέρει να ανταποκριθεί και να αντεπεξέλθει στις ασκήσεις. Αργότερα, με αργούς ρυθμούς θα ενταχθούν και οι γνωστές στάσεις, όπως η στάση του σκύλου (facing dog), η στάση δέντρου (mountain pose), του πολεμιστή (warrior), της τεντωμένης γάτας (cat-cow stretch) και βεβαίως η στάση της κόμπρας (combra pose). Στο τέλος, ξαπλωμένες στο έδαφος σας δείχνει τρόπους ανακούφισης και καταπολέμησης των πόνων, προκειμένου να αποφευχθούν μυϊκοί πόνοι, αποφεύγοντας τραυματισμούς και κραδασμούς. Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων, μην απογοητευτείτε στην περίπτωση δυσκολίας της εκτέλεσης τους και δείξτε υπομονή και επιμονή, καθώς είναι λογικό, ειδικότερα οι αρχάριοι να βρεθείτε αντιμέτωποι με το καινούργιο.

Φυσικά, ταυτόχρονα συνεισφέρει και στην εικόνα του σώματος, βελτιώνοντας την υγεία και επιφέροντας ριζικές αλλαγές με εντυπωσιακά αποτελέσματα μέσα σε λίγο διάστημα. Εντάξτε το, 3-4 φορές μες την βδομάδα και θα εκπλαγείτε, αφού ακόμη και στις καλοκαιρινές σας διακοπές είναι εύκολο να συμβεί ακόμη και στην παραλία.

Παρακάτω επισυνάπτουμε τον βίντεο, ώστε να ξεκινήσετε άμεσα!

Stay focus and enjoy the ride!