fbpixel

Search icon
Search
Το πιο εμβληματικό ξενοδοχείο των Σπετσών στο Netflix
#GREEKSDOITBETTER

Το πιο εμβληματικό ξενοδοχείο των Σπετσών στο Netflix

Το Poseidonion Grand Hotel ανοίγει τις πόρτες του τις ανάγκες της ταινίας "Knives Out 2"


Ακούγοντας κανείς το όνομα του Poseidonion Grand Hotel, εύκολα φέρνει στο μυαλό την πιο πολυτελή πλευρά των Σπετσών, μιας και αποτελεί ίσως το πιο εμβληματικό ξενοδοχείο ολόκληρου του νησιού. Το teaser της παγκόσμιας καμπάνιας του Netflix για τις νέες κυκλοφορίες του 2022 και συγκεκριμένα με αναφορά στην ταινία "Knives Out 2" δείχνει εικόνες από το ιστορικό ξενοδοχείο. Θυμόμαστε πως η ταινία γυρίστηκε στους χώρους του iconic κτιρίου, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας γενικότερα.

Το story της ταινίας

knives-out-5-72.jpeg

Με ένα cast ιδιαίτερα δημοφιλών και καταξιωμένων ηθοποιών, όπως οι Daniel Craig, Chris Hemsworth, Sharlize Theron, Eddie Murphy, Ethan Hawke, Edward Norton, Kate Hudson κ.ά., η ταινία θα κάνει πρεμιέρα μέσα στο 2022 και αποτελεί το sequel του πρώτου Knives Out, το οποίο κυκλοφόρησε το 2019 και αγαπήθηκε πολύ από το κοινό.

Όπως θυμόμαστε από την πρώτη ταινία και από την πλοκή αυτής, ένας ιδιόρρυθμος ντεντέκτιβ βοηθά την αστυνομία στη διαλεύκανση των συνθηκών θανάτου ενός διάσημου και πολύ πλούσιου συγγραφέα και πατριάρχη μιας εκκεντρικής οικογένειας. Η παραγωγή του 2022 πρόκειται να κεντρίσει το ενδιαφέρον όσων λατρεύουν τις ταινίες δράσης, με το μυστήριο να γίνεται ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους έχει ήδη καταφέρει να αποσπάσει θετικές κριτικές. Να πούμε στο σημείο αυτό πως η ιστορία θα εκτυλίσσεται γύρω από ένα νέο έγκλημα με πολλαπλούς υπόπτους που ο Benoit Blanc θα πρέπει να λύσει.

Poseidonion Grand Hotel: Ένα όνομα, μια ιστορία

242767512-962857907664297-9178326222775539200-n.jpg

Όραμα του ευπατρίδη ευεργέτη Σωτήριου Ανάργυρου, ο οποίος και συνέβαλε τα μέγιστα στην ανάπτυξη των Σπετσών, το "Poseidonion Grand Hotel" άνοιξε τις πόρτες του για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 1914, χαρίζοντας στο νησί κοσμοπολίτικη λάμψη. Σύντομα αναδείχθηκε σε σημείο-κατατεθέν του νησιού, φιλοξενώντας στους χώρους του μέλη της υψηλής κοινωνίας, της βασιλικής οικογένειας καθώς και πλούσιους Αθηναίους. 

Αντικρίζοντας έναν προς έναν τους χώρους του ξενοδοχείου, κανείς δεν μπορεί να μην επικεντρωθεί στην αίγλη που αποπνέεται από σημείο σε σημείο. «Ξεσηκώνονται» μνήμες από το μακρινό παρελθόν χάρη στην αριστοκρατική αρχιτεκτονική του και τον τρόπο που κοσμεί το «νησί των αρωμάτων», όπως το είχαν χαρακτηρίσει οι Ενετοί κατά την αρχαιότητα.

fireshot-capture-114-inbox-4-konstantinostanias-at-gmailcom-gmail-mailgooglecom.png


Ένα πραγματικό κομψοτέχνημα που γίνεται «ένα» με την ιστορία του τόπου και «κουβαλά» όλα όσα αναφέραμε και ακόμα περισσότερα. Η αυθεντική φιλοξενία γίνεται ένας μόνο από τους λόγους για τον οποίο έχει αγαπηθεί όσο λίγα από τους επισκέπτες του. Bonus, οι γεύσεις που προσφέρονται έχουν τον τρόπο να ολοκληρώνουν την εμπειρία των guests, κάνοντάς τους να αντιλαμβάνονται την κληρονομιά και την ασυναγώνιστη παράδοση όπου ποντάρει το ξενοδοχείο. 

Άνθρωποι από κάθε γωνιά του πλανήτη «ορκίζονται» στη μαγεία που προσφέρει ο καθένας από τους χώρους τους, προκαλώντας τα πιο δυνατά συναισθήματα όλες αυτές τις δεκαετίες. Στην προκειμένη περίπτωση, το Poseidonion γίνεται το απόλυτο σκηνικό για τα γυρίσματα της πολλά υποσχόμενης ταινίας του Netflix, ενώ αντικατοπτρίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την απερίγραπτη γοητεία της Ελλάδας. Άλλη μία φορά που μια τόσο μεγάλη παραγωγή στρέφει το ενδιαφέρον της στον τόπο μας, υπενθυμίζοντάς μας πόση ομορφιά βρίσκεται εκεί έξω και πόσο πολύ θα έπρεπε να νιώθουμε πως είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι μιας χώρας που συνηθίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο με θετικό πρόσημο.

Απολαύστε το teaser: