fbpixel

Search icon
Search
Θέλετε να χρησιμοποιήσετε Hair Rollers; Αποφύγετε αυτά τα 6 λάθη
HAIR & NAILS

Θέλετε να χρησιμοποιήσετε Hair Rollers; Αποφύγετε αυτά τα 6 λάθη

Με αυτά μπορείτε να πετύχετε ένα υπέροχο χτένισμα σαν να βγήκατε μόλις από το κομμωτήριο


Ως beauty editor, σας επιβεβαιώνω πως δεν κάνουν πάντα τα ακριβά προϊόντα την καλύτερη δουλειά. Υπάρχουν serums, mascaras ή ακόμη και εργαλεία θερμότητας που μπορεί να κοστίζουν ελάχιστα και να σας χαρίζουν το καλύτερο αποτέλεσμα. Ένα από αυτά, στον κόσμο του hair goals, είναι φυσικά τα κλασικά rollers. Αν και μοιάζουν δύσκολα στην κατανόηση και στη χρήση είναι βέβαιο πως μόλις τολμήσετε να τα εντάξετε στη ρουτίνα σας, θα τα λατρέψετε. Τα αποτελέσματα που χαρίζουν είναι πάντα αδιαμφισβήτητα και ο όγκος που θα έχετε στο τέλος συγκρίνεται με το καλύτερο χτένισμα στο κομμωτήριο. 

hair-rollers.jpg

Παρόλα αυτά, αποδεικνύεται ότι υπάρχουν μερικά βασικά λάθη που μπορείτε εύκολα να παραλείψετε και τελικά να μην απολαύσετε το τελικό αποτέλεσμα που επιθυμείτε. 

Λάθος 1: Δεν προετοιμάζετε τα μαλλιά σας

Όποιος και αν είναι ο στόχος σας σε αυτή τη ζωή, η προετοιμασία είναι το παν. Έτσι και στην περίπτωση των hair rollers θα πρέπει να έχετε κάνει τα κατάλληλα βήματα. Ένα λάθος είναι ότι δεν ξεπλένετε επαρκώς το σαμπουάν ή το μαλακτικό σας. Το να μην ξεπλένετε σωστά τα μαλλιά αφού τα πλύνετε θα τα αφήσει βαριά και θα εξουδετερώσει τον όγκο. Ακόμη, μόλις κάνετε αυτό το βήμα, προσθέστε μια λοσιόν για όγκο στις ρίζες και στεγνώστε τα μέχρι να φύγει η υγρασία κατά 90%. Το μυστικό είναι να επενδύετε σε φόρμουλες που δεν βαραίνουν τα μαλλιά.

Λάθος 2: Χρησιμοποιείτε λάθος μέγεθος

Εάν διαπιστώσετε ότι τα μαλλιά σας γίνονται ίσια μέσα σε λίγα λεπτά μετά την αφαίρεση των rollers, μπορεί να χρησιμοποιείτε πολύ μεγάλο μέγεθος. Όσο μικρότερο είναι το ρολό, τόσο πιο σφιχτή θα γίνεται η μπούκλα, ενώ όσο μεγαλύτερο είναι το ρολό, τόσο πιο ίσια θα είναι τα μαλλιά, αλλά θα πετυχαίνετε περισσότερο όγκο. Εάν έχετε αμφιβολίες, επιλέξτε ένα μικρότερο μέγεθος από αυτό που νομίζετε ότι χρειάζεστε και δείτε τα αποτελέσματα.

9e73b382da21fddffa9c41d452c3a2f0.jpg

Λάθος 3: Χρήση λανθασμένης τεχνικής

Όταν τα μαλλιά σας είναι περίπου 90% στεγνά, πάρετε μια στρογγυλή βούρτσα μαλλιών και στεγνώστε τα ανά κομμάτια πριν τοποθετήσετε τα rollers. Ξεκινήστε στεγνώνοντας τα μαλλιά με μια μεσαία στρογγυλή βούρτσα, για να αφαιρέσετε την υπόλοιπη υγρασία. Ένα τέτοιο προϊόν θα προσθέσει μια απαλή κάμψη και μια διακριτική "αναπήδηση" στα άκρα σας. Περιστρέψτε τη βούρτσα στα μαλλιά σας καθώς τα στεγνώνετε και επαναλάβετε το μερικές φορές. Φυσικά, αυτό είναι πιο δύσκολο να το κάνετε στον εαυτό σας, επομένως μπορεί να χρειαστεί εξάσκηση. Στη συνέχεια τοποθετήστε τα rollers όσο είναι ακόμη ζεστά. Αν κρυώσουν, θα χάσετε τις μπούκλες και τον όγκο.

Λάθος 4: Τοποθετείτε πάρα πολλά μαλλιά σε κάθε ρολό

Ένα κοινό λάθος είναι να παίρνετε πάρα πολλά μαλλιά σε ένα ρολό ταυτόχρονα. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε μικρότερα τμήματα για να διασφαλίσετε την πλήρη "απόδοση" του κάθε roller. Ένας κανόνας λέει ότι εάν χρησιμοποιείτε κυλίνδρους τριών εκατοστών, θα πρέπει να πάρετε ένα τμήμα που είναι μικρότερο από τρία εκατοστά.

Λάθος 5: Βάζετε τα rollers με λάθος φορά

Αυτό είναι διαφορετικό για τον καθένα και εξαρτάται από τις προσωπικές προτιμήσεις, αλλά αν θέλετε να προσθέσετε όγκο στις ρίζες σας, ο καλύτερος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε τα ρολά μαλλιών είναι πάντα να πηγαίνετε προς την αντίθετη κατεύθυνση από εκεί που τα μαλλιά σας στέκονται φυσικά. Με αυτό τον τρόπο θα αποκτήσετε μέγιστο όγκο, φροντίζοντας ώστε όλες οι άκρες των μαλλιών να τοποθετούνται στα rollers. 

39d812500dd266c2d886334da0db10e6.jpg

Λάθος 6: Θέμα χρόνου

Εάν είστε πολύ βιαστικοί στο να αφαιρέσετε τα rollers μειώνετε τις πιθανότητές να διαρκέσει το αποτέλεσμα σας. Βεβαιωθείτε ότι τα μαλλιά είναι εντελώς κρύα πριν αφαιρέσετε τους κυλίνδρους, καθώς αυτό θα τα σταθεροποιήσει. Μπορεί για τον καθένα να είναι διαφορετικό αλλά η συνήθης διάρκεια είναι 10 λεπτά.