fbpixel

Search icon
Search
Dry hair: Έτσι θα αποφύγετε τα ξηρά μαλλιά τον χειμώνα
HAIR & NAILS

Dry hair: Έτσι θα αποφύγετε τα ξηρά μαλλιά τον χειμώνα

Αποκτήστε τα λαμπερά μαλλιά που ονειρεύεστε


Όταν τα μαλλιά σας είναι ξηρά στην αφή, μπορεί επίσης να είναι εύθραυστα και δύσκολα στο χτένισμα. Αλλά το να έχετε ξηρά μαλλιά δεν σημαίνει ότι έχετε κάποιο μεγαλύτερο πρόβλημα υγείας ή κάτι που δεν διορθώνεται. Η έκθεση στον ήλιο, το θερμικό styling, η υγρασία, το κάπνισμα και πολλά άλλα μπορούν να συμβάλλουν στην ξηρότητα των μαλλιών - ιδιαίτερα τον χειμώνα. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν μερικές συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε τους επόμενους μήνες και να δείτε θεαματικά αποτελέσματα! 

1. Δοκιμάστε βιταμίνες

nicolas-solerieu-vhbw2pf8nbw-unsplash.jpg

Γνωρίζετε ότι χρειάζεστε ορισμένες βιταμίνες για να θρέψετε το σώμα σας, αλλά ότι ορισμένες από αυτές επηρεάζουν άμεσα την υγεία των μαλλιών και των νυχιών σας; Η βιταμίνη Α, η βιταμίνη C, η βιοτίνη (που μερικές φορές ονομάζεται βιταμίνη Η) και το μέταλλο σιδήρου συμβάλλουν στην εμφάνιση πιο υγιών μαλλιών. Επειδή οι προγεννητικές βιταμίνες περιέχουν όλες τις παραπάνω, μερικοί άνθρωποι τις παίρνουν μόνο και μόνο για τον τρόπο που επηρεάζουν τα μαλλιά τους. Είναι επίσης δημοφιλές αυτήν τη στιγμή να καταναλώνετε συμπληρώματα που περιέχουν μόνο βιοτίνη για να κάνετε τα μαλλιά σας να φαίνονται πιο λαμπερά. Θα μπορούσατε επίσης να εξετάσετε τα συμπληρώματα θαλάσσιας πρωτεΐνης, τα οποία έχουν αποδειχθεί ότι συμβάλλουν ώστε τα μαλλιά να είναι πιο υγιή.

2. Προσθέστε ωμέγα-3 και αντιοξειδωτικά στη διατροφή σας

averie-woodard-4nulm-juyfo-unsplash.jpg

Για να έχετε παρόμοια αποτελέσματα και να διατηρήσετε τη λάμψη των μαλλιών σας χωρίς τη λήψη συμπληρώματος, αυξήστε την ποσότητα των θαλάσσιων πρωτεϊνών στη διατροφή σας. Αυτό μπορείτε να το κάνετε με την κατανάλωση των εξής τροφών:

  • σολομός
  • στρείδια
  • σκουμπρί
  • τόνος
  • σαρδέλες

Όλα αυτά είναι πλούσια σε πεπτίδια και ωμέγα-3, τα οποία μπορούν να κάνουν τα μαλλιά σας πιο λαμπερά. Θα μπορούσατε επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να καταναλώνετε περισσότερα αντιοξειδωτικά για να καταπολεμήσετε το στρες, το οποίο κάνει τα μαλλιά να φαίνονται πιο θαμπά. Ορισμένες τροφές που είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά είναι:

  • καρύδια 
  • βατόμουρα
  • μπρόκολο
  • ντομάτες

3. Κάντε μία αλλαγή στο styling 

paul-siewert-dnpa8k6tgre-unsplash.jpg

Αν τα μαλλιά σας είναι πολύ ξηρά, ίσως χρειάζονται μια «επαναφορά» με τη μορφή ενός νέου κουρέματος. Ακόμη και αν δεν είναι πολύ μακριά, η ψαλίδα μπορεί να δυσκολεύει το styling Και να συμβάλλει στο να τα αισθάνεστε ξηρά ή τραχιά. Επισκεφθείτε τον κομμωτή σας και κόψτε τις άκρες που είναι κατεστραμμένες κι εμποδίζουν την ανάπτυξη νέων υγιεινών τριχών . Ενώ είστε εκεί, ρωτήστε τον αν έχει συμβουλές για τον τύπο και το μήκος των δικών σας μαλλιών. Μπορεί να σας συστήσει μια νέα ρουτίνα περιποίησης, που μπορεί να σας σώσει!

4. Αποφύγετε το λούσιμο των μαλλιών σας κάθε μέρα

adrian-fernandez-t1jllrsmpjc-unsplash.jpg

Το σαμπουάν απομακρύνει τη βρωμιά και τον ιδρώτα από τα μαλλιά σας, αλλά αφαιρεί επίσης το σμήγμα τους. Το τελευταίο είναι το φυσικό έλαιο διατηρεί υγιή, όταν έχετε τη σωστή ποσότητα, και φυσικά πιο λαμπερά. Η υπερβολική ποσότητα σμήγματος οδηγεί σε μια λιπαρή εμφάνιση των μαλλιών. Πιθανώς λοιπόν δεν χρειάζεται να αφαιρείτε το σμήγμα κάθε μέρα - μπορείτε πιθανότατα να λούζετε τα μαλλιά σας κάθε δεύτερη μέρα και να δείτε άμεσα αποτελέσματα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα σαμπουάν ειδικά για ξηρά μαλλιά ή ακόμα και να δοκιμάσετε ένα παιδικό σαμπουάν. Και τα δύο είναι ήπια και δεν αφαιρούν εντελώς από τα μαλλιά το φυσικό τους έλαιο.

5. Τυλίξτε τα μαλλιά σας αντί να τα στεγνώσετε 

liubov-ilchuk-rxqtwjfpdn4-unsplash.jpg

Αν τα μαλλιά σας είναι εύθραυστα και δύσκολα στο χτένισμα μετά το λούσιμο, μπορεί να χάνουν πολύ υγρασία κατά τη διαδικασία στεγνώματος. Δοκιμάστε να τα τυλίξετε με ένα πανί ή μια πετσέτα μετά το μπάνιο, αντί να τα στεγνώσετε με πιστολάκι. Αν κοιμάστε με τα μαλλιά σας βρεγμένα, χρησιμοποιήστε μια μεταξωτή μαξιλαροθήκη για να μην απορροφηθεί η υγρασία τους από τα μαξιλάρια.