fbpixel

Search icon
Search
HAIR & NAILS

Έχετε σγουρά μαλλιά; Αυτός είναι ο απόλυτος haircare οδηγός

Πάντα είναι απαραίτητο να βρίσκετε τα ιδανικά προϊόντα για εσάς


Έχετε σγουρά μαλλιά; Αυτός είναι ο απόλυτος haircare οδηγός

Τα σγουρά μαλλιά δεν έχουν την καλύτερη φήμη. Συνήθως οι γυναίκες που τα έχουν περνούν αμέτρητες ώρες μπροστά από τον καθρέφτη για να καταφέρουν να τα ισιώσουν ή για να πετύχουν να τα φορμάρουν με τον τρόπο που θέλουν. Θεωρείται γενικώς ο πιο "απείθαρχος" τύπος και φυσικά η υψηλή συντήρηση είναι δεδομένη. Παρόλα αυτά με τα κατάλληλα tips και την ιδανική ρουτίνα μπορούν να γίνουν η πιο όμορφη προσθήκη στην πραγματικότητα σας. Μάλιστα, το πιο μαγικό με αυτό τον τύπο μαλλιών είναι πως τις περισσότερες φορές οι άνθρωποι αγνοούν πως οι άλλοι μπορεί να βρίσκονται σε αυτή την κατηγορία καθώς οι γυναίκες με σγουρά μαλλιά -συμπεριλαμβάνω και εμένα σε αυτές- τα ισιώνουν καθημερινά. Από την άλλη αν ρωτήσετε κάποιον που τα βλέπει ως εξωτερικός παρατηρητής θα σας πει πως τα βρίσκει εξπρεσιονιστικά, όμορφα και ως μια απόλυτη ένδειξη ελευθερίας. 

hair-long.jpg

Πάμε να δούμε όλα όσα μπορείτε να δοκιμάσετε αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία.

Σγουρά μαλλιά how-tos

Μια γυναίκα με μπούκλες γνωρίζει πως δεν υπάρχει τίποτα πιο τρομακτικό από την επίσκεψη στο κομμωτήριο και από το κούρεμα. Για εσάς που έχετε σγουρά μαλλιά, λοιπόν, είναι σημαντικό να ανακαλύψετε έναν άνθρωπο με τον οποίο θα υπάρχει απόλυτη συννενόηση και ο οποίος θα θέλει να δώσει χρόνο στις δικές σας ιδιαιτερότητες. Κλείστε ένα ραντεβού, πηγαίνετε με τις δικές σας ιδέες και παραμείνετε ανοιχτή στο να ακούσετε και της προτάσεις του κομμωτή. Θα πρέπει να αναζητήσετε ένα άτομο που είναι εξοικειωμένο με αυτό τον τύπο μαλλιών, άνετο με τους ανθρώπους, υπομονετικό με τις ανάγκες σας και με αυτοπεποίθηση για αυτό που κάνει. Είναι πολύ σημαντικό να κρατήσετε το σχήμα και τη δομή του όγκου που έχετε φυσικά ώστε το τελικό αποτέλεσμα να μοιάζει ομοιόμορφο.

Όσον αφορά την τεχνική, μια επιλογή που υπάρχει είναι το dry cut και πολλοί hair stylists θεωρούν ότι είναι ιδανικό όταν πρόκειται να πετύχουν το τέλειο σχήμα και να κουρέψουν όσα λιγότερα μαλλιά είναι δυνατό. Μάλιστα, αν το κάνετε μια φορά κάθε τέσσερις μήνες τότε τα μαλλιά σας θα είναι στην καλύτερη κατάσταση που τα έχετε αντικρίσει ποτέ. 

curly-hair.jpg

Ρουτίνα και τεχνικές styling

Υπάρχει ένα βίντεο στο TikTok, από την Zia O'Shaughnessy, το οποίο έχει συγκεντρώσει 15,7 εκατομμύρια προβολές. Σε αυτό αποτυπώνεται η ίδια να βάζει τα μαλλιά της σε ένα μπολ με νερό και προϊόντα και να ισχυρίζεται πως με αυτό τον τρόπο τα συστατικά αραιώνονται, εισχωρούν καλύτερα στις τρίχες και τα μαλλιά ενυδατώνονται πιο αποτελεσματικά. Με αυτό το παράδειγμα θέλουμε να σας δείξουμε πως κάτι το οποίο λειτουργεί τέλεια για έναν τύπο μαλλιών δεν σημαίνει πως θα γίνει και η δική σας go-to συνήθεια. Από την άλλη η κωμικός Jacqueline Novak εξηγεί πως έχει σταματήσει να ασχολείται με το πως θα πετύχει το τέλειο αποτέλεσμα και τελικά αποδέχεται το φριζάρισμα ως κάτι απόλυτα φυσικό και ως μέρος της υφής των σγουρών μαλλιών της. Μια άλλη συμβουλή αποτελεί το να απλώσετε πρώτα conditioner στις άκρες των μαλλιών σας και στη συνέχεια να το "δουλέψτε" μέχρι τη μέση τους και ποτέ απευθείας στη ρίζα. Φυσικά η ίδια τακτική πρέπει να ακολουθείται και στο χτένισμα. Πάντα θα ξεκινάτε από τις άκρες και μετά θα συνεχίζετε με το πιο πάνω μέρος, έτσι αποφεύγετε το σπάσιμο. Τέλος, μην ξεχνάτε να αλλάζετε προϊόντα ανάλογα με την εποχή. Όπως η επιδερμίδα σας έχει τις δικές της ανάγκες έτσι ακριβώς και τα μαλλιά σας απαιτούν ειδική μεταχείριση. 

 Greek love

Greek love

Moisturizing Conditioner with Hyaluronic Acid & Aloe, Apivita, Hondos Center

BUY ME
 Lamellar technology

Lamellar technology

Elvive Color Vive Wonder Water, L'Oreal Paris, Attica

BUY ME
 The Bestseller

The Bestseller

N°5 Bond Maintenance Conditioner, Olaplex, Sephora

BUY ME

Προϊόντα που λειτουργούν υπέρ σας

Η φιλοσοφία των ανθρώπων που ασχολούνται με τα μαλλιά είναι πως τα προϊόντα τα οποία αποτελούν καλές φόρμουλες για σγουρά μαλλιά είναι στην πραγματικότητα πολύ καλές φόρμουλες για κάθε τύπο μαλλιών. Αν, λοιπόν, θέλετε ιδανικά αποτελέσματα αποφύγετε τα θειικά άλατα και τις σιλικόνες, τα οποία θα καταστρέψουν τη φυσική σας υφή. Τα θειικά άλατα, που προστίθενται στα περισσότερα σαμπουάν για να δημιουργήσουν αφρό, τείνουν να αφαιρούν από τα μαλλιά τα φυσικά τους έλαια, ενώ οι σιλικόνες, που προστίθενται για να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση της ενυδάτωσης, στην πραγματικότητα προκαλούν επιπλέον "επιβάρυνση". Τέλος, αν υπάρχει ένα προϊόν το οποίο δεν πρέπει να διαπραγματεύεστε είναι το πολύ ενυδατικό conditioner. Και όπως αναφέραμε ξανά, μην ξεχνάτε να περιποιείστε τα μαλλιά της με τον ίδιο τρόπο που περιποιείστε το πρόσωπο σας. Αφουγκραστείτε τις ανάγκες τους, δείτε πως "αντιδρούν" σε διαφορετικά προϊόντα, αν έχουν ανάγκη για κούρεμα και σίγουρα επενδύστε σε καλές θεραπείες και σε μάσκες βαθιάς περιποίησης.