fbpixel

Search icon
Search
The Phantom of the Opera is here: Ζήσαμε τη μαγεία του μιούζικαλ
CITY VIBES

The Phantom of the Opera is here: Ζήσαμε τη μαγεία του μιούζικαλ

Ένα λαμπερό υπερθεάμα υψηλών προδιαγραφών απολαύσαμε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης


Η είδηση είχε μαθευτεί από τον Σεπτέμβριο ακόμη, ότι τον Ιανουάριο θα καλωσορίζαμε τη νέα χρονιά με το διάσημο μιούζικαλ The Phantom of the Opera του Andrew Lloyd Webber και μας είχε γεμίσει με αδημονία. Με τις πρώτες παραστάσεις να γίνονται sold out και νέες να προστίθενται στο υπάρχον πρόγραμμα, το ενδιαφέρον του κοινού σκαρφάλωσε στα ύψη! Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες παγκοσμίως με 12.000 παραστάσεις στο Her Majesty's Theatre στο West End του Λονδίνου, το οποίο παίζεται συνεχώς από το 1986 μέχρι σήμερα ενώ έχει παρουσιαστεί σε 165 πόλεις ανά τον κόσμο. Μία πολλά υποσχόμενη παραγωγή υψηλών προδιαγραφών με διάσημα κλασικά τραγούδια που έχουν αφήσει εποχή κι ένα ρομαντικό, τρυφερό love story διανθισμένο με άρωμα μυστηρίου και σασπένς.

elg2585low-OnNcm.jpg

Για όσους δε γνωρίζουν την υπόθεση, είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Gaston Leroux, το οποίο περιγράφει την ιστορία ενός εκ γενετής παραμορφωμένου άνδρα, ενός ιδιοφυούς «φαντάσματος», που πληγωμένος από τη σκληρή αντιμετώπιση και τον χλευασμό του κόσμου, αποσύρεται στα υπόγεια της Όπερας του Παρισιού, κρύβοντας ταυτόχρονα το πρόσωπό του πίσω από μία μάσκα. Όταν θα αποκτήσει μία νεαρή προστατευόμενη, την Christine Daaé, ανερχόμενο αστέρι της Όπερας, θα γίνει «ο άγγελος της μουσικής» της, θα την εκπαιδεύσει αλλά ταυτόχρονα θα την ερωτευτεί. Όταν ένας όμορφος νέος από το παρελθόν της Κριστίν θα τη διεκδικήσει, ο έρωτας του Φαντάσματος μετατρέπεται σε εμμονή και θέτει ακόμη και σε κίνδυνο τη ζωή του, προκειμένου να την πείσει να μείνει για πάντα μαζί του.

elg4197low-VAjtx.jpg

Από τις πρώτες ακόμη σκηνές της παράστασης, τα μεγαλοπρεπή, ευφάνταστα σκηνικά και τα αστραφτερά, υπέροχα κοστούμια εποχής έδωσαν τη νότα μιας υπερπαραγωγής. Επάνω από τα κεφάλια μας (όσοι από εμάς καθόμασταν στις πρώτες σειρές), κρεμόταν ο περίφημος πολυέλαιος της Όπερας, που αποτελεί κι ένα από τα highlights της ιστορικής αυτής παράστασης, καθώς σε ένα από τα ξεσπάσματα της οργής του το Φάντασμα προσπαθεί να τον ρίξει για να τρομοκρατήσει τους διευθυντές και το προσωπικό της Όπερας!

elg2118low-dztJ0.jpg

Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της παράστασης, που φέρνει στη χώρα μας η People Entertainment, αποτελεί φυσικά η μουσική και τα λυρικά τραγούδια: αμφότερα αποδόθηκαν εξαιρετικά. Το Φάντασμα της Όπερας ερμηνεύει ο σούπερσταρ του μουσικού θεάτρου Ben Forster διάσημος από τον ρόλο του στο Jesus Christ Superstar ενώ τη νεαρή πριμαντόνα Christine υποδύεται η Celinde Shoenmaker, γνωστή από το Les Miserablers, που κυριολεκτικά μας καθήλωσε με την παραδεισένια φωνή, την ομορφιά και τη φρεσκάδα της. Συγκλονιστική στον ρόλο της παλιάς ντίβας της Όπερας Καρλότα η Lara Martins, ενώ ο στιβαρός Nadim Naaman υποδυόμενος τον νεαρό Ραούλ, τον αντίζηλο του Φαντάσματος, επίσης καταχειροκροτήθηκε από το κοινό.

aelg4359.jpg

Μια υψηλών προδιαγραφών και άρτια εκτελεσμένη από κάθε άποψη παραγωγή που, παρά τη μεγάλη της χρονική διάρκεια, είχε σφιχτή σκηνοθεσία και γρήγορες σκηνές, με εναλλαγές προσώπων, σκηνικών και συναισθημάτων και κράτησε το ενδιαφέρον μας αμείωτο. Αναμφίβολα, από τα ωραιότερα μιούζικαλ που έχουμε απολαύσει στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, που επάξια φιλοξενεί την πανάκριβη αυτή παραγωγή απευθείας από την καρδιά του Λονδίνου στη Θεσσαλονίκη έως τις 31 Ιανουαρίου –κι έπεται συνέχεια στην Αθήνα, στο Christmas Theater.