fbpixel

Search icon
Search
The French way: 6 beauty tips στα οποία ορκίζονται οι Παριζιάνες
MAKE UP

The French way: 6 beauty tips στα οποία ορκίζονται οι Παριζιάνες

Ποια δεν θέλει το δικό τους αψεγάδιαστο αποτέλεσμα;


Αν η τέχνη της ομορφιάς έχει έναν εκπρόσωπο, τότε σίγουρα αυτός είναι οι Γαλλίδες. Μπορεί για κάποιους αυτή η πρόταση να είναι στερεοτυπική, αλλά δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως για χρόνια αυτές οι γυναίκες «οδηγούν» τις τάσεις της ομορφιάς. Φαίνονται κομψές, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, περιπλανούνται στους δρόμους του Παρισιού και μοιάζουν σαν να έχουν βγει από ταινία και τελικά γίνονται συνώνυμο της επιμελούς, ατημέλητης πολυτέλειας. Μάλιστα, ο τρόπος ζωής τους αποτυπώνει στο μέγιστο όλα όσα τελικά μοιάζουν αβίαστα στη δίκη τους beauty πραγματικότητα. 

Παρακάτω συγκεντρώσαμε τα 6 δικά τους beauty tips που σίγουρα θα σας αλλάξουν τον τρόπο που βλέπετε το μακιγιάζ! 
skincare.jpg
@ninapark

To σωστό skincare ισοδυναμεί με makeup

Αυτός ο κανόνας είναι απαράβατος και αφορά όλες τις Γαλλίδες, αλλά και όλες τις γυναίκες που αγαπούν πραγματικά τον εαυτό τους. Η λαμπερή, ενυδατωμένη όψη μπορεί να φαίνεται υπέροχη μόνο αν προέρχεται από ένα υγιές δέρμα. Έτσι, το βασικότερο βήμα είναι η σωστή προετοιμασία. Το καθημερινό λεμφικό μασάζ προσώπου, οι συχνές μάσκες και οι στοχευμένες θεραπείες μπορούν να κάνουν θαύματα. Έτσι, ποτέ μην ξεχνάτε πως πριν εφαρμόσετε το μακιγιάζ σας, χρειάζεστε μια καλή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας.

Κρατήστε στην τσάντα το κόκκινο κραγιόν 

Το γαλλικό makeup δεν θα ήταν το ίδιο χωρίς το χαρακτηριστικό, κόκκινο κραγιόν. Τολμήστε το ακόμη και στις καθημερινές σας εμφανίσεις και θα δείτε πως τελικά μπορεί να αποτελέσει απόλυτο statement χωρίς καμία επιπλέον προσθήκη άλλων beauty products. Μπορεί οι περισσότερες γυναίκες να το φοβούνται, αλλά αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το έχουν συνδυάσει με ένα «βαρύ» αποτέλεσμα. 

Επενδύστε στη μάσκαρα

Το μακιγιάζ των Γαλλίδων δεν φαίνεται ποτέ ιδιαίτερα επιτηδευμένο, παρόλα αυτά είναι πάντα εντυπωσιακό. Το βλέμμα τους είναι έντονο, χωρίς περιττές σκιές, τα χείλη τους είναι κόκκινα και τα μάγουλα τους έχουν μια ανεπαίσθητη δόση ρουζ. Για να το πετύχετε, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επενδύσετε σε μια καλή και ανθεκτική μάσκαρα που θα τονίσει το βλέμμα σας. 

french-woman.jpg
@juliesfi

To foundation δεν είναι τόσο σημαντικό

Η κάλυψη όλης της επιδερμίδας σας με foundation ουσιαστικά θα κρύψει το πόσο λαμπερό είναι από μόνο του το πρόσωπό σας. Ακόμη κι αν έχετε ατέλειες, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε προϊόντα που θα σας αναδείξουν, σε αντίθεση με αυτά που θα κρύψουν τη φυσική ομορφιά σας. Ξεκινήστε με μια καλή κρέμα προσώπου και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε έναν φωτεινό ορό CC (Complete Cream) για να δώσετε επιπλέον λάμψη και τέλος ολοκληρώστε με ένα concealer.

Φορέστε lipstick

Όπως ήδη θα έχετε καταλάβει, οι Γαλλίδες δεν επιθυμούν να καλύπτουν με τίποτα το πρόσωπό τους. Αυτό το tip έχει να κάνει με τα χείλη σας. Έχοντας ως κύριο στόχο να μειώσετε τον χρόνο και την προσπάθεια που καταβάλλετε για το καθημερινό σας μακιγιάζ, μια εύκολη λύση για να φαίνεστε πάντοτε περιποιημένη είναι να χρησιμοποιήσετε ακόμα κι ένα απλό lipstick σε διάφορες χρήσεις. Τις ημέρες που το κόκκινο κραγιόν σας φαίνεται υπερβολικό πάρτε το αγαπημένο σας tool με απαλό ροζ χρώμα και χρησιμοποιήστε το στα χείλη, στα μάγουλα ακόμη και στα μάτια σας κι είστε έτοιμη! 

makeup.jpg
@sabinasocol

Αλλάξτε τη σύνθεση

Οι ματ φόρμουλες, όπως οι πούδρες και τα foundations πλήρους κάλυψης δεν ανήκουν στις must επιλογές, όταν επιθυμείτε ένα αποτέλεσμα σαν αυτό των Γαλλίδων. Η εμβληματική τους λάμψη οφείλεται σε υγρές φόρμουλες και σε προϊόντα που ενυδατώνουν το δέρμα παράλληλα με τις άλλες ιδιότητές τους. Άλλωστε, αυτά είναι αυτά που χρειάζεστε για μια απόλυτα glowing όψη καθώς προσφέρουν την τέλεια βάση με φυσική εμφάνιση. Και το καλύτερο; Είναι εύκολα στη χρήση με τα δάχτυλα ή με ένα πινέλο ανάμειξης πολλαπλών χρήσεων για εξαιρετικά γρήγορη εφαρμογή.