fbpixel

Search icon
Search
MAKE UP

Καστανά μάτια: Oι ιδανικές αποχρώσεις σκιών για εσάς

Ανακαλύψτε ποιες είναι αυτές και υιοθετήστε τες στα beauty looks σας


Καστανά μάτια: Oι ιδανικές αποχρώσεις σκιών για εσάς

Το καφέ μπορεί να είναι το πιο κοινό χρώμα ματιών, αλλά δεν είναι σε καμία περίπτωση μια βαρετή απόχρωση. Σκούρο καφέ, ανοιχτό καφέ και φουντουκί αποχρώσεις ή άλλες με λάμψεις και χρυσές και χάλκινες κηλίδες. Η ευελιξία του χρώματος επιτρέπει στις γυναίκες με καστανά μάτια να τραβήξουν μια ευρεία γκάμα εμφανίσεων μακιγιάζ και να «ροκάρουν» σχεδόν κάθε σκιά ματιών. Γι' αυτόν το λόγο, αρκετά χρώματα είναι αναμφισβήτητα κολακευτικά για τα καστανά μάτια και σίγουρα αξίζει να τα δοκιμάσετε για να συνειδητοποιήσετε τις πιο λαμπερές δυνατότητες σας. Για καθημερινή χρήση, προτιμήστε απαλές, λεπτές αποχρώσεις που έχουν μια νότα ζεστασιάς. Αν ψάχνετε για περισσότερο βάθος γύρω από τα μάτια σας, δοκιμάστε βαθύτερες αποχρώσεις με πορτοκαλί, γκρι ή μοβ τόνους. 

Έχοντας αυτές τις υποδείξεις κατά νου, συγκεντρώσαμε αρκετές σκιές που θα αναδείξουν την καλύτερη εκδοχή σας.
makeup-for-brown-eyes-1-uFI79.jpg

Τα καλύτερα χρώματα

Εάν έχετε καστανά μάτια, θεωρήστε τον εαυτό σας μια τυχερή κοπέλα, καθώς αυτό το χρώμα ματιών είναι αρκετά ευέλικτο. Το καφέ είναι ένα ουδέτερο χρώμα, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε χρώμα που χρησιμοποιείτε για σκιά ματιών πιθανότατα θα σας φαίνεται υπέροχο. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν λίγες χρωματικές επιλογές που τελικά θα φαίνονται πολύ καλύτερες από άλλες. Βλέπετε, υπάρχουν μερικά χρώματα που όταν συνδυάζονται με καφέ έχουν τον τρόπο να δημιουργήσουν αρμονία, να τονίζουν τους φυσικούς τόνους και να φέρουν περισσότερη διάσταση ή βάθος στα μάτια.

Τα χρώματα σκιών ματιών που δημιουργούν αρμονία και τονίζουν

Για μια αρμονική εμφάνιση που εμπλουτίζει το φυσικό σας χρώμα, μπορείτε πάντα να εστιάσετε σε καφέ, γήινες αποχρώσεις, ζεστά ουδέτερα ή nudes όσο αφορά την παλέτα των σκιών σας. Ωστόσο, τα ζεστά μεταλλικά χρώματα έχουν έναν μαγικό τρόπο να δημιουργήσουν μια εντυπωσιακή λάμψη. Συγκεκριμένα, τα ζεστά μεταλλικά, όπως ο μπρούτζος, ο χαλκός ή ο χρυσός, θα πάρουν τους διάφορους διακριτικούς τόνους που υπάρχουν στα μάτια σας. Για να ενισχύσετε το φυσικό χρώμα των καστανών ματιών σας και να αποκτήσετε αυτό το αστραφτερό αποτέλεσμα, θέλετε να ενισχύσετε αυτές τις κηλίδες και τυχόν υποτόνους που υπάρχουν πίσω από το απλό καφέ. Παρατηρήστε τα καλύτερα στον καθρέφτη και βάλτε τη σκιά που τους ταιριάζει.

frosty-inner-corners-eye-makeup.webp

Τα eye shadows χρώματα για αντίθεση με καστανά μάτια

Τώρα για να δημιουργήσουμε ένα τολμηρό βλέμμα που τονίζει και κάνει τα μάτια σας να ξεχωρίζουν, θέλετε να εξετάσετε παλέτες σκιών με χρώματα (ή μονές σκιές ματιών) που έρχονται σε αντίθεση με τα καστανά μάτια σας. Επομένως, θέλετε να αναζητήσετε διάφορες αποχρώσεις του μωβ, του μπλε και του πράσινου. Στην πραγματικότητα, το μωβ -βιολετί, μοβ, δαμασκηνί, μελιτζανί, χρώμα της λεβάντας, το ρόζ ή το λιλά- συμβαίνει να είναι το αγαπημένο χρώμα πολλών makeup artist όταν εφαρμόζουν σκιά ματιών σε γυναίκες με καστανά μάτια. Δημιουργούν μια πιο κολακευτική αντίθεση που τα κάνει να αποκτούν μια σαγηνευτική λάμψη. Και για μερικά καστανά -ιδίως ανοιχτά καστανά μάτια- ένα μωβ μπορεί επίσης να αναδείξει εκπληκτικά τυχόν χρυσές κηλίδες σε κίτρινους τόνους στην ίριδά σας.

Όταν πρόκειται για μπλε σκιές ματιών, μερικά διασκεδαστικά χρώματα που θα πάρουν από τα μάτια σας την  θαμπάδα και θα δώσουν pop χαρακτήρα είναι το μπλε του κοβαλτίου, το navy μπλε, το ζαφείρι και το μπλε ηλεκτρίκ. Και αν έτυχε να έχετε παρατηρήσει πορτοκαλί ή ακόμα και πορτοκαλί υποτόνους στα μάτια σας όταν κοιτάξατε στον καθρέφτη, η χρήση του μπλε  θα αναδείξει τη ζεστασιά αυτών των υποτόνων. Τώρα, τα πολύ σκούρα καστανά μάτια μπορούν να φαίνονται απολύτως λαμπερά με βαθύτερα πράσινα όπως το σμαραγδί. Τελευταίο αλλά σίγουρα εξίσου σημαντικό, είναι οι γυναίκες με καστανά μάτια, να πείτε "ναι" στα γαλαζοπράσινα για να δημιουργήσετε μια εντυπωσιακή αντίθεση.

Best eye shadows for brown eyes

 Long Wear

Long Wear

5 Couleurs Couture Eyeshadow Palette - High-Colour, Dior, Hondos Center

BUY ME
 Golden pink

Golden pink

Dual-Ended Long-Wear Cream Shadow Stick, Bobbi Brown

BUY ME
 Worth it

Worth it

Color Queen, L'Oreal Paris, Hondos Center

BUY ME
 All in one

All in one

Bronze Goddess Azur Summer Look Palette, Estee Lauder, Hondos Center

BUY ME
 Precious purple

Precious purple

A Holiday Fable Metal Fantasy Eyeshadow, Kiko Milano

BUY ME
 All in

All in

Blockbuster Palette, Sephora Collection, Sephora

BUY ME
 Limited edition

Limited edition

Always On Cream Shadow Squad, Smashbox

BUY ME
 Magnetic Purple

Magnetic Purple

Lame Crush, Yves Saint Laurent, Attica

BUY ME
 Shine on

Shine on

Norvina Pro Pigment Palette Vol. 5, Anastasia Beverly Hills, Sephora

BUY ME