fbpixel

Search icon
Search
The cozy side of dowtown: Τα spots της Θεσσαλονίκης με την πιο cute και «ζεστή» ατμόσφαιρα
CITY VIBES

The cozy side of dowtown: Τα spots της Θεσσαλονίκης με την πιο cute και «ζεστή» ατμόσφαιρα

Εκεί που αισθανόμαστε σαν στο σπίτι μας και θέλουμε να επιστρέφουμε ξανά και ξανά


Η επιτυχία ενός coffee spot, bar ή εστιατορίου, πέρα από την ποιότητα και τη διαχείριση των πρώτων υλών, βρίσκεται στην επιμέλεια της φιλοξενίας. Η ατμόσφαιρα, η επιλογή της κύριας χρωματικής παλέτας και οι κώδικες επικοινωνίας και συμπεριφοράς του προσωπικού, παίζουν καθοριστικό ρόλο στην απόφασή μας να τα επισκεφθούμε ξανά. Για την πλευρά των ιδιοκτητών, δεν αποτελούσε ποτέ μια εύκολη διαδικασία, όμως έχει αποδειχθεί ότι η λέξη - «κλειδί» είναι η αλήθεια. Είναι σημαντικό να διατηρείται με σεβασμό η προσωπική αισθητική ταυτότητά τους, καθώς στον απολογισμό του κοινού, αυτή θα εκτιμηθεί, ή και όχι. 

Η Θεσσαλονίκη ταυτίζεται με τη ζεστή υποδοχή, λειτουργώντας ως μια γοητευτική γειτονιά που αγκαλιάζει τους κατοίκους, αλλά και τους επισκέπτες της. Στην καρδιά της, αρκετοί είναι οι προορισμοί, οι οποίοι ακολουθούν πιστά τη συγκεκριμένη κουλτούρα και καταφέρνουν να κλέβουν πάντα τις εντυπώσεις. Εμείς έχουμε ξεχωρίσει εκείνους που πάντα μοιράζονται μαζί μας την φιλική και άνετη προσωπικότητά τους, κάνοντάς μας να ανυπομονούμε για την επόμενη φορά. 

Let's take a look together...

Piece of Cake

268911872-639568837395411-6382230749696849651-n.jpg

Urban κουλτούρα με all time classic french επιρροές και black and white πλακάκια δημιουργούν ένα alternative γαλλικό bistrot, που μας κάνει να αισθανόμαστε άνετα από τα πρώτα λεπτά. Οι floral coffee συσκευασίες ξεχωρίζουν ειδικά όταν μας κάνουν παρέα στο γραφείο! Το Piece of Cake έχει καταφέρει να γίνει ένα από τα πιο αγαπημένα σημεία συνάντησης, με την πιο απολαυστική υπόσχεση να μας περιμένει πάντα. Το super cool morning coffee menu που προετοιμάζει για εμάς, είναι η εγγύηση για το πιο ξεχωριστό ξεκίνημα της ημέρας.

Info: Χρυσοστόμου Σμύρνης 19, Facebook: Piece of Cake, Instagram: @piece_of_cake_skg

Giulietta Spritzeria

xoris-titlo-nOBk3.jpg

Η αυθεντική ιταλική παράδοση του cocktail bar ανοίγει τις πόρτες της και μας ξεναγεί σε ενδιαφέροντα γευστικά μονοπάτια! Η θερμή υποδοχή αποτελεί πάντα για το "Giulietta Spritzeria" μια πολύ προσωπική υπόθεση. Το μικρό και cozy bar, μας προσκαλεί να απολαύσουμε τα έντονα αρώματα των πολύχρωμων pairings που εντυπωσιάζουν και τους πιο απαιτητικούς foodies.

Info: Παλαιών Πατρών Γερμανού 33, Facebook: Giulietta Spritzeria, Instagram: @giuliettaspritzeria

L' autre

128199548-867507073995633-2831296923629698755-n.jpg
Ένα ρομαντικό petit all day bar που αγαπά τις συναντήσεις με φίλους. Οι μέρες στο L' autre ξεκινούν με μυρωδάτο καφέ και λαχταριστά μικρά snacks που μας προσφέρουν την πιο γλυκιά πρωινή συντροφιά. Μην παραλείψετε να περάσετε και να απολαύσετε την cute ατμόσφαιρά του!

Info: Γρ. Παλαμά 8, Facebook: L'autre Cafe, Instagram: @lautre_cafe

Linéaire

img-2097.jpg
Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το πολυαναμενόμενο εστιατόριο Linéaire του ατμοσφαιρικού Le Cercle De Salonique, με την υπογραφή του Γιώργου Δώρα, κατάφερε μέσα σε λίγες μόνο ημέρες από την έναρξή του, να κλέψει τις καρδιές μας. Από την πρώτη στιγμή, η αισθητική του φιλοσοφία μας μεταφέρει στους ρομαντικούς ρυθμούς των δρόμων του Παρισιού. Θυμίζοντας ένα authentic γαλλικό bistrot του Marais, το Linéaire ξέρει πολύ καλά πως να μας μυήσει σε μια εξεζητημένη τελετουργία, στην οποία πρωταγωνιστής είναι η φιλική διάθεση. Λευκά τραπεζομάντιλα, προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια, χαμηλός sexy φωτισμός και μοναδικές συλλογές από αντίκες μας «αγκαλιάζουν», διπλασιάζοντας αυτόματα την επιθυμία μας να καθίσουμε για ώρες. Τη sophisticated ατμόσφαιρα έρχεται να απογειώσει η συνοδεία της classy γαλλικής μουσικής, στην πιο ικανοποιητική και διακριτική ένταση, διευκολύνοντας, ταυτόχρονα, τις χαλαρές συζητήσεις μας με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Ένα ενδιαφέρον γαστριμαργικό σύμπαν μας φιλοξενεί στις καινοτόμες γευστικές διαδρομές του, με τη διεθνή κουζίνα να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο.

Info: Βασ. Ηρακλείου 7, Facebook: @Lineaire, Instagram: @lineaire_restaurant. Kαθημερινά ανοιχτά, εκτός της Δευτέρας.


Signora Trattoria

img-2619.jpg

Λινά τραπεζομάντιλα, ρομαντική ιταλική μουσική και αυθεντικές συνταγές από κάθε γωνιά της γειτονικής μεσογειακής χώρας αποτελούν την καλύτερη επιλογή για το πιο απολαυστικό και χαλαρωτικό δείπνο, παρέα με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Η Signora Trattoria «ορκίζεται» στη νόστιμη και αγνή πρώτη ύλη, σερβίροντάς μας μερικά από τα πιο εμβληματικά και αγαπημένα italian dishes που μας προσφέρουν ένα μοναδικό ταξίδι αρωμάτων. Η ιεροτελεστία αισθήσεων ολοκληρώνεται με ένα μπουκάλι κρασί από την πλούσια λίστα ή, διαφορετικά, με ένα υπέροχο cocktail ή spritz και φυσικά με μια γλυκιά συνοδεία από την all time classic tiramisu με χειροποίητα μπισκότα, καφέ και κρέμα μασκαρπόνε.

Info: Παύλου Μελά 38, Γωνία, Facebook: @Signora Trattoria, Instagram: @signora.trattoria

Souel

100868657-937903986647060-6332517165111041208-n.jpg

Ένα wine bar που ακολουθεί πιστά την ποιότητα της κάθε ετικέτας κρασιού, μας ταξιδεύει σε μια ιδιαίτερη αρωματική διαδρομή μέσα από ένα special φροντισμένο pairing. Στο "Souel", όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων και σίγουρα κεντρικός άξονας εδώ είναι η διατήρηση της άνετης ατμόσφαιρας για κάθε επισκέπτη. Μην  παραλείψετε να δοκιμάσετε τις δύο main επιλογές που μας προτείνει είναι η τάρτα με καραμελωμένα κρεμμύδια, κόκκινα σταφύλια, καρύδια και κατσικίσιο τυρί, αλλά και η τάρτα τόνου με avocado, wasabi και σαλάτα wakame.

Info: Παύλου Μελά 16, Facebook: SOUEL Wine Concept Bar, Instagram: @souelwinestudio

Δέκα Τραπέζια

10.jpg

Στην οδό Στρατηγού Καλλάρη 4, τα "Δέκα Τραπέζια", μας περιμένουν όλους μας να δοκιμάσουμε μια ενδιαφέρουσα και φρέσκια εκδοχή του παλαιού μεζεδοπωλείου. Ο λιτός μινιμαλιστικός του χώρος που αποτελείται από κυριολεκτικά δέκα τραπέζια εντυπωσιάζει, ενώ η διαφορετική εκδοχή της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας είναι αυτή που μας εκπλήσσει πάντα. Οι υπέροχες συνταγές, τα καλά υλικά, το κρασί και το τσίπουρο από την υπέροχη Κρήτη κι ένα μοναδικό περιβάλλον, συνδυάζονται και δημιουργούν ένα από τα πιο αγαπημένα στέκια της πόλης.

Info: Στρ. Καλλάρη 4, Facebook: @Δέκα τραπέζια, Ιnstagram: @dekatrapezia

Όμικρον

84358900-124582262236935-5837925766359665637-n.jpg

Ένα «γευστικό» ταξίδι στην Πόλη και μια «θερμή» υποδοχή συνοδευόμενη από μυρωδιές μπαχαρικών αρκούν για να δημιουργήσουν την απόλυτα traditional ατμόσφαιρα, η οποία είναι άκρως κατάλληλα «παντρεμένη» με τα γραφικά Λαδάδικα. Το Όμικρον είναι ένα μικρό γοητευτικό στέκι, το οποίο αγαπά την λιτή μεσογειακή κουζίνα αλλά και τους πιο απαιτητικούς ευρωπαϊκούς γαστρονομικούς προορισμούς. Με ρομαντική φαντασία, διαχρονική αγάπη για απλή αλλά ποιοτική γεύση και «δροσερά» χρώματα μας «σερβίρει» ελληνικές παραδοσιακές νοστιμιές που μας μεταφέρουν στο παρελθόν.

Info: Οπλοποιού 3, Λαδάδικα, Facebook: @Όμικρον

Enjoy the cozy side of the city!