fbpixel

Search icon
Search
6 νέα ξενοδοχεία στην Αθήνα θέτουν ψηλά τον πήχη της πολυτελούς φιλοξενίας
MAGAZINE

6 νέα ξενοδοχεία στην Αθήνα θέτουν ψηλά τον πήχη της πολυτελούς φιλοξενίας

H πρωτεύουσα «ανθίζει» με νέες αφίξεις


Η ξενοδοχειακή σκηνή στην Αθήνα ακμάζει συνεχώς, προσφέροντας νέες εμπειρίες φιλοξενίας και πολυτελούς διαμονής. Μοναδικά οικήματα με σύγχρονο design και υψηλής ποιότητας ισορροπίες γίνονται ο απόλυτος προορισμός στην πρωτεύουσα και για την καινούρια χρονιά! 

Let's take a deeper look in the new entries! 

1. Xenodocheio milos

1-YukcY.jpg

Απέναντι από την Παλιά Βουλή, στο κέντρο της πόλης, το xenodocheio Milos, το πρώτο boutique hotel του διάσημου ομώνυμου ελληνικού εστιατορίου, προσφέρει ξεχωριστές εμπειρίες για ένα μοναδικό city break. Σχεδιασμένο από τους Divercity Architects και την Carole Topin, έχει επιμεληθεί με τρόπο να «υμνεί» την ελληνική κληρονομιά, τέχνη και κουζίνα. Σε αυτό, οι εσωτερικοί χώροι έχουν μια ποιότητα διαχρονικότητας, εμπνευσμένη από την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική και τέχνη, με καθαρές γραμμές που αποπνέουν απλότητα. Κάθε χώρος είναι ξεχωριστά επιμελημένος για να προάγει τη φιλοξενία, την ιερή τέχνη του να κάνεις έναν ξένο να αισθάνεται σαν στο σπίτι του, η οποία ενισχύεται από την εμπειρία της γαστρονομίας.

Info: Κολοκοτρώνη 3-5, www.xenodocheiomilos.com

2. Brown lighthouse

lighthouse-athens-by-brown-hotels-room.jpg

Πολύ κοντά, στην πλατεία Ομονοίας, το ολοκαίνουριο Brown Lighthouse Athens ισορροπεί μεταξύ της glamour αισθητικής, της αυθεντικότητας και του καινοτόμου design. Διαθέτει μπαρόκ στοιχεία που δημιουργούν το τέλειο mix & match και αναδεικνύονται μέσα από μοντέρνες πινελιές. Τα 221 δωμάτιά του έχουν έναν ξεχωριστό χαρακτήρα, καθώς το στιλ τους είναι βασισμένο στη μινιμαλιστική παλέτα, τα vintage αντικείμενα και τις μαύρες και χρυσές λεπτομέρειες. Εκεί, θα βρείτε ένα all day café bar-restaurant με θέα την πλατεία, rooftop bar με πισίνα, σύγχρονο γυμναστήριο αλλά και spa. Εκτός αυτών, το ξενοδοχείο έχει μετατραπεί και σε hotspot για όσους αναζητούν τη διασκέδαση στην πόλη, λόγω των ξεχωριστών parties που φιλοξενεί. Αποτελεί το τέλειο σημείο εκκίνησης για να εξερευνήσετε την Αθήνα, καθώς βρίσκεται στην «καρδιά» της. Συνδυάζει σύγχρονα baroque στοιχεία και μια έντονη χρωματική παλέτα, δημιουργώντας ένα απρόσμενο σκηνικό που θα σας εντυπωσιάσει ήδη από την είσοδο.

Info: 3, Μαρίκας Κοτοπούλη, brownhotels.com

3. Athens Flair

087-0355-athensflair-gfakaros-20220907-scaled-e1663673806908.jpg

Ένα project που το περιμέναμε εδώ και καιρό να ολοκληρωθεί είναι και η κατοικία της Έλλης Λαμπέτη στο Κολωνάκι, που μεταμορφώθηκε σ’ ένα ξεχωριστό boutique hotel. To Athens Flair είναι ένα αρχιτεκτονικό «διαμάντι», το οποίο ταιριάζει την πλούσια κληρονομιά του με τη σύγχρονη κομψότητα. Ακόμη και η παραμικρή γωνιά του έχει μελετηθεί προσεκτικά, με τις έξι σουίτες να «παντρεύουν» την άνεση με τη γοητεία των νεοκλασικών εποχών, χαρίζοντας ένα νέο νόημα στην αστική πολυτέλεια. Tο Athens Flair έρχεται στην ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας για να αναδείξει τη γοητεία της διαχρονικότητας στη φιλοξενία, την αρχιτεκτονική, την κομψότητα και τη ρομαντική πλευρά της πόλης.

Info: Δελφών 2 & Διδότου, athensflair.com

4. Grand Hyatt Athens

grand-hyatt-athens-7681-1.jpg

Όταν στα τέλη του 2018 το Grand Hyatt Athens άνοιξε τις πόρτες του στη λεωφόρο Συγγρού, δημιουργήθηκε ένας νέος δρόμος για την αθηναϊκή ξενοδοχειακή σκηνή. Κατάφερε να έχει τον δικό του, προσωπικό, χαρακτήρα και να συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο το business & pleasure, καθώς βρίσκεται σ’ ένα κομβικό σημείο της πρωτεύουσας. Όλα τα παραπάνω δημιούργησαν τις προϋποθέσεις ώστε να εξελιχθεί το 2023 στο μεγαλύτερο ξενοδοχείο της Ευρώπης. Στο αρχικό κτίσμα θα προστεθούν 227 νέα δωμάτια και σουίτες, ορισμένες από αυτές με τη δική τους plunge pool, τις μοναδικές στην Αθήνα σε city hotel. Στο rooftop, με θέα την Ακρόπολη, δημιουργείται μια νέα πισίνα, όπου μαζί με εκείνη του αίθριου και την εσωτερική του spa θα καταστήσουν το ξενοδοχείο το πρώτο στην πόλη με τέσσερις πισίνες. Το interior design φέρει την υπογραφή του studio MKV Design και ακολουθεί τη γραμμή της μοντέρνας κομψότητας και της αφαιρετικής πολυτέλειας, με υλικά και μοτίβα που παραπέμπουν στην κλασική Ελλάδα.

Info: Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 115, www.hyatt.com

5. Moxy Athens City Hotel

moxy-athens-city-01b-700x1028.jpg

Ακόμη ένα opening που «τάραξε» τα νερά στο hospitality της Αθήνας είναι αυτό του Moxy Athens City Hotel. Στο ιστορικό κέντρο, αυτό το cool ξενοδοχείο μάς καλεί να ζήσουμε όλα όσα προσφέρει η πόλη. Στεγασμένο στο ιστορικό Σαρόγλειον Μέγαρον, εκεί όπου κάποτε βρίσκονταν τα δικαστήρια, αποτελεί το νέο «πρόσωπο» της αθηναϊκής φιλοξενίας του ομίλου Marriott. Οι fun πινελιές, η ανατρεπτική του φιλοξενία, αλλά και ο σύγχρονος σχεδιασμός του, χαρίζουν στον επισκέπτη όσα χρειάζεται. Διαθέτει 201 δωμάτια με «έξυπνη» τεχνολογία, όπου επικρατούν οι μεγαλύτερες ανέσεις. Στους χώρους του, τα minimal, βιώσιμα έπιπλα ξεχωρίζουν απ’ ό,τι έχουμε δει μέχρι σήμερα. Αυτό που κάνει το Moxy να ξεχωρίζει στην αθηναϊκή σκηνή δεν είναι μόνο το κομμάτι της φιλοξενίας αλλά και το ότι στο lobby του θα συναντήσει κανείς ανθρώπους από κάθε γωνιά της Αθήνας και του κόσμου.

Info: Σταδίου 65, www.marriott.com

6. The Twenty One

dscf8957.jpg

Η τελευταία επίσκεψή μας γίνεται στα βόρεια, στην καρδιά της Κηφισιάς και το The Twenty One, που αλλάζει εξολοκλήρου εικόνα και μεταμορφώνεται σ’ έναν από τους πιο συναρπαστικούς προορισμούς. Φυσική εξέλιξη της επιτυχίας του The Wild Hotel στη Μύκονο, το νέο ξενοδοχείο έχει τη σφραγίδα των Αλέξανδρου και Φίλιππου Βαρβέρη (Interni, Moda Bagno) και των Γρηγόρη και Μαριάννας Ψάλτη στο exclusive The Twenty One Restaurant. Το εκλεκτικό hand-picked design χαρακτηρίζει τα 21 δωμάτιά του. Η σύνδεση με την Τέχνη και το cosmopolitan allure είναι διάχυτη στην ατμόσφαιρα, ενώ η laid-back αίσθηση και η κομψότητα σε όλα τα επίπεδα κυριαρχούν τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους του. Η ευεργετική ηρεμία της φύσης, τα δημιουργικά workshops αλλά και η όλη φιλοσοφία του ξενοδοχείου το καθιστούν έναν προορισμό απόδρασης, hub για ένα like-minded, ταξιδεμένο κι απαιτητικό κοινό. Το εκλεκτικό, hand-picked design χαρακτηρίζει τα 21 δωμάτια, η πολυτέλεια απορρέει από τα υλικά, η σύνδεση με την τέχνη και το cosmopolitan allure είναι διάχυτη στην ατμόσφαιρα ενώ η laid-back αίσθηση και η κομψότητα σε όλα τα επίπεδα κυριαρχούν τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους.

Info: Κολοκοτρώνη 21 & Μυκόνου, thetwentyonerestaurant.gr

Κεντρική φωτογραφία: Brown lighthouse

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ GLOW ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022