fbpixel

Search icon
Search
Tennis-Core: Τα looks που φέρνει το iconic trend στο προσκήνιο
TRENDS & CATWALKS

Tennis-Core: Τα looks που φέρνει το iconic trend στο προσκήνιο

Το tennis style εξαπλώνεται και off the court και αναμένεται να είναι το hot topic του καλοκαιριού


Το Tennis-Core επέστρεψε και η αισθητική του ανανεώνει το αθλητικό look με τον πιο chic τρόπο. Οι φαν των athleisure outfits πρόκειται να το λατρέψουν, αφού όχι μόνο εξελίσσεται στο πιο hot fashion trend, αλλά δημιουργεί και τους πιο eleveted comfort συνδυασμούς. Το Tennis ξεφεύγει από το γήπεδο και εισέρχεται στον κόσμο των trends και της μόδας για ακόμη μία φορά.

Ίσως να φταίει ο καιρός και οι υψηλές θερμοκρασίες, θα πει κάποιος. Εμείς θα πούμε πως φταίει η Zendaya και το press-tour της νέας της ταινίας "Challengers", που μας χαρίζει τα πιο ανανεωμένα red carpet looks με απόλυτα Tennis-Core χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση όμως δεν παραπονιόμαστε! Η ταινία που αναμένεται να κυκλοφορήσει έχει άμεση εμπλοκή με τον κόσμο του συγκεκριμένου sport, αφού εστιάζει στον ρόλο της Zendaya, ως προπονήτρια tennis.

img-4703.jpg
Image source: @voguemagazine
Οι Tennis-Core εμφανίσεις της όμως έχουν τραβήξει τα βλέμματα όλων επάνω της. Είτε πρόκειται για τις συγκλονιστικές λευκές γόβες της Loewe, με το μπαλάκι του tennis περασμένο στο τακούνι, είτε για τα ιδιαίτερα tennis dresses με τις πλισέ λεπτομέρειες και τα λαμπερά υφάσματα, οι στιλιστικές της επιλογές φαίνεται να είναι spot-on και ταυτόχρονα λειτουργούν ως guide για το πως να πετύχουμε το tennis trend στις δικές μας εμφανίσεις.

Το tennis όμως έχει συνδεθεί με την βιομηχανία της μόδας εδώ και καιρό, καθώς συνδέεται άμεσα με την old money αισθητική και τα πιο προσεγμένα και stylish sportwear κομμάτια. Η κυριαρχία του λευκού χρώματος, οι απλές σιλουέτες και οι καθαρές γραμμές των ρούχων, αναδεικνύουν το Tennis-Core στο trend με τις πιο put together αθλητικές εμφανίσεις, που φοριούνται τόσο εντός όσο και εκτός του γηπέδου! 
img-4704.jpg
Image source: @alix_aerle
Οι επιλογές μας, για να εντάξουμε την Tennis-Core αισθητική στις εμφανίσεις μας, μπορούν να περιλαμβάνουν polo shirts, mini φούστες και shorts, αέρινα φορέματα με θηλυκές σιλουέτες, τις χαρακτηριστικές λευκές κάλτσες σε συνδυασμό με λευκά tennis shoes και φυσικά τα απαραίτητα αξεσουάρ, όπως οι κορδέλες στα μαλλιά ή τα tennis καπέλα.
img-4701.jpg
Image source: @haileybieber
Η έμπνευσή μας άλλωστε είναι ατελείωτη. Από την Zendaya, στη πρωταθλήτρια Serena Williams και τις on court εμφανίσεις της, και από τα sportswear brands που δραστηριοποιούνται στον χώρο, στις πιο high-fashion εμφανίσεις που μας παρουσιάζουν οι πολυτελής οίκοι μόδας, το Tennis-Core καταλαμβάνει όλο και περισσότερο έδαφος στην fashion σκηνή. Μην ξεχνάτε άλλωστε όλες τις tennis inspired εμφανίσεις που μας προσφέρουν οι celebrities όταν παρευρίσκονται στους τελικούς των πρωταθλημάτων tennis στην Αμερική αλλά και στην Ευρώπη. 

miu-miu-tennis-club-miu-miu.jpg
Image source: miumiu.com
Η Miu Miu έχει παρουσιάσει και αυτή την δική της Tennis-Core collection με polo shirts και mini skirts και με το λευκό χρώμα ως βάση με πινελιές από κόκκινο, navy blue, πράσινο και μαύρο. Το Miu Miu Tennis Club επιτυγχάνει την πιο girly και θηλυκή προσέγγιση του trend και μία δόση μοντερνισμού στη διαχρονική αισθητική. Από την άλλη πλευρά, η Lacoste με creative director την ελληνοαμερικανίδα Pelagia Kolotouros, παρουσίασαν τη δική τους εκδοχή του tennis trend με την πιο sophisticated και chic διάθεση, σε σκούρα χρώματα και επιβλητικές εμφανίσεις. Η  Pelagia Kolotouros επέστρεψε το brand στις ρίζες του, το γήπεδο του tennis, όπου ο χαρακτηριστικός κροκόδειλος έκανε τα πρώτα του βήματα.

img-4702.jpg
Image source: @pelagia.kolotouros

Feature image source: interviewmagazine.com