fbpixel

Search icon
Search
Η Ελληνοαμερικανίδα Pelagia Kolotouros είναι η νέα creative design director της Lacoste
FASHION NEWS

Η Ελληνοαμερικανίδα Pelagia Kolotouros είναι η νέα creative design director της Lacoste

Μετά τη North Face και τη Lacoste αναλαμβάνει τα ηνία του Γαλλικού brand


Μόλις ένα μήνα μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης της Louise Trotter, η Lacoste παρουσίασε την Pelagia Kolotouros ως τη νέα design director του brand. Πιο συγκεκριμένα, έγραψαν στη σχετική ανακοίνωσή τους : «Είμαστε πολύ χαρούμενοι, που ανακοινώνουμε, ότι η Pelagia θα είναι η νέα μας Creative Design Director. Ένα νέο κεφάλαιο ξεκινάει για τον Κροκόδειλο».

Η ίδια επιβεβαίωσε από την πλευρά της στην είδηση, ανεβάζοντας στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μία ασπρόμαυρη φωτογραφία του René Lacoste, γράφοντας στη σχετική λεζάντα: «Αισθάνομαι ευγνώμων που θα είμαι μέρος του νέου αυτού κεφαλαίου της Lacoste. "Όταν κοιτάζω πίσω, συνειδητοποιώ ότι όλα όσα έχω πετύχει βασίστηκαν σε ενεργή συνεργασία και φιλικές συμφωνίες", René Lacoste».

329753024-219998810477069-4549198271308484888-n.jpg

Αυτή η φράση με την οποία συνόδεψε την ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει απόλυτα το νέο αυτό κεφάλαιο στο οποίο ετοιμάζεται να μπει η Lacoste, αφού μετά την αποχώρηση της Louise Trotter από την θέση της creative director, ο οίκος ανακοίνωσε ότι η ίδια δεν επρόκειτο να αντικατασταθεί. Αντίθετα, η Lacoste θα περάσει σε ένα εντελώς νέο μοτίβο, με μια κολεκτίβα σχεδιαστών, οι οποίοι θα συνεργάζονται μεταξύ τους δημιουργικά για τις επί μέρους συλλογές, που θα έχει η κάθε ομάδα υπό την ευθύνη της. Η Pelagia Kolotouros θα έχει, λοιπόν, το ρόλο της επίβλεψης και του συντονισμού όλων αυτών των ομάδων, ενώνοντας το έργο τους σε ένα κοινό vision για την Lacoste. Μάλιστα, αυτή είναι μία νέα τακτική που ακολουθούν πολλά από τα brands τα τελευταία χρόνια.

«Με την μεγάλη εμπειρία της στο να αναπτύσσει επιτυχημένες συνεργασίες, να επαναπροσδιορίζει δημιουργικά μοντέλα δίνοντας τους iconic status, αλλά και το ταλέντο της στο να συνδέει κουλτούρες από τη μόδα και τον αθλητισμό,η Pelagia έχει όλα τα χαρακτηριστικά για να οδηγήσει την Lacoste στο νέο της κύκλο δημιουργικής έκφρασης και στο κυνήγι του στόχου να αναδειχθεί στο πιο inspiring γαλλικό brand των fashion sports”, δήλωσε η deputy CEO της Lacoste Catherine Spindler.

Who is who 

329234582-711934980482955-1673962707086713786-n.jpg

Η Pelagia Kolotouros με καταγωγή από την Ελλάδα και τις ΗΠΑ είναι απόφοιτη του Parsons Design School της Νέας Υόρκης ξεκίνησε την καριέρα της το 2008 ως μέλος του brand The Theory. Στη συνέχεια εργάστηκε στην Calvin Klein ως Design Director Men's, ενώ ακολούθησε η YEEZY, όπου ηγήθηκε της καλλιτεχνικής της διεύθυνσης. Στο παρελθόν ήταν η global creative director της North Face ενώ ακολούθησε η adidas, όπου επέβλεψε τις συνεργασίες IVY PARK και Pharrell Williams στα τμήματα υφασμάτων, υποδημάτων, γυναικείων και ανδρικών ειδών. Η Kolotouros από το νέο της ρόλο στη Lacoste θα επιβλέπει τη συνεργασία ανάμεσα στις δημιουργικές ομάδες και κοινότητες της Lacoste, αλλά και σε όλες τις κολεκτίβες που συνδέονται με το brand.