fbpixel

Search icon
Search
Tea obsession: Οι επιλογές που θα χαρίσουν σημαντικά οφέλη στην υγεία σας
WELLNESS

Tea obsession: Οι επιλογές που θα χαρίσουν σημαντικά οφέλη στην υγεία σας

Και θα σας βοηθήσουν στην detox διαδικασία


Ένα από τα πιο συχνά ροφήματα που επιλέγουμε στην καθημερινότητα μας είναι το τσάι. Οι παραλλαγές του είναι πολλές και διαφορετικές για να ικανοποιήσουν τη γευστική παλέτα του καθενός μας. Από την άλλη πλευρά έχει πολύ σημαντικά οφέλη για την υγεία και τον οργανισμό μας. Μετά το νερό, είναι το δεύτερο πιο διαδεδομένο ρόφημα παγκοσμίως, καθώς και δεύτερο στη θέση της πιο ευρείας κατανάλωσης. Τα θετικά στοιχεία του είναι γνωστά και ευεργετικά καθώς, μεταξύ άλλων, βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού με τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, μειώνει τη χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια στο αίμα και σας κρατά ενυδατωμένες.

Όπως αναφέραμε και προηγουμένως υπάρχουν πολλές εναλλακτικές για να γευτείτε. Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω και γνωρίστε τις επιλογές που θα σας βοηθήσουν να ενισχύσετε τη detox διαδικασία!

Πράσινο τσάι

shutterstock-120114397.jpg

Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες-αντιοξειδωτικές ουσίες, τα οποία είναι φυσικά συστατικά που συμβάλλουν στην καταπολέμηση των βλαβερών για τον οργανισμό ελευθέρων ριζών οξυγόνου, οι οποίες προκαλούν ασθένειες, όπως ο καρκίνος και τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Η συχνή κατανάλωσή του σας επιφυλάσσει υγιή οστά, ούλα, καρδιά και θεωρείται και ασπίδα κατά του καρκίνου. Είναι απίστευτα γευστικό και μπορεί να σας συντροφεύσει οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

Τσάι μέντας 

shutterstock-1169765044.jpg

Όπως κι αν συναντήσετε τη μέντα σίγουρα θα έχει να σας χαρίσει κάτι,  Εκτός από το κομμάτι της διατήρησης της δροσερής και καθαρής αναπνοής που μας προσφέρει, παράλληλα επιδρά θετικά στην διαδικασία της πέψης, αποτρέποντας το φούσκωμα. Το τσάι μέντας διευκολύνει τις διάφορες μορφές δυσφορίας του στομάχου, συμπεριλαμβανομένου του πόνου και της ναυτίας. Μια πιθανή εξήγηση είναι ότι η μενθόλη, που βρίσκεται στη μέντα, έχει την ικανότητα να χαλαρώνει τους μυς, μειώνοντας έτσι τις συνηθισμένες κράμπες και τον πόνο που μπορεί να αισθάνεστε στην περιοχή. Επίσης, εάν πάσχετε από δυσπεψία, το συγκεκριμένο τσάι μπορεί επίσης να σας βοηθήσει!

Τσάι από λεμόνι και τζίντζερ 

shutterstock-1705656331.jpg

Η συγκεκριμένη εκδοχή τσαγιού εστιάζει στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και στην αύξηση του μεταβολισμού. Όταν τα συστήματα του οργανισμού δουλεύουν σωστά, τότε οι τοξίνες αποβάλλονται και δεν εμποδίζουν την κυκλοφορία του αίματος. Όλα τα συστατικά ενισχύουν την πέψη ενώ προσφέρουν άφθονη βιταμίνη C και μια μεγάλη δόση αντιοξειδωτικών. 

Τσάι matcha 

shutterstock-1536181778.jpg

Για να αποτοξινώσετε τον οργανισμό σας από τυχόν τοξικές χημικές ουσίες, από ρύπους, από βαρέα μέταλλα ή ακόμα και από άλλες επιβλαβείς ενώσεις, καλό είναι να εντάξετε στην καθημερινότητά σας τροφές που θα σας βοηθήσουν να τα εξαλείψετε. Μια από τις πολλές που θα σας το προσφέρει αυτό, χάρη της υψηλής περιεκτικότητάς του σε χλωροφύλλη, είναι το τσάι matcha. Plus, ένας αρκετά βοηθητικός τρόπος αποτοξίνωσης του οργανισμoύ σας είναι τα green detoxing smoothies με κύριο συστατικό το matcha!

Τσάι χαμομήλι

shutterstock-1104620636.jpg

Το χαμομήλι ανήκει στα πιο γνωστά είδη τσαγιού που επιλέγεται από πλήθος ατόμων, ειδικότερα τις στιγμές που δεν αισθανόμαστε πολύ καλά και αναζητάμε έναν γρήγορο τρόπο χαλάρωσης. Βοηθάει τον οργανισμό από πόνους κοιλιάς, φουσκώματα, εντάσεις αλλά συμβάλει και στην ξεκούραση του οργανισμού, ώστε να κοιμόμαστε καλύτερα το βράδυ.