fbpixel

Search icon
Search
Iconic '70s hairstyles: Όλα όσα θέλουμε να αντιγράψουμε από τη χρυσή εποχή
HAIR & NAILS

Iconic '70s hairstyles: Όλα όσα θέλουμε να αντιγράψουμε από τη χρυσή εποχή

Δοκιμάστε, τολμήστε και θα βρείτε αυτό που σας ταιριάζει


Αν υπάρχει μια δεκαετία που αντιπροσωπεύει τη διασκέδαση και την ελευθερία όσον αφορά το στυλ, αυτή είναι η δεκαετία του 1970. Όχι μόνο η μόδα της δεκαετίας του '70 ήταν εμβληματική -και παραμένει μέχρι σήμερα-, αλλά υπήρξε και μια επανάσταση στο χώρο της ομορφιάς. Χάρη στα πολιτικά δικαιώματα και στα κινήματα των γυναικών, η απελευθέρωση μεταφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο ντύνονταν οι άνθρωποι — αλλά και στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν τα μαλλιά τους. Στην πραγματικότητα, άλλωστε, μερικά από τα πιο εμβληματικά χτενίσματα όλων των εποχών μπορούν να αναχθούν σε αυτή τη δεκαετία και πρέπει να ευχαριστήσουμε αυτές τις γυναίκες που πρωτοστάτησαν και μας έδωσαν όλα ακόμη και σήμερα αγαπάμε να επαναλαμβάνουμε. 

Feathered Hair

feathered-hair.jpg

Το χτένισμα της star του Charlie's Angels, Farrah Fawcett, αποτέλεσε μια αίσθηση που καθόρισε τη δεκαετία και επανήλθε με διαφορετικές μορφές πολλές φορές - πιο πρόσφατα το 2021, με μια ώθηση από το TikTok. Έτσι, ακόμη και την άνοιξη του 2022 γίνεται δεδομένο πως αποτελεί trend.

Voluminous Afros

volumizing-afros.jpg

Όσον αφορά τα icons εκείνης της εποχής, η Diana Ross ήταν αδιαμφισβήτητα μια γυναίκα που έκανε τη διαφορά. Η τραγουδίστρια ήταν και συνεχίζει να είναι γνωστή για τα χτενίσματα της, τα οποία κυμαίνονται από sleek bob μέχρι ογκώδη Afros. Επιλέξτε και θα δείτε πως θα το απολαύσετε. 

Deep Side Part

deep-side-hair.jpg

Το supermodel Jerry Hall ήταν η επιτομή της αίγλης με τη μακριά ξανθιά μαλλιά της. Το να το αναδημιουργήσετε στο σήμερα μπορεί να πάρει πολλές διαφορετικές μορφές κάνοντας σας την πιο hot πλευρά του εαυτού σας. 

Curtain Bangs

curtain-bangs.jpg

Τα μαλλιά της Goldie Hawn έθεσαν τις τάσεις που ξεκίνησαν από τη δεκαετία του ’60 και συνέχισαν να το κάνουν με το στυλ της μακριάς "κουρτίνας" που εξακολουθεί να αναφέρεται στα κομμωτήρια μέχρι σήμερα. Θα αναδείξει την πιο boho πλευρά σας ακόμη και τις bad hair days.

Blunt Bangs

blunt-hair.jpg

Η Jane Birkin αναφέρεται συχνά ως fashion icon—εξάλλου είναι η συνονόματη της τσάντας Hermès—αλλά το κούρεμά της με χαμηλή συντήρηση είναι εξίσου αξέχαστo. Η γυναίκα που έκανε μόδα την απλότητα έδειξε ακόμη και μέσα από τα μαλλιά της πως όλα μπορούν να είναι όμορφα αρκεί να είναι ειλικρινή.

Straight Strands

straight-hair.jpg

Μερικά από τα πιο αξιομνημόνευτα χτενίσματα της τραγουδίστριας Cher ήρθαν κατά τη διάρκεια της δεκαετίας για να παραμείνουν για πάντα. Ένα από αυτά φυσικά το εξαιρετικά μακρύ, slick-ίσιο στυλ που γνωρίζουμε σήμερα απλώς ως "Cher hair".

Retro Waves

waves-hair.jpg

Η γεννημένη στη Νικαράγουα καλλονή -και μούσα του Χάλστον- Bianca Jagger εγκαινίασε την επιστροφή στα κύματα του Old Hollywood. Δεν μπορείτε να απορείτε γιατί ακόμη και σήμερα παραμένουν το απόλυτο χτένισμα για κάθε καλή περίσταση αφού δίνουν αέρα κομψότητας σε κάθε σας εμφάνιση.

Curls

curls-WLm8P.jpg

H βασίλισσα της disco, Donna Summer, ανέδειξε τις πιο επικές μπούκλες που με τον τρόπο τους αναδεικνύουν την πιο θυληκή πλευρά σας. Μπορούν να γίνουν το ιδανικό "αξεσουάρ" τόσο κατά τους ανοιξιάτικους μήνες όσο και την καλοκαιρινή περίοδο.