fbpixel

Search icon
Search
Τα πιο λαχταριστά healthy γλυκά με βασικό συστατικό την πρωτεΐνη
TASTE

Τα πιο λαχταριστά healthy γλυκά με βασικό συστατικό την πρωτεΐνη

Μπορείτε να τα εντάξετε στην καθημερινή σας διατροφή


Τα τελευταία χρόνια γίνεται ιδιαίτερος λόγος για τη σημασία της κατανάλωσης πρωτεϊνικών τροφών. Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να καταναλώνετε θρεπτικά γλυκά με βάση την πρωτεΐνη, τα οποία όχι μόνο δεν «παραβιάζουν» το διατροφικό σας πρόγραμμα, αλλά αντίθετα το ενισχύουν. Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι η κατανάλωση καθαρών πρωτεϊνών μειώνουν την όρεξη. Με άλλα λόγια, σας κρατούν χορτάτους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε σχέση με τις τροφές που είναι πλούσιες σε σάκχαρα και λίπη, οι οποίες είναι ικανές να προσφέρουν ένα επιφανειακό αίσθημα κορεσμού μετά από το οποίο η αίσθηση της πείνας επιστρέφει. Η κατανάλωση πρωτεϊνών καθυστερεί το επόμενο γεύμα, ενώ παράλληλα μειώνει και την ποσότητα τροφής που θα καταναλώσετε στο επόμενο γεύμα. Η δράση των πρωτεϊνών βασίζεται στην παραγωγή των κετόνων, φυσικών ουσιών που έχουν την ιδιότητα να περιορίζουν το αίσθημα της πείνας και να δημιουργούν αίσθημα κορεσμού με περισσότερη διάρκεια σε σχέση με τα υπόλοιπα διατροφικά στοιχεία. Επομένως, οι επόμενες συνταγές είναι ό,τι χρειάζεστε για να μη βγείτε εκτός των διατροφικών σας στόχων, ενώ παράλληλα δε θα στερηθείτε την απόλαυση ενός γλυκού. Επιπλέον, είναι πολύ εύκολες και χρειάζονται ελάχιστα υλικά!

Chesecake

shutterstock-2233268463.jpg

Για 2 άτομα: 

  • 5 κουταλιές της σούπας φρέσκο τυρί χωρίς λιπαρά
  • 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού
  • 3 κουταλιές της σούπας από όποιο γλυκαντικό προτιμάτε
  • 5 ασπράδια αυγών

Εκτέλεση: 

Χτυπάτε στο μίξερ το τυρί με το κορν φλάουρ, τους κρόκους, το χυμό λεμονιού και το γλυκαντικό μέχρι να γίνουν ένας ομοιογενής αφρός. Χτυπήστε τα ασπράδια σε μαρέγκα ξεχωριστά και ενσωματώστε την στο μείγμα με πολύ απαλές κινήσεις. Βάλτε το μείγμα σε μια φόρμα και ψήστε το στον φούρνο μικροκυμάτων, σε μέτρια ισχύ, για 12 λεπτά. Το αφήνετε να κρυώσει και το απολαμβάνετε.

Cookies

shutterstock-1161533905.jpg

Για 1 άτομο:

  • 2 αυγά χωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους
  • ½ κουταλιά του γλυκού υγρό γλυκαντικό
  • 20 σταγόνες από απόσταγμα βανίλιας
  • 2 κουταλιές της σούπας πίτουρο βρώμης

Εκτέλεση: 

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τους κρόκους με το γλυκαντικό, το απόσταγμα βανίλιας και το πίτουρο βρώμης. Χτυπήστε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και ενσωματώστε την με απαλές κινήσεις στο μείγμα. Ρίξτε το μείγμα σε μια ρηχή λαμαρίνα και βάλτε το στον φούρνο για 15 με 20 λεπτά.

Κρέμα καφέ

shutterstock-1826839955.jpg

Για 4 άτομα:

  • 600 ml αποβουτυρωμένο γάλα
  • 1 κουταλιά του γλυκού στιγμιαίος καφές
  • 3 αυγά
  • 3 κουταλιές της σούπας γλυκαντικό

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 140 βαθμούς. Βάλτε το γάλα να βράσει μαζί με τον καφέ. Χτυπήστε τα ασπράδια με το γλυκαντικό και στη συνέχεια προσθέστε σιγά - σιγά το βραστό γάλα, ενώ ανακατεύετε συνεχώς. Βάλτε το μείγμα σε 4 ατομικές πυρίμαχες φόρμες, τοποθετήστε τις σε ένα μεγαλύτερο πυρίμαχο σκεύος, το οποίο θα γεμίσετε με νερό μέχρι τα μισά (μπεν-μαρί) και ψήστε το στον φούρνο για 20 λεπτά. Απολαύστε το κρύο.

Πουτίγκα φούρνου με γιαούρτι

shutterstock-1966657549.jpg

Για 4 άτομα:

  • 2 αυγά χωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους
  • 2 κουταλιές τoυ γλυκού γλυκαντικό
  • 300 γρ. γιαούρτι με 0% ή 2% λιπαρά
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • Αρωματίστε με λεμόνι, κανέλα, καφέ ή ό,τι άλλο σας αρέσει
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση: 

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Ανακατέψτε τους κρόκους με το γλυκαντικό. Προσθέστε το γιαούρτι, το κορν φλάουρ και το άρωμα που επιλέξατε. Χτυπήστε τα ασπράδια με το αλάτι σε μαρέγκα και ενσωματώστε την στο μείγμα ανακατεύοντας απαλά. Βάλτε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 18 εκ. και ψήστε στο φούρνο για 20 με 30 λεπτά.

Παγωμένη μους λεμονιού

shutterstock-2236153751.jpg

Για 2 άτομα:

  • 4 ασπράδια αυγών
  • 500 γρ. φρέσκο τυρί χωρίς λιπαρά (ή με χαμηλά λιπαρά)
  • Ξύσμα από λεμόνι
  • Χυμός από 5 λεμόνια

Εκτέλεση: 

Χτυπήστε τα ασπράδια σε μια πολύ σφιχτή μαρέγκα. Χτυπήστε το τυρί με το σύρμα, προσθέστε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού. Ενσωματώστε την μαρέγκα με απαλές κινήσεις. Βάλτε το μείγμα σε ένα βαθύ μπολ και στην κατάψυξη μέχρι να γίνει αρκετά σφιχτό.

Muffins

shutterstock-2351414173.jpg

Για 4 άτομα: 

  • 4 αυγά χωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους
  • 8 κουταλιές της σούπας πίτουρο βρώμης
  • 4 κουταλιές της σούπας φρέσκο τυρί χωρίς λιπαρά (ή με χαμηλά λιπαρά)
  • ½ κουταλιά του γλυκού γλυκαντικό
  • Αρωματίστε με λεμόνι, κανέλα, καφέ ή ό,τι άλλο σας αρέσει

Εκτέλεση: 

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Χτυπήστε τα ασπράδια σε μια πολύ σφιχτή μαρέγκα. Ανακατέψτε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ενσωματώστε την μαρέγκα στο μείγμα ανακατεύοντας απαλά. Τοποθετήστε το μείγμα σε φόρμες για muffins και ψήστε στο φούρνο για 20 με 30 λεπτά.