fbpixel

Search icon
Search
Τα makeup tips που κάθε ώριμη γυναίκα πρέπει να γνωρίζει
MAKE UP

Τα makeup tips που κάθε ώριμη γυναίκα πρέπει να γνωρίζει

Οι κορυφαίες anti-aging τεχνικές μακιγιάζ που συστήνουν οι makeup artists


Ναι, το makeup είναι σημαντικό και δεν καταφέρνουμε να έχουμε όλοι το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ειδικά, όσο περνούν τα χρόνια, οι απαιτήσεις αυξάνονται. Για αυτό ανακαλύψαμε τις πιο χρήσιμες συμβουλές μακιγιάζ που κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει. Από τις πιο κολακευτικές αποχρώσεις και υφές μακιγιάζ μέχρι τους λόγους για τους οποίους όλες πρέπει να δοκιμάσουν μια συσκευή μικρορεύματος για ένα νεανικό lifting, εντοπίσαμε τα κορυφαία αντιγηραντικά κόλπα των makeup artists.

1. Προσαρμόστε τη χρωματική σας παλέτα

Όπως τα περισσότερα πράγματα στη ζωή, οι αλλαγές συμβαίνουν καθώς μεγαλώνουμε και αυτό περιλαμβάνει το χρώμα των μαλλιών μας, τον τόνο του δέρματος, ακόμη και τη φωτεινότητα των ματιών μας. Όλα αυτά πρέπει να λαμβάνονται υπόψη με το μακιγιάζ που επιλέγουμε. Για παράδειγμα, αν καταλήξετε να μεταμορφώσετε τα μαλλιά σας σε ασημένιο, γκρι τόνο, η παλέτα της επιλογής σας θα πρέπει να αλλάξει. Μπορεί να ανακαλύψετε ότι σας ελκύουν περισσότερο τα πιο ψυχρά χρώματα - ακόμη και αν προηγουμένως φορούσατε μόνο ζεστά. Είναι σημαντικό να βλέπετε τον εαυτό σας ως σύνολο, αντί να εστιάζετε στην ηλικία σας και στο τι νομίζετε ότι πρέπει να φοράτε. Προσαρμόστε τα πράγματα και αλλάξτε τα - αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε την εμφάνισή σας φρέσκια και νεανική. Μια ακόμη συμβουλή είναι να δοκιμάζετε χρώματα και υφές που μπορεί να έχετε δει στην τηλεόραση ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σας αρέσουν. Απλά παίξτε με τα πράγματα - είναι μόνο μακιγιάζ, μπορείτε να το αφαιρέσετε αν δεν είναι σωστό.

2. Δοκιμάστε μια συσκευή Microcurrent

Οι συσκευές μικρορεύματος αξίζουν! Συχνά οι makeup artists τονίζουν ότι το μακιγιάζ μπορεί να κάνει "μόνο τόσα πολλά", αλλά αυτά τα εργαλεία πραγματικά ανασηκώνουν και συσφίγγουν το δέρμα σας με τακτική χρήση. Υπάρχουν πολλά για να διαλέξετε και να χρησιμοποιείτε όταν το δέρμα είναι υγρό, γλιστρώντας το γύρω από το περίγραμμα του προσώπου για να ενισχύσετε τον τόνο και τον ορισμό. Η συνέπεια είναι το κλειδί, αλλά, αν επιμείνετε στη χρήση, θα δείτε πραγματικά τη διαφορά.

3023b4a9199daf773e7ec584352b929c.jpg

3. Επικεντρωθείτε στην περιποίηση της επιδερμίδας σας

Το έχετε ξανακούσει, αλλά η καλή περιποίηση της επιδερμίδας είναι απαραίτητη αν θέλετε μια υγιή, λαμπερή επιδερμίδα. Αν η επιδερμίδα σας είναι ξηρή, το μακιγιάζ σας δεν θα προσκολλάται σωστά σε αυτό και θα τσαλακωθεί και θα ενισχύσει τις περιοχές του δέρματος που δεν θέλετε. Πριν εφαρμόσετε οποιοδήποτε μακιγιάζ, κάντε μασάζ με μια ενυδατική, αλλά ελαφριά ενυδατική κρέμα - οι βαριές φόρμουλες δεν είναι συμβατές με τα foundation και τα concealer. Μόλις αυτό απορροφηθεί, μπορείτε στη συνέχεια να στοχεύσετε σε οποιεσδήποτε περιοχές - όπως λεπτές γραμμές και ξηρές κηλίδες - με ένα primer που απορροφάται γρήγορα. Προτιμήστε αυτά με υφή τζελ για έξτρα λάμψη και για γρήγορο στέγνωμα.

4. Σμιλεύστε διακριτικά

Για όσους θέλουν να σμιλεύσουν και να ορίσουν το δέρμα, συνιστάται να κρατάτε το contour ή το bronzer αυστηρά στην κάτω περιοχή των ζυγωματικών σας. Εφαρμόστε το επίσης κοντά στη γραμμή των μαλλιών σας. Δεν θέλετε να το περάσετε σε όλη τη μύτη σας και γύρω από το σαγόνι σας - η διακριτικότητα είναι το κλειδί. Αυτές οι περιοχές θα σας δώσουν αρκετή ανύψωση χωρίς να φαίνονται υπερβολικές ή γερασμένες. Ομοίως με το ρουζ - εστιάστε την εφαρμογή σας στην κορυφή των ζυγωματικών και αναμείξτε προς τα μέσα. Αν το βάλετε απευθείας στα μήλα των μάγουλων σας, ενδέχεται να φαίνεται πολύ εμφανές.

123c3bfc0a7d60b008302ea5f22213a0.jpg

5. Ενστερνιστείτε την ασυμμετρία

Αυτό ισχύει για όλα τα χαρακτηριστικά σας, αλλά ιδιαίτερα για τα χείλη και τα φρύδια σας. Η ιδέα ότι όλοι έχουμε τέλεια συμμετρικά πρόσωπα και ότι κάθε χαρακτηριστικό ταιριάζει από τη μία πλευρά στην άλλη είναι εντελώς λανθασμένη. Τα φρύδια πρέπει να είναι αδελφές και όχι δίδυμα, και η γραμμή των χειλιών σας δεν πρέπει να είναι αψεγάδιαστη - μας αρέσει ένα φυσικό look με αιχμηρές άκρες από τη μία πλευρά και πιο μαλακές, στρογγυλεμένες άκρες από την άλλη. Δεν προτείνεται το υπερβολικό τράβηγμα του τόξου του Έρωτα - οι ειδικοί νομίζουν ότι μπορεί να είναι αρκετά "γηραστικό". Αντ' αυτού, χρησιμοποιήστε ένα βελούδινο κραγιόν για να σμιλέψετε απαλά τη γραμμή των χειλιών σας και να την εξαφανίσετε με το δάχτυλό σας. Θα έχετε ένα φυσικό φινίρισμα που είναι διάχυτο και όχι σκληρό.

6. Καλύψτε σωστά

Οι ελαφριές στρώσεις μακιγιάζ βάσης είναι το κλειδί για νεανική κάλυψη. Απλώστε πάρα πολύ προϊόν και απλά τραβάτε περισσότερη προσοχή σε κάθε ανομοιόμορφο τόνο. Συνιστάται να χρησιμοποιείτε ένα υγρό σφουγγάρι ή πινέλο βάσης για να εφαρμόσετε ένα ελαφρύ foundation - ξεκινήστε με μία στρώση και προχωρήστε σε άλλη μία, αν νιώθετε ότι χρειάζεται. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα στιβαρό κονσίλερ και τοποθετήστε το στρατηγικά στις περιοχές που πιστεύετε ότι το χρειάζεστε περισσότερο - έτσι γύρω από τα μάτια, τη μύτη ή οπουδήποτε είναι επιρρεπές σε κοκκινίλες. Δημιουργήστε αυτές τις στρώσεις αργά και λεπτά - ακούγεται βασικό, αλλά κάνει τεράστια διαφορά στην εμφάνιση της επιδερμίδας σας