fbpixel

Search icon
Search
Σε ένα παριζιάνικο διαμέρισμα η κλασική Haussmannian αρχιτεκτονική κάνει εκκεντρικά παιχνίδια με τα χρώματα
INTERIORS

Σε ένα παριζιάνικο διαμέρισμα η κλασική Haussmannian αρχιτεκτονική κάνει εκκεντρικά παιχνίδια με τα χρώματα

Με έμπνευση από τα κοσμήματα και την υπογραφή του Julien Sebban, της Uchronia


Όταν μετακόμισε ένα νεαρό, κοσμικό ζευγάρι σε ένα κλασικό κτίριο Haussmannian κοντά στα Ηλύσια Πεδία του Παρισιού ήρθε αντιμέτωπο με μια επιλογή: να μείνει πιστό στον χαρακτήρα του 19ου αιώνα, με τα ψηλά ταβάνια, τα μαρμάρινα τζάκια και τα ευρύχωρα δωμάτια ή να τα πάρει όλα ο άνεμος. Μια ματιά στα πολύχρωμα δωμάτιά του αρκεί για να καταλάβει κανείς ποια διαδρομή επέλεξε.

edc050123uchronia-001-6436d4ac40b71-mlHKT.jpg

Ο Julien Sebban, γεννημένος στο Παρίσι ιδρυτής της Uchronia, ήταν που βοήθησε τους ιδιοκτήτες του σπιτιού να κατεδαφίσουν την comfort zone τους. Ο Sebban, ο οποίος έζησε στο Λονδίνο για έξι χρόνια για να σπουδάσει αρχιτεκτονική, γρήγορα έγινε γνωστός με ανατρεπτικούς χώρους που δημιουργεί κάνοντας τη διαφορά. Το πιο αξιοσημείωτο μπορεί να είναι το εστιατόριο Forest, που άνοιξε πέρυσι στο Musée d'Art Moderne de Paris, και πριν από αυτό, το Créatures, ένα εστιατόριο στην κορυφή του Galeries Lafayette που έκτοτε έχει γίνει ένα εποχικό σημείο φαγητού και πρωταγωνιστεί στην κοινωνική σκηνή της πόλης.

Διαμορφωμένο για τον σχεδιαστή κοσμημάτων ιδιοκτήτη, το Oum είναι ένα διαμέρισμα αληθινό κόσμημα όπου custom made έπιπλα σχεδιασμένα σαν οκτάγωνα και τραπεζοειδή, ήταν όλα εμπνευσμένα από την κοπή των πολύτιμων λίθων. Πρόκειται για 240 m2 λαξευμένου χώρου, όπου κάθε λεπτομέρεια του εσωτερικού του έχει μελετηθεί, γυαλιστεί και χαραχθεί ειδικά.

edc050123uchronia-004-6436d4ac08e1d-qMmIt.jpg

Στην τραπεζαρία, ένα μεγάλο οργανικά διαμορφωμένο τραπέζι από ρητίνη φινιρισμένο με υπερμεγέθη μοτίβα μαλαχίτη χωρίζεται σε επτά μέρη, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνα τους ή να συναρμολογηθούν. Στο καθιστικό, ο ανεξάρτητος πολύπλευρος καναπές της Edra σε έντονο χρώμα electric δανείζεται χρώματα από τους πολύτιμους λίθους ενώ στην πυραμιδοειδή κόγχη, ένα γλυπτό της Wendy Andreu αποτυπώνει ένα οκτάγωνο, όπως και το μεγάλο χαλί βυθίζοντάς τον επισκέπτη σταδιακά στην καρδιά ενός διαμαντιού. Ένα άλλο κλασικό σχήμα κοσμήματος, το τραπεζοειδές, χρησιμοποιείται για ένα κομψό λακαρισμένο έπιπλο τηλεόρασης, στεφανωμένο με μικροσκοπικές χρυσές μπάλες που επαναλαμβάνονται στη χρυσή μπάλα στο ιριδίζον φωτιστικό δαπέδου του Kazuhide Takahama.

Στο υπνοδωμάτιο, ένα ειδικά σχεδιασμένο, πλήρως ενσωματωμένο κρεβάτι σχηματίζει μια ενιαία μονάδα με το κατά παραγγελία χαλί, εμπνευσμένο από τις κυματιστές γραμμές του όνυχα. Οι γωνίες του κρεβατιού καλυμμένες από αλάβαστρο, συνδυάζονται με ένα μπουντουάρ του Ettore Sottsass με μαρκετερί, που μοιάζει περισσότερο με γλυπτή πέτρα παρά με ξύλο, μια από τις πολλές ενδιαφέρουσες συναντήσεις επίπλων που λαμβάνουν χώρα στο διαμέρισμα. Άλλοι ενεργητικοί διάλογοι μεταξύ των κλασικών vintage επίπλων περιλαμβάνουν την πολυθρόνα Tongue του Pierre Paulin σε αυθεντικό ύφασμα Jack Lennor Larson του οποίου το μοτίβο αναπαράγεται στην τραπεζαρία στα αυθεντικά βελούδινα μαξιλάρια Larson, οι διαστημικές γραμμές της egg chair στην κρεβατοκάμαρα και η κατακόκκινη λάμπα που θυμίζει πλανήτη σε τροχιά πάνω από το κεφάλια στο καθιστικό. 

edc050123uchronia-002-6436cc304356a-1c8Gu.jpg

Αν τα σχήματα θυμίζουν κοσμήματα, τα υλικά και τα χρώματα είναι επίσης δανεισμένα από αυτόν. Από τον μεγάλο καθρέφτη φτιαγμένο από φύλλα πράσινου και μπλε χρώματος σε οκταγωνική μορφή στο σαλόνι μέχρι τον μπλε γαλακτώδη πολυέλαιο Murano και τα τραπέζια Glas Italia σε πολλές αποχρώσεις, όλα αντανακλούν και διαθλούν θραύσματα φωτεινών χρωμάτων δανεισμένα από ένα λαμπερό κόσμημα, με στόχο ένα μαγικό αποτέλεσμα. Η αφηρημένη κλίση της κονσόλας Odd Matter σε διάλογο με τις χρωματικές διαβαθμίσεις στις διάφανες κουρτίνες που σχεδίασε για τον χώρο ο καλλιτέχνης Justin Morin, εκφράζουν έντονες ποιητικές αποχρώσεις του κάθε χρώματος. Οι τοίχοι που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με το Atelier Roma, απηχούν επίσης διαβαθμίσεις στις αποχρώσεις του χρώματος με εξαιρετικά εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

edc050123uchronia-006-6436d4abcf6da-0ynTq.jpg

Παντού οι χρωματικοί τόνοι λάμπουν, όπως εκείνοι του βιτρό στην κουζίνα, όταν οι ακτίνες φωτός τους διασχίζουν. Παιχνιδιάρικοι και αντιφατικοί συνδυασμοί χρωμάτων, οργανικών και γεωμετρικών γραμμών και ένας πλούσιος συνδυασμός βελούδινων υφασμάτων και χρωματιστού γυαλιού, συνδυάζονται για να σχηματίσουν ένα χρωματικό κουτί κοσμημάτων γεμάτο με πολύτιμους λίθους. Εκλεπτυσμένο, αλλά pop, το Oum είναι μια χαλαρή εξερεύνηση γεμολογίας και κοσμημάτων από το αρχιτεκτονικό studio Uchronia.

Ανακαλύψτε περισσότερες φωτογραφίες στην gallery!