fbpixel

Search icon
Search
Lifting εφέ: Tα χτενίσματα που θα σας δείξουν νεότερη
HAIR & NAILS

Lifting εφέ: Tα χτενίσματα που θα σας δείξουν νεότερη

Δοκιμάστε τώρα αυτό που σας ταιριάζει περισσότερο


Contouring. Μασάζ προσώπου. Botox. Αυτά είναι μερικά από τα πράγματα που οι γυναίκες μπορεί να κάνουν με την ελπίδα να αποκτήσουν πιο έντονα ζυγωματικά -σαν αυτά της Bella Hadid-, ανασηκωμένα φρύδια και γενικά ένα πιο νεανικό πρόσωπο. Καταλαβαίνουμε την επιθυμία, αλλά αυτή η αποστολή (αν την έχετε αναλάβει) απαιτεί δουλειά - και προσήλωση.

Έχουμε όμως ενδιαφέροντα νέα: κάτι τόσο απλό όσο ένα κούρεμα ή απλώς η δοκιμή ενός νέου στιλ στα μαλλιά ακόμα για μια νύχτα μπορεί να έχει παρόμοιο αποτέλεσμα. «Το κατάλληλο hairstyling μπορεί να δημιουργήσει εφέ και να απαλύνει τις σκληρές γραμμές ή τα στρογγυλά πρόσωπα», λέει ο κομμωτής Jon Reyman, ιδρυτής των Spoke & Weal. «Μπορεί επίσης να τραβήξει την προσοχή από το double chin ή έναν γερασμένο λαιμό.» Πράγματι, ένα κούρεμα μπορεί όχι μόνο να αλλάξει την εμφάνιση του προσώπου ενός ατόμου, αλλά και να ενισχύσει τη δομή των οστών του.

Έτσι, αν επιθυμείτε να κάνετε μια ανανέωση στην εμφάνισή σας, αλλά παράλληλα θέλετε κάτι λίγο πιο απλό (και μη δεσμευτικό), μια αλλαγή στα μαλλιά μπορεί να σας βοηθήσει. Μπροστά, ανακαλύψτε τα χτενίσματα που πρέπει να δοκιμάσετε - αλλά πρέπει να θυμάστε, κάθε πρόσωπο είναι διαφορετικό. Καλό είναι να συμβουλευτείτε τον κομμωτή σας για το ποιο style από αυτά θα λειτουργήσει καλύτερα σε εσάς! 

Lob

1-3wdeD.jpg

Αν θέλετε να κρατήσετε τα μαλλιά σας πιο μακριά, το κούρεμα lob είναι μια εξαιρετική επιλογή για κάθε σχήμα προσώπου, ειδικά αν τολμήσετε μερικές αφέλειες. Η προσθήκη τους αναδεικνύουν τα ζυγωματικά σας περισσότερο, οπότε και δείχνουν το πρόσωπο πιο λεπτό και με γωνίες. Νομίζω ότι το πιο εμβληματικό παράδειγμα του συγκεκριμένου κουρέματος που τονίζει και ανυψώνει τα ζυγωματικά είναι το "Rachel" της Jennifer Aniston. Οι αφέλειές της δείχνουν στην πραγματικότητα τα ζυγωματικά της! Νομίζουμε ότι το lob της J Lawr μπορεί να είναι η σύγχρονη εκδοχή του.

Bob

cecf28af2c05701ae69a556f54575cde.jpg

Το καλύτερο χτένισμα για να αναδείξετε το σαγόνι σας θα ήταν ένα bob. Θα μπορούσε να είναι ένα κλασικό ή ένα textured bob, αρκεί το μήκος να είναι ακριβώς στο σαγόνι. Όχι πιο πάνω και όχι πιο κάτω. Δοκιμάστε επίσης, ένα bob με ίσια διαγώνια γραμμή, όπως αυτό της Rihanna, αν θέλετε να ορίσετε τις γωνίες του προσώπου σας.

Bangs

bottleneckbangs-71645182226.jpg

Η φράντζα λειτουργεί μαγικά σε όσους έχουν μακριά αλλά και πιο κοντά μαλλιά. Η προσθήκη τους σε ένα χτένισμα θα αναδείξει τα ζυγωματικά σας και το απαλό layering θα κάνει επίσης το θαύμα του. Το «κλειδί» είναι: Ξεκινήστε με μια απαλή φράντζα γύρω από τα ζυγωματικά. Αν αναζητάτε ένα lifting στα φρύδια, οι baby bangs μπορούν να σας βοηθήσουν, καθώς τραβούν το πρόσωπο σε αναλογία.

High Ponytail

bellahadidlonghairstylesponytail4acywreo8dkl.jpg

Εάν από την άλλη δεν θέλετε καν να επισκεφτείτε το κομμωτήριό σας, τότε μια δυναμική ψηλή αλογοουρά είναι η λύση! Μία πρόταση που αψηφά τη βαρύτητα (είτε πρόκειται για ένα high ponytail ή έναν ψηλό κότσο) μπορεί να έχει μαγικές δυνάμεις ανόρθωσης του προσώπου. Το πιο εύκολο χτένισμα που κάνει τα φρύδια να φαίνονται ανασηκωμένα είναι ένα updo στιλ. Δοκιμάστε το στα γιορτινά σας looks και δείτε άμεσα τη διαφορά!