fbpixel

Search icon
Search
Lips on fleek: 5 χρυσές συμβουλές για την τέλεια εφαρμογή του κραγιόν
MAKE UP

Lips on fleek: 5 χρυσές συμβουλές για την τέλεια εφαρμογή του κραγιόν

Δοκιμάστε τη συγκεκριμένη ρουτίνα την επόμενη φορά που θα τοποθετήσετε το lipstick σας


Ακόμα και αν έχετε βρει το τέλειο κραγιόν, longwear ή liquid, και στην πιο υπέροχη απόχρωση, η τέλεια εφαρμογή του μπορεί να σας φαίνεται εντελώς αδύνατη (ειδικά αν επιχειρείτε να βάλετε μια έντονη απόχρωση όπως το κόκκινο. Η μία πλευρά μπορεί να σας βγει πιο παχιά από την άλλη, κάνοντας τα χείλη να φαίνονται στραβά, ή μπορεί να το παρακάνετε, και το αποτέλεσμα να δείχνει αφύσικο. Ωστόσο, μη φοβάστε, καθώς μπορείτε να εφαρμόζετε το κραγιόν σαν επαγγελματίας, αρκεί να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές!

A flawless look for you step by step!

1: Απολέπιση και ενυδάτωση των χειλιών

Ποτέ μην τοποθετείτε το κραγιόν σας χωρίς να έχετε προετοιμάσει σωστά τα χείλη προηγουμένως, καθώς θα καταλήξουν να μοιάζουν ανομοιόμορφα, ξεφλουδισμένα ή με κηλίδες. Κάντε πρώτα απολέπιση και στη συνέχεια ενυδατώστε τα με lip balm ή lip primer και περιμένετε μέχρι να απορροφηθούν. Αυτά τα βήματα διασφαλίζουν ότι τα χείλη σας δεν έχουν ξηρά σημεία που μπορεί να ξεφλουδίσουν και έτσι, θα αποτελέσουν τον τέλειο καμβά για κραγιόν που μπορεί να διατηρείται όλη την ημέρα.

shutterstock-1941572668-716074651425.jpeg

2: Χρωματική διόρθωση

Μπορεί να φαίνεται αδύνατο να αναδειχθούν τα χρώματα των κραγιόν εάν έχετε σκούρα χείλη, ωστόσο, υπάρχει λύση. Ξεκινήστε με την προσθήκη μιας πιο ανοιχτής πούδρας στη βάση τους για να απαλύνετε το χρώμα των χειλιών σας. Αφού η αρχική σας απόχρωση θα γίνει πιο υποτονική, οπότε στη συνέχεια μπορείτε να εφαρμόσετε οποιαδήποτε κραγιόν, το οποίο θα δείχνει το πραγματικό εντυπωσιακό του χρώμα!

3: Κάντε το περίγραμμα και γεμίστε τα χείλη σας με μολύβι

Μπορείτε να εφαρμόσετε μολύβι χειλιών γύρω από τα χείλη σας πριν από την τοποθέτηση του κραγιόν, και όχι μόνο στις άκρες. Αυτή είναι μία τακτική για να μετατρέψετε σχεδόν οποιοδήποτε κραγιόν σε μια φόρμουλα «μακράς διαρκείας». Μάλιστα, μην ξεχνάτε επίσης, να τελειώσετε την προσθήκη του lipstick με μολύβι για να κάνετε πιο καθαρές τις άκρες στο τέλος και να κάνετε το φινίρισμα ακόμα πιο ακριβές. Εάν δεν έχετε μαζί σας lip liner, τότε να εφαρμόστε το κραγιόν με το δάχτυλό σας και στη συνέχεια τελειοποιήστε το με concealer και ένα λεπτό πινέλο στο περίγραμμα.

shutterstock-1110029318.jpg

4: Τοποθετείστε το κραγιόν από το κέντρο των χειλιών και προς τα έξω

Όταν βάζετε κραγιόν, τοποθετήστε το στο κέντρο των χειλιών σας και δουλέψτε το προς τα έξω. Βάζοντάς το στο πιο πλήρες σημείο των χειλιών σας, θα μπορείτε να ελέγχετε καλύτερα την εφαρμογή και να μετριάζετε τυχόν μπερδέματα. Μερικές φορές χρειάζεται να χαμογελάσετε λίγο για να σιγουρευτείτε ότι προσεγγίζετε σωστά όλα τα σημεία.

5: Χρησιμοποιήστε ένα πινέλο χειλιών

Το μόνο που χρειάζεστε πραγματικά για άψογη εφαρμογή είναι ένα κοφτερό μολύβι χειλιών και ένα μυτερό κραγιόν. Ορισμένες γυναίκες, ωστόσο, μπορεί να αισθάνονται πιο άνετα στο να βάζουν κραγιόν με ένα λεπτό πινέλο, καθώς τους δίνει μία πιο ακριβή και ομοιόμορφη τοποθέτηση. Επίσης, θα μπορούσατε να έχετε πρόχειρο το concealer ή το make up σας κι ένα επίπεδο πινέλο, για να κάνετε πιο ξεκάθαρη τη γραμμή αν γίνει κάποιο μικρό λάθος.