fbpixel

Search icon
Search
Contouring: Τα απαραίτητα tips & tricks για ένα σμιλευμένο πρόσωπο
MAKE UP

Contouring: Τα απαραίτητα tips & tricks για ένα σμιλευμένο πρόσωπο

Ο απόλυτος οδηγός για να τελειοποιήσετε το snatched look σας


Πολλές τάσεις μακιγιάζ έρχονται και φεύγουν με την πάροδο του χρόνου, όμως μια παραμένει σταθερή μέσα στα χρόνια: το contouring. Δεν έχετε καταφέρει να το τελειοποιήσετε ακόμα; Δεν είστε η μόνη! Για πολλές λάτρεις του μακιγιάζ, η τεχνική αυτή φαίνεται ολοκαίνουργια. Αλλά στην πραγματικότητα, οι καλλιτέχνες μακιγιάζ την εφαρμόζουν από τη δεκαετία του 1930. Τούτου λεχθέντος, το contour φαίνεται ότι έγινε γνωστό στις μάζες πιο πρόσφατα από τον makeup artist Mario Dedivanovic (επίσης γνωστό ως "Makeup by Mario"), ο οποίος είναι γνωστός για τη δημιουργία των διάσημων σμιλευμένων χαρακτηριστικών της Kim Kardashian. Τα λόγια είναι περιττά. Σύμφωνα με τη διάσημη makeup artist και πρέσβειρα της Mary Kay, Jaleesa Jaikaran, το contouring είναι ένας τρόπος να μεταμορφώσετε το σχήμα του προσώπου σας. "Ουσιαστικά δημιουργείτε μια οπτική ψευδαίσθηση στο δέρμα σας χρησιμοποιώντας διαφορετικές αποχρώσεις μακιγιάζ για να ενισχύσετε τη δομή των οστών και τα χαρακτηριστικά σας", εξηγεί.

Εάν αναρωτιέστε με ποιον τρόπο θα πετύχετε το απόλυτο σμιλευμένο πρόσωπο, βρίσκεστε στο σωστό μέρος! Ανακαλύψαμε τις συμβουλές των ειδικών για ένα contoured makeup look. Και παρεμπιπτόντως, το δικό σας περίγραμμα δεν χρειάζεται να είναι τόσο ακραίο όσο κάποιων celebrities που βλέπουμε στο κόκκινο χαλί. Υπάρχουν πολλές εκδοχές του contouring, κάποιες πιο απαλές και διακριτικές από άλλες, ώστε να το εφαρμόζετε σε καθημερινή βάση. Υπάρχει επίσης η τάση του underpainting που απαιτεί την εφαρμογή του περιγράμματος κάτω από το foundation σας, για μια πιο φυσική εμφάνιση. 

Ανακαλύψτε τα 5 βήματα για ένα άψογο contouring!

1. Προετοιμάστε το δέρμα σας

fda3a9481283eb72c76f360d4fbb806d.jpg

Το έχετε ξανακούσει και θα το ξανακούσετε, το καλό μακιγιάζ έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό με την κατάσταση της επιδερμίδας σας από κάτω. Ξεκινώντας με ένα καθαρό πρόσωπο, απλώστε μια ενυδατική κρέμα, η οποία γεμίζει και ενυδατώνει, αφήνοντας πίσω της μια ονειρική λάμψη. Στη συνέχεια, προσθέστε ένα primer που θα βοηθήσει το μακιγιάζ σας να κρατήσει όλη μέρα.

Extra tip: Για μια ακόμη πιο ενυδατωμένη επιδερμίδα ξεκινήστε τη διαδικασία με μια sheet mask και έπειτα προχωρήστε με τα υπόλοιπα προϊόντα.

2. Στρώστε τη βάση σας

ed354612ebc87236b27d5501e2e6a848.jpg

Το περίγραμμά σας θα δείχνει καλύτερo όταν εφαρμόζεται πάνω σε έναν λείο, ομοιόμορφο καμβά. Η εφαρμογή της κανονικής σας βάσης θα είναι μια χαρά, αλλά να έχετε υπόψη σας ότι αν χρησιμοποιείτε μια φόρμουλα πούδρας, μπορεί να μην ταιριάζει καλά με ένα κρεμώδες περίγραμμα από πάνω. Αφού εφαρμόσετε το foundation και διορθώσετε τυχόν δυσχρωμίες με κονσίλερ, είστε έτοιμες να ξεκινήσετε να σμιλεύετε το περίγραμμα.

3. Γνωρίστε το ταίρι σας στο contour

snapinstaapp-335943603-509901751330955-976169311083429113-n-1080.jpg

Εάν δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ πριν προϊόν περιγράμματος, θα πρέπει να εξετάσετε τον τόνο του δέρματός σας. Είναι σημαντικό να επιλέξετε μια φόρμουλα που είναι μόνο δύο έως τρεις αποχρώσεις πιο σκούρα από το δέρμα σας, τονίζει η Jaikaran, και "να θυμάστε ότι οι αποχρώσεις του περιγράμματος πρέπει να είναι περισσότερο ψυχρές παρά θερμές". Φυσικά, η φόρμουλα και η υφή παίζουν επίσης ρόλο. Η Elyse Reneau, εκτελεστική διευθύντρια παγκόσμιας ομορφιάς για την Too Faced, λέει ότι προσωπικά της αρέσει να "δείχνει στις αρχάριες πώς να κάνουν περίγραμμα με πούδρα, επειδή είναι λίγο λιγότερο τρομακτικό και πιο σίγουρο ότι δεν θα γίνει λάθος". Επιπλέον, επιλέξτε ένα προϊόν με ματ φινίρισμα. Αυτό είναι άλλο ένα πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου - επειδή θέλετε το περίγραμμα σας να φαίνεται σαν να είναι μια φυσική σκιά, οτιδήποτε με λάμψη θα σας ξεσκεπάσει. Τα προϊόντα contouring είναι συνήθως ματ, αλλά αν χρησιμοποιείτε περισσότερο bronzer, υπάρχει περίπτωση να έχει κάποια λάμψη.

4. Δημιουργία διάστασης

shutterstock-617251193.jpg

Πριν αρχίσετε να δημιουργείτε σκιές σε μια προσπάθεια να δώσετε βάθος στο πρόσωπό σας, θα πρέπει "να κοιτάξετε τον εαυτό σας στον καθρέφτη και να αναρωτηθείτε: "Ποιο χαρακτηριστικό αγαπώ και θέλω να αναδείξω;"", συμβουλεύει η Reneau. Αυτό είναι ένα από τα ωραία πράγματα σχετικά με το contouring - μπορείτε να επικεντρωθείτε στον καθορισμό ενός ή μερικών σημείων ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Τώρα ήρθε η ώρα να το εφαρμόσετε. Η Jaikaran λέει να "χρησιμοποιήσετε ένα πινέλο μακιγιάζ ή τα δάχτυλά σας για να εφαρμόσετε ελαφρά το πιο σκούρο προϊόν περιγράμματος κατά μήκος των φυσικών σκιών του προσώπου σας. Σκεφτείτε τα ζυγωματικά σας, κατά μήκος της γραμμής του σαγονιού σας και στις πλευρές της μύτης σας". Στη συνέχεια, ήρθε η ώρα να αναμίξετε, το οποίο ίσως είναι το πιο σημαντικό μέρος, επειδή ο στόχος είναι να κάνετε το περίγραμμά σας να φαίνεται όσο το δυνατόν πιο φυσικό. Οι σκληρές γραμμές ή οι ραβδώσεις είναι ένα αποδεικτικό στοιχείο. Για ένα μη ανιχνεύσιμο φινίρισμα, η Jaikaran συνιστά να χρησιμοποιείτε ένα καθαρό πινέλο ή σφουγγάρι για να κάνετε το blending. 

5. Προσθέστε λίγο highlight

shutterstock-1236164359.jpg

Έχετε ολοκληρώσει λοιπόν το σκοτεινό μέρος, τώρα ήρθε η ώρα να προσθέσετε λίγο φως. "Το περίγραμμα και το highlight πάνε μαζί όπως το φυστικοβούτυρο και το ζελέ", λέει η Reneau. Όλα πάνε πίσω στο μάθημα των καλλιτεχνικών: Η Reneau λέει να εφαρμόσετε λίγο highlighter ψηλά στα ζυγωματικά, στους κροτάφους, στις γωνίες των ματιών, στη γέφυρα της μύτης, στο άνω μέρος των χειλιών σας και στο κόκαλο της κλείδας.