fbpixel

Search icon
Search
Αυτό είναι το συστατικό -που δεν είναι υαλουρονικό οξύ- και θα σας κρατήσει απόλυτα ενυδατωμένες
EDITORS' CHOICE

Αυτό είναι το συστατικό -που δεν είναι υαλουρονικό οξύ- και θα σας κρατήσει απόλυτα ενυδατωμένες

Διατηρήστε το plump αποτέλεσμα όλο το χρόνο


Αν υπάρχει ένα συστατικό που θα κάνει θαύματα στο δέρμα σας, τότε αυτό είναι το βούτυρο καριτέ. Το φθινόπωρο και το χειμώνα, εμποδίζει το δέρμα να ξεφλουδίσει και να σκάσει, όταν το πρόσωπο και τα χέρια σας έρχονται σε συνεχή επαφή με τον κρύο αέρα. Από την άλλη πλευρά, το καλοκαίρι και την άνοιξη, ελαχιστοποιεί τον κνησμό και την ξηρότητα που προκαλούνται από τη θερμοκρασία. Δεν είναι, λοιπόν, περίεργο που τα συρτάρια πολλών beauty gurus είναι εφοδιασμένα με προϊόντα που περιέχουν βούτυρο καριτέ, από ενυδατικές κρέμες χεριών μέχρι σαπούνια και lip balms.

blonde-beauty-skin-face mariadjonsson
@mariadjonsson

Φυσικά, τα ενυδατικά και καταπραϋντικά του οφέλη είναι γνωστά σε όλο τον κόσμο και έτσι στη Γκάνα το αναφέρουν ως τον υγρό χρυσό, επειδή είναι πλούσιο με διαφορετικά ενυδατικά και θρεπτικά συστατικά. Περιέχοντας πολλά λιπαρά οξέα και βιταμίνες, θα δώσει στο δέρμα σας το απαραίτητο plump που τόσο ζητάτε. Το βούτυρο καριτέ είναι πλούσιο σε λινολεϊκό, ελαϊκό, παλμιτικό και στεατικό οξύ που βοηθούν στην υποστήριξη τον φραγμό του δέρματος. Επιπλέον, τα περισσότερα σκευάσματα που το περιέχουν, περιλαμβάνουν και τριτερπένιο, ένα εξαιρετικό συστατικό για τη μείωση της φλεγμονής και του πόνου. 

Αν και εσείς έχετε ξηρό δέρμα τότε μόλις ανακαλύψατε το τέλειο συστατικό που δε φράζει τους πόρους και χαρίζει εξαιρετικά αποτελέσματα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αν έχετε δέρμα με τάση ακμής θα πρέπει να το αποφύγετε.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το βούτυρο καριτέ στο πρόσωπό σας

Ο ευκολότερος τρόπος να χρησιμοποιήσετε το βούτυρο καριτέ στο πρόσωπό σας είναι να αγοράσετε μια κρέμα που το περιλαμβάνει. Μπορεί να εφαρμοστεί απευθείας στο πρόσωπο σας και είναι προτιμότερο να τοποθετηθεί πριν πάτε για ύπνο καθώς τα λιπαρά οξέα και τα έλαια που περιέχει μπορεί να κάνουν δύσκολη την εφαρμογή του μακιγιάζ πάνω από αυτό. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε μια μάσκα προσώπου χρησιμοποιώντας βούτυρο καριτέ και πολλά άλλα συστατικά. 

face-beauty-skin-annelauremais.jpg
@annelauremais

Για να φτιάξετε τη δική σας μάσκα, ανακατέψτε:

  • 1 κουταλιά της σούπας ωμό μέλι 
  • 3 με 4 σταγόνες έλαιο σταφυλιού 
  • 1 κουταλιά της σούπας αγνό βούτυρο καριτέ 

Ανακατέψτε καλά και απλώστε το στο πρόσωπό σας. Αφήστε τη μάσκα να δράσει για 10 έως 12 λεπτά πριν καθαρίσετε απαλά το πρόσωπό σας με χλιαρό νερό και ένα απαλό πανί για καλύτερα αποτελέσματα.  

Παρενέργειες και κίνδυνοι

Το βούτυρο καριτέ είναι ένα τοπικό συστατικό απίστευτα χαμηλού κινδύνου. Οι αλλεργικές αντιδράσεις είναι σπάνιες και ακόμη και άτομα που είναι αλλεργικά στους ξηρούς καρπούς -την οικογένεια στην οποία ανήκει τα καριτέ- έχουν χαμηλό κίνδυνο αντίδρασης. Οι ερευνητές αποδεικνύουν ότι αυτό συμβαίνει επειδή το καριτέ περιέχει ελάχιστες από τις πρωτεΐνες που προκαλούν αλλεργίες. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κίνδυνοι στη χρήση του. Δεδομένης της συνοχής του βουτύρου καριτέ, είναι πιθανό να είναι φαγεσωρογόνο κάτι που βέβαια καταρρίπτεται από διάφορες έρευνες. 

The products!

546037-swatch.jpg


Butter Drop Whipped Oil Hydrating body Cream With Shea Butter, Fenty Skin, Sephora  

BUY HERE

10-BSseQ.webp

Σαμπουάν Avocado Oil & Shea Butter, Garnier, Attica 

BUY HERE

556849-swatch.jpg

All Day Body Hydrator Moisturising Balm Shea Butter, Sephora Collection, Sephora 

BUY HERE

Κεντρική φωτογραφία: @manondevelder