fbpixel

Search icon
Search
Τα λουλούδια και τα φυτά που αγαπούν τον ήλιο και πρέπει να βρίσκονται σε κάθε μπαλκόνι
INTERIORS

Τα λουλούδια και τα φυτά που αγαπούν τον ήλιο και πρέπει να βρίσκονται σε κάθε μπαλκόνι

Ιδανικά για να τα επιλέξετε γι' αυτήν την εποχή


Η άφιξη της άνοιξης απαιτεί αλλαγές στη διακόσμηση του μπαλκονιού σας, με τα φυτά και τα λουλούδια να είναι η ιδανική προσθήκη σε κάθε γωνία. Χαρίζοντας χρώμα και «ζωή» στον χώρο, είναι σημαντικό να προσθέσετε τα πιο αγαπημένα σας outdoor plants, τα οποία ξεχωρίζουν για τα υπέροχα άνθη τους και τις ονειρικές τους αποχρώσεις. Άλλωστε, αυτή η εποχή είναι ιδανική για να περάσουμε χρόνο με τους φίλους μας στο μπαλκόνι, καθώς ο καιρός ανοίγει ολοένα και περισσότερο.

Ανακαλύψτε τις top επιλογές!

1. Αγήρατο

2-7UX5L.jpg

Ένα πολύ ιδιαίτερο καλλωπιστικό φυτό που φυτεύεται την άνοιξη και αναπτύσσεται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, είναι το αγήρατο από το Μεξικό. Χαμηλής ανάπτυξης φυτό με καρδιόσχημα φύλλα, εμφανίζει πανέμορφα μικρά άνθη που μοιάζουν με τούφες, σε αποχρώσεις του μπλε, του ιώδους και του λευκού. Η ανθοφορία του είναι άλλωστε τόσο πλούσια, που σχεδόν κρύβει το φύλλωμα του ίδιου του φυτού. Τοποθετήστε σε σημείο με πολύ φως, ποτίστε το 1-2 φορές την εβδομάδα και θαυμάστε την ομορφιά του.


2. Άλυσσο

5-YxgEi.jpg

Πρόκειται για ένα φυτό που ξεχωρίζει για το άρωμα μελιού που εκπέμπει, αλλά και για τα τόσο μικρά αλλά πανέμορφα άνθη του. Μπορείτε να το βρείτε σε διάφορες χρωματικές εκδοχές, όπως για παράδειγμα λιλά, ανοιχτό ροζ, κίτρινο και λευκό. Με τον καιρό, παίρνει τη μορφή ενός μικρού θάμνου και χρειάζεται να το ποτίζετε 1-2 φορές την εβδομάδα.


3. Echinopsis

main-5-703x700.jpg

Το Echinopsis προέρχεται από τη Νότια Αμερική, συγκεκριμένα από την Αργεντινή, τη Χιλή, τη Βολιβία, το Περού, τη Βραζιλία, τον Ισημερινό, την Παραγουάη και την Ουρουγουάη. Το γένος περιλαμβάνει συνολικά 150 είδη, τα περισσότερα από τα οποία δεν υπερβαίνουν τα δύο μέτρα σε ύψος. Αποτελεί ένα αρκετά σπάνιο είδος κάκτου, αλλά σε περίπτωση που καταφέρετε και το βρείτε, η παρουσία του στον χώρο σας θα δώσει πολύ ιδιαίτερο και jungle χαρακτήρα.


4. Βερβένα

4fb51f482ff41.jpg

Ένα πανέμορφο, πολυετές, ποώδες φυτό καλλωπιστικό φυτό είναι η βερβένα. Χαρίζει μικρά λουλούδια σε λευκό, κόκκινο, κίτρινο, μοβ, μπλε και ροζ χρώμα και λόγω της κρεμοκλαδούς ανάπτυξής της, αποτελεί αγαπημένη επιλογή για φύτευση σε γλάστρες και ζαρντινιέρες, αλλά και σε κρεμαστά καλάθια. Εάν φυτευτεί στο έδαφος, η βερβένα μπορεί να ξεπεράσει το ένα μέτρο σε ύψος και τα δύο μέτρα σε πλάτος.


5. Opuntia microdasys

cactus-picture-28.jpg

Πρόκειται για μια βοτανική ποικιλία ενός είδους κάκτου που προέρχεται από το Μεξικό, όπου φύεται σε ξηρές, πετρώδεις τοποθεσίες της ορεινής ζώνης. Αργά και σταθερά, αποκτά χαμηλή, σχετικά συμπαγή θαμνώδη ανάπτυξη, ενώ στα μέσα του καλοκαιριού βγάζει μερικά άνθη σε κίτρινο χρώμα. Αποφύγετε να το τοποθετήσετε σε μέρη με πολλή υγρασία, καθώς το συγκεκριμένο φυτό λατρεύει τη ζέστη και το έντονο φυσικό φως.


6. Πετούνια

shutterstock-2438073777.jpg

Ένα ακόμα λουλούδι που θεωρείται must για το μπαλκόνι, ακριβώς επειδή αντέχει στο πολύ φως και στις υψηλές θερμοκρασίες. Αν επιλέξετε την πετούνια σε συνδυασμό με άλλα λουλούδια στην ίδια γλάστρα, πρέπει να τη φυτέψετε στο σημείο που θα δέχεται περισσότερο ηλιακό φως, ώστε να αναπτυχθεί πιο άμεσα. Ποτίστε 1-2 φορές την εβδομάδα.

7. Γεράνι

4-ups4l.jpg

Το γεράνι, που ονομάζεται αλλιώς και μολόχα, είναι από τα πιο γνωστά κι εύκολα στη συντήρηση καλοκαιρινά λουλούδια. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως ανθίζει όλον τον χρόνο. Το γεράνι έχει περίοδο ανθοφορίας από την άνοιξη, μέχρι και το φθινόπωρο, ώσπου να μειωθεί η θερμοκρασία. Είναι μια πολύ οικονομική λύση για να κοσμήσει το μπαλκόνι σας και χρειάζεται 1-2 πότισμα ανά εβδομάδα.