fbpixel

Search icon
Search
Πώς να εκμεταλλευτείτε τα λουλούδια της άνοιξης για να διακοσμήσετε τους χώρους σας
INTERIORS

Πώς να εκμεταλλευτείτε τα λουλούδια της άνοιξης για να διακοσμήσετε τους χώρους σας

Δημιουργώντας ένα άκρως ατμοσφαιρικό σκηνικό


Λίγο πριν υποδεχτούμε τον Απρίλιο και όλα γύρω μας είναι ήδη ανθισμένα. Η περίοδος αυτή επιβάλει αλλαγές στο σπίτι και τη διάθεσή μας, με σκοπό να νιώσουμε ολοκληρωτικά ανανεωμένοι και να απολαύσουμε περισσότερο ακόμα και τις ώρες που περνάμε στο σπίτι. Τα λουλούδια είναι συνώνυμα της άνοιξης και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να τα εντάξουμε στη διακόσμηση των χώρων, με τρόπους λίγο πιο εναλλακτικούς από αυτούς που φανταζόμαστε.

Παρακάτω σάς παρουσιάζουμε μερικούς από αυτούς...

Υπέροχες συνθέσεις στο τραπέζι

dior-service-muguet.jpg

Γεμίστε την τραπεζαρία ή το coffee table σας με φρέσκα άνθη που θα φέρουν την άνοιξη στη στιγμή. Μια ωραία, διαφορετική ιδέα είναι να προτιμήσετε ένα συγκεκριμένο concept για να πετύχετε το τέλειο αποτέλεσμα. Πείτε «ναι» σε ένα συγκεκριμένο άνθος και με βάση αυτό δημιουργήστε όμορφες συνθέσεις, ή διαλέξτε ένα μόνο χρώμα από το κάθε είδος λουλουδιού κι εξασφαλίστε αρμονία στον χώρο. Στην προκειμένη περίπτωση, τα τριαντάφυλλα είναι μια safe και αγαπημένη λύση.


Έμφαση στην είσοδο

spring-easter-front-door-decor-display-1615830215.jpg

Η είσοδος του σπιτιού σας είναι το πρώτο πράγμα που τραβάει τα βλέμματα - τόσο τα δικά σας όσο και των καλεσμένων σας. Τώρα την άνοιξη, δημιουργήστε μια εντυπωσιακή σύνθεση που θα κάνει τη διαφορά και θα αλλάξει εντελώς ολόκληρο το ύφος της κατοικίας σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να καλύψετε τις ξύλινες επιφάνειες και τα ράφια σας, δίνοντάς τους έτσι νέα ζωή με χρώμα και fun διάθεση.


Τα αγαπημένα σας άνθη στο κομοδίνο σας

56b1f5cfc7693e38dd51719ee7b2003f.jpg

Τοποθετήστε τα αγαπημένα σας σε ένα κομψό βάζο και συνδυάστε τα μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία του decor. Κάντε το ίδιο και με άλλες επιφάνειες κι έπιπλα μέσα στο σπίτι, πέρα από το κομοδίνο σας. Είναι πραγματικά πολύ όμορφο να ξυπνάτε κάθε πρωί και να τα αντικρίζετε.


Φτιάξτε ένα στεφάνι

702f2d46735c3f8c313e72b6b5ef44ed.jpg

Κι επειδή άνοιξη χωρίς στεφάνι δε γίνεται, φτιάξτε το δικό σας και κρεμάστε το στην εξώπορτα ή οπουδήποτε αλλού επιθυμείτε. Προκειμένου να ξεχωρίζει για την elegant αισθητική του, προτιμήστε άνθη σε ένα συγκεκριμένο χρώμα ή τόνους που να ανήκουν στην ίδια παλέτα. Μην ξεχάσετε να το γεμίσετε με πρασινάδα, καθώς και να το διακοσμήσετε με κορδέλες.


Επιλέξτε ένα μονοθεματικό concept

home-decorating-flowers-flower-arrangements-5.jpg

Για extra chic χαρακτήρα στους χώρους του σπιτιού σας, η επιλογή είναι μονόδρομος κι έχει να κάνει με ένα συγκεκριμένο cocnept που αξίζει να ακολουθήσετε για να πετύχετε το τέλειο αποτέλεσμα. Βρείτε το στιλ που σας ταιριάζει περισσότερο και με βάση αυτό διακοσμήστε την κατοικία σας.


Ένας τοίχος γεμάτος άνθη

5ba3ef8b89621b177e289ee438eefafc.jpg

Τι πιο εντυπωσιακό από έναν τοίχο γεμάτο λουλούδια! Μια τέτοια DIY κατασκευή μπορεί να αποτελέσει το βασικό στοιχείο στην ανοιξιάτικη διακόσμησή σας. Οι επιλογές για να το πετύχετε είναι πολλές, ανάλογα με το αν προτιμάτε κάτι statement ή κάτι πιο minimal. O τέλειος τρόπος για να αξιοποιήσετε τον κενό αδιάφορο τοίχο του σπιτιού σας.


Μην παραλείψετε το μπαλκόνι σας

balcony-garden-ideas-1614335070.jpg

Φυσικά και το μπαλκόνι σας πρέπει να εναρμονίζεται με την εποχή. Τοποθετήστε γλάστρες σε funky χρώματα και αντίστοιχα άνθη, δημιουργώντας έτσι ένα απόλυτα ανοιξιάτικο σκηνικό. Ιδανικά, επιλέξτε αναρριχώμενα φυτά, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι πιο εμπλουτισμένο κι εντυπωσιακό.