fbpixel

Search icon
Search
Τα 5 φυτά που προσελκύουν την αρνητική ενέργεια και δεν πρέπει να τοποθετείτε στο σπίτι σας
INTERIORS

Τα 5 φυτά που προσελκύουν την αρνητική ενέργεια και δεν πρέπει να τοποθετείτε στο σπίτι σας

Όλοι οι λόγοι για να μην τα επιλέξετε σύμφωνα με το Feng Shui


Εσείς γνωρίζατε ότι κάποια φυτά μπορούν να προσελκύσουν την αρνητική ενέργεια και θεωρούνται «απαγορευμένα» για να τα εντάξουμε στους προσωπικούς μας χώρους; Κι όμως, υπάρχουν και μάλιστα κάποια από αυτά αποτελούν συχνές επιλογές για τη διακόσμηση του σπιτιού και οι κανόνες του Feng Shui το αποδεικνύουν. Παρακάτω, καταγράψαμε τα 5 από αυτά, που καλό είναι να αποφεύγονται.

Ανακαλύψτε τα!

1. Κάκτοι

shutterstock-2087123860.jpg

Αναρωτιέστε αν ο κάκτος είναι καλός για την κατοικία σας; Οι ειδικοί του Feng Shui υποστηρίζουν ότι οι κάκτοι, αν και όμορφοι για κάποιους, μπορούν να μεταδώσουν κακή ενέργεια στο σπίτι, κάτι που οφείλεται στα αγκαθωτά και αιχμηρά αγκάθια τους. Η παρουσία ενός κάκτου στο σπίτι μπορεί να φέρει κακοτυχίες και να προκαλέσει άγχος και ανησυχία στην οικογένεια. Ωστόσο, εάν τοποθετηθεί στη σωστή θέση, μπορεί πραγματικά να είναι ευεργετικός. Για παράδειγμα, όταν τοποθετείται στη βεράντα ή δίπλα στο παράθυρο, καταπολεμά την αρνητική ενέργεια που προσπαθεί να εισέλθει.


2. Φυτό βαμβακιού

shutterstock-1148091794.jpg

Επόμενο στη λίστα με τα φυτά εσωτερικού χώρου που καλό είναι να μην επιλέγονται είναι το βαμβάκι. Τόσο αυτό όσο και άλλα μεταξένια βαμβακερά φυτά θεωρούνται άτυχα για το σπίτι. Μπορεί το φυτό του βαμβακιού να φαίνεται όμορφο όταν χρησιμοποιείται ως διακοσμητικό στοιχείο, αλλά δεν είναι η τέλεια επιλογή σύμφωνα με το Feng Shui, καθώς προσελκύει αρνητικότητα.


3. Bonsai

shutterstock-2384353473.jpg

Κι όμως, ανάμεσα σε αυτά τα φυτά βρίσκεται και το bonsai. Οι experts υποστηρίζουν πως είναι μια κακή προσθήκη στη διακόσμηση του σπιτιού σας. Αν και είναι εντυπωσιακό στην όψη, το φυτό αυτό δεν είναι ιδιαίτερα ευοίωνο. Λέγεται ότι συμβολίζει την αργή ανάπτυξη και μπορεί να επηρεάσει τον κύκλο ζωής των κατοίκων. Χρειάζεται έναν πιο ανοιχτό χώρο, όπως ο κήπος ή μια βεράντα.


4. Σανσεβιέρια

shutterstock-2132967101.jpg

Θα περιμένατε ότι η σανσεβιέρια θα άνηκε σε αυτήν τη λίστα; Πρόκειται για ένα φυτό που διχάζει τους ειδικούς. Κάποιοι ειδικοί πιστεύουν ότι φέρνει καλή τύχη και θετική ενέργεια, ενώ κάποιοι άλλοι πιστεύουν το αντίθετο. Παρόλα αυτά είναι μια επιλογή ιδανική για αρχάριους, καθώς απαιτεί ελάχιστο πότισμα. Για είστε σίγουροι τοποθετήστε την σε έναν αρκετά ανοιχτό χώρο.


6. Ξεραμένα ή αποξηραμένα φυτά

shutterstock-1798812199.jpg

Κάτι που ήδη γνωρίζαμε: Τα ταλαιπωρημένα ή αποξηραμένα φυτά φέρνουν κακή τύχη στο σπίτι και αυτό γίνεται ξεκάθαρο μόνο και μόνο από την όψη τους. Εντείνουν το στρες και το άγχος χωρίς καν να το καταλαβαίνετε, γι' αυτό καλό είναι όταν μαραίνονται τα φυτά σας να τα απομακρύνετε και σίγουρα να μην επιλέγετε τα αποξηραμένα για τη διακόσμησή σας. Να προτιμάτε τις φρέσκες συνθέσεις.


7. Ψεύτικα φυτά

shutterstock-2380297861.jpg

Η αλήθεια είναι πως πλέον πολλοί επιλέγουν ψεύτικα φυτά για τη διακόσμηση του σπιτιού τους, καθώς πολλά από αυτά μοιάζουν αρκετά αληθοφανή. Μάλιστα, ένα φυτό χρειάζεται φροντίδα, την οποία δεν έχουν όλοι τον χρόνο και τη θέληση να την παρέχουν. Μπορεί για το Feng Shui να είναι απαγορευτικά, αλλά πολλοί πιστεύουν ότι τα τεχνητά φυτά έχουν ουδέτερη ενέργεια που δεν επηρεάζει ούτε θετικά, ούτε αρνητικά, χωρίς παίζουν σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της ισορροπίας και της αρμονίας μέσα στο σπίτι.