fbpixel

Search icon
Search
Easy to grow plants: 6 φυτά που είναι ιδανικά για αρχάριους
INTERIORS

Easy to grow plants: 6 φυτά που είναι ιδανικά για αρχάριους

Τα οποία απαιτούν ελάχιστη φροντίδα


Εάν αναζητάτε την ιδανική προσθήκη για τη διακόσμηση του σπιτιού σας, που θα προσδώσει χρώμα και ζωντάνια, αυτή δεν είναι άλλη πέρα από τα φυτά. Ακόμη κι αν είστε busy ή αν δεν έχετε πολλές γνώσεις για την κατάλληλη περιποίησή τους, υπάρχουν επιλογές που αντέχουν στον χρόνο και χρειάζονται πραγματικά ελάχιστη φροντίδα. Επενδύστε, λοιπόν, στις παρακάτω προτάσεις που συγκεντρώσαμε για εσάς και κάντε το σπίτι σας πιο πράσινο από ποτέ.

Meet the houseplants!

Φίκος

4d163c5e-cb64-4307-84cc-a3054ac83795.jpeg

Έχει γυαλιστερά φύλλα και τα τελευταία χρόνια κατακτάει όλο και περισσότερο τα σπίτια που ορκίζονται στη minimal διακόσμηση. Εάν κάνετε αυτή την επιλογή, τότε θα πρέπει να γνωρίζετε πως, αυτό το πράσινο φυτό, είναι ένα από το πιο ανθεκτικά, καθώς οι απαιτήσεις του είναι ελάχιστες. Ποτίστε το 1-2 φορές την εβδομάδα και θα δείτε πως είναι υπέρ αρκετές. Συνδυάστε τις ευεργετικές του ιδιότητες με το γεγονός ότι ταιριάζει υπέροχα με τα λευκά έπιπλα και είναι σίγουρο ότι θα γίνει και το δικό σας αγαπημένο.


Opuntia microdasys

cactus-picture-28.jpg

Πρόκειται για μια βοτανική ποικιλία ενός είδους κάκτου που προέρχεται από το Μεξικό, όπου φύεται σε ξηρές, πετρώδεις τοποθεσίες της ορεινής ζώνης. Αργά και σταθερά, αποκτά χαμηλή, σχετικά συμπαγή θαμνώδη ανάπτυξη, ενώ στα μέσα του καλοκαιριού βγάζει μερικά άνθη σε κίτρινο χρώμα. Αποφύγετε να το τοποθετήσετε σε μέρη με πολλή υγρασία, καθώς το συγκεκριμένο φυτό λατρεύει τη ζέστη και το έντονο φυσικό φως.


Lucky bamboo

shutterstock-1226511814.jpg

Είναι ένα φυτό, το οποίο σύμφωνα με τις παραδοσιακές αρχές του Feng Shui φέρνει τύχη, θετική ενέργεια, αρμονία, αρετή και πλούτο. Ένα πράγμα που οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ήδη για το τυχερό μπαμπού είναι το πόσο ανθεκτικό είναι, καθώς απαιτεί πολύ νερό. Στην πραγματικότητα, το υπερβολικό πότισμα είναι σχεδόν πάντα κακό για το φυτό.


Pigmyweeds

pigmyweeds-6947384-1280.jpg

Το Pigmyweeds, γνωστό και ως «κρασούλα», ανήκει σ' ένα από τα πιο δημοφιλή παχύφυτα. Πρόκειται για ένα φυτό που διαθέτει στρογγυλά, συμπαγή φύλλα και λευκά άνθη στην κορυφή. Για να ευδοκιμήσει θα πρέπει να τοποθετείται σε σημεία όπου δε θα έχει άμεση επαφή με το ηλιακό φως. Εάν το επιλέξετε, οφείλετε να γνωρίζετε πως την άνοιξη χρειάζεται πότισμα μία φορά την εβδομάδα, το καλοκαίρι έως και δύο φορές, ενώ το φθινόπωρο και τον χειμώνα ανά δύο εβδομάδες - ίσως και πιο αραιά.


Σεφλέρα

-B7B0v.jpg

Ένα όμορφο, τροπικό φυτό, το οποίο δεν είναι λίγοι αυτοί που το επιλέγουν για τη διακόσμηση του σπιτιού τους. Μπορεί να αναπτυχθεί και να καλύψει ένα μεγάλο κενό, ενώ ξεχωρίζει για τα γυαλιστερά του φύλλα. Τα καλά νέα είναι πως δε χρειάζεται συχνό πότισμα (μία φορά την εβδομάδα), ενώ αγαπά το φως χωρίς την άμεση ηλιακή επαφή.


Δράκαινα

shutterstock-1814105540.jpg

 Η δράκαινα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φυτά εσωτερικού και ανήκει στην κατηγορία με τα πιο ανθεκτικά και αυτά που χρειάζονται μόνο λόγος από τον χρόνο για φροντίδα. Το συγκεκριμένο φυτό για τον κορμό της και τα μυτερά λογχοειδή φύλλα της που διαφέρουν ανάλογα με το είδος δράκαινας που επιλέγουμε. Προτιμήστε να τοποθετήσετε τη δράκαινα σε μια μεγάλη γλάστρα, έτσι ώστε να καταφέρει να αναπτυχθεί περισσότερο και πιο άμεσα.